Proces Anne Faber gaat beginnen, wat weten we van verdachte Michael P.?

time icon Aangepast
ANP

Donderdag 12 oktober 2017. Om 18:00 uur maakt het Openbaar Ministerie bekend dat - na dagen zoeken - het lichaam van Anne Faber is gevonden. De 25-jarige Anne raakt 29 september vermist, toen ze een rondje was gaan fietsen. Nog tijdens de zoektocht wordt een verdachte opgepakt: Michael P.

We zijn inmiddels maanden verder. P. heeft zijn daden bekend en morgen begint de rechtszaak tegen hem. Hij wordt verdacht van de vrijheidsberoving, het verkrachten en het vermoorden van Anne Faber. Ook vervolgt het Openbaar Ministerie hem voor de mishandeling van personeelsleden van het Pieter Baan Centrum, waar hij ter observatie was opgenomen.

Wat weten we van Michael P.? Dat zie je in de video hieronder:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wie is Michael P, de verdachte van de moord op Anne Faber?

Planning Rechtszaak

Morgen worden de feiten waar Michael P. van wordt verdacht behandeld. Ook komen zijn persoonlijke omstandigheden aan bod.

Dinsdag krijgen de nabestaanden van Anne Faber het woord, komt het Openbaar Ministerie met een strafeis en volgt het pleidooi van de verdediging van P.

STER Reclame