NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 11/6: rechtszaak Michael P. en staatsbezoek aan Letland

Goedemorgen, vandaag begint de rechtszaak tegen Michael P. en gaat de koning op staatsbezoek naar de Baltische staten.

Vandaag is het wisselend bewolkt. Vooral landinwaarts komt de zon in de middag geregeld tevoorschijn. In het zuidoosten is kans op een stevige regen- of onweersbui. Met 20 tot 24 graden en een frisse noordelijke wind is het minder warm.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Michael P. heeft zijn daden bekend en vandaag begint de rechtszaak tegen hem. Hij wordt verdacht van de vrijheidsberoving, het verkrachten en het vermoorden van Anne Faber. Vandaag komen onder andere zijn persoonlijke omstandigheden aan bod in de rechtbank in Utrecht.
Wie is Michael P, de verdachte van de moord op Anne Faber?

Wat heb je gemist?

De bitcoin heeft de grootste val doorgemaakt in drie maanden tijd. Aanleiding is een hack bij een Zuid-Koreaans handelsplatform voor cryptomunten. Het bedrijf bevestigt dat er is gestolen, maar zegt niet welke munten en hoeveel.

Bezitters dumpten daarop massaal bitcoins. De cryptomunt is nu nog geen 7000 dollar meer waard. Half december was dat nog 20.000 dollar. Veel analisten waarschuwden eerder al dat de bitcoin een bubbel is die op barsten staat.

Anders nieuws uit de nacht:

'Inés was uniek en was ons intens dierbaar'

En dan nog even dit:

Een rechter in de VS heeft de uitzetting van een migrant uit Ecuador tegengehouden. Pizzabezorger Pablo Villavicencio was tegen de lamp gelopen toen hij een pizza moest bezorgen bij een legerbasis in Brooklyn. Medewerkers van de basis vroegen hem om zijn legitimatie, en toen hij die niet kon geven belden ze de vreemdelingenpolitie.

De pizzabezorger Pablo Villavicencio mag voorlopig toch blijven

Villavicencio, die twee kinderen heeft en zijn gezin alleen onderhoudt, zou maandagochtend al worden uitgezet, maar de rechter heeft dat besluit tot nader order opgeschort. Over tien dagen komt zijn zaak voor de rechter, maar tot die tijd mag hij dus in de VS blijven.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl