NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 9/5: uitspraak 'vergismoord' en voorlopig laatste zonnige dag

Goedemorgen! De rechtbank in Amsterdam doet uitspraak in de zogenoemde vergismoord en de Israëlische premier Netanyahu gaat op bezoek bij de Russische president Poetin.

Vandaag is er eerst veel zon, maar geleidelijk ontstaat bewolking. Landinwaarts stijgt de temperatuur nog naar de zomerse waarde van 26 of 27 graden. In de kustprovincies wordt het maximaal 24 graden. Op Hemelvaartsdag is het een stuk minder warm, dan wordt het hooguit 17 graden.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Amsterdam doet de rechter uitspraak in de zaak van de 'vergismoord'. In 2016 werd de 31-jarige Djordy Latumahina vermoord. De man die waarschijnlijk het beoogde doelwit was, woonde in hetzelfde complex in Amsterdam-West en had net zo'n auto. Zeven verdachten staan terecht en er zijn straffen geëist tot 30 jaar.
  • De Israëlische premier Netanyahu bezoekt president Poetin in Moskou. Ze zullen het ongetwijfeld hebben over de oorlog in Syrië, waar Rusland president Assad steunt. Saillant genoeg doet Rusland dat samen met Iran, aartsvijand van Israël.
  • En in Maleisië gaan 32 miljoen inwoners naar de stembus. De verkiezingen hebben alle ingrediënten voor een spannende thriller, lees hier meer daarover.

Wat heb je gemist?

Het ministerie van Defensie heeft na een jaar onderzoek nog geen bewijs kunnen vinden voor de ontvoering van Marco Kroon. De defensietop zou daarom sterke vermoedens hebben dat de drager van de Militaire Willems-Orde zijn verhaal in ieder geval deels heeft verzonnen, schrijft de Volkskrant.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Rapper Boef is gisteravond uitgeroepen tot de grote winnaar bij de FunX Music Awards. De 24-jarige artiest gaat net zoals vorig jaar met de meeste prijzen naar huis. Hij werd uitgeroepen tot artiest van het jaar en daarnaast won de rapper ook nog drie andere awards voor beste video, beste MC en beste samenwerking.

Bekijk hier alle prijswinnaars:

De laatste prijs deelt Boef met Ronnie Flex, die ook een award heeft ontvangen voor beste zanger.

Hele fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl