NOS NieuwsAangepast

Man in Maastricht sticht twee keer brand in eigen huis

Een 40-jarige man heeft vannacht in Maastricht consternatie veroorzaakt door twee keer brand te stichten in zijn woning.

Voordat hij dat deed was hij betrokken bij brandjes en vernielingen bij hem in de buurt. Een voorbijganger die hier wat van zei, werd aangevallen en moest naar het ziekenhuis.

Daarna stichtte de man brand in zijn appartement. Naastgelegen woningen werden ontruimd. Brandweermensen werden bekogeld met voorwerpen en vloeistoffen. Uiteindelijk lukte het de brandweer om het vuur te doven.

Vast op balkon

Vervolgens dreigde de bewoner zichzelf iets aan te doen en barricadeerde hij zijn appartement. Een onderhandelaar van de politie slaagde er niet hem te kalmeren, en de man stichtte opnieuw brand. Dit keer waren er meerdere brandhaarden in zijn appartement en kwam hij vast te zitten op zijn balkon. Daar werd hij door een arrestatieteam aangehouden. De brand was snel onder controle.

In de video hieronder is te zien wat voor onrust de man in zijn buurt veroorzaakte:

Verwarde man steekt woning in brand, politie pakt hem op

De man is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Een aantal leden van het arrestatieteam ademde rook in en is ter plaatse behandeld.

De Maastrichtenaar is een bekende van de politie en andere hulpdiensten. Hij ligt nog in het ziekenhuis en zal zo snel mogelijk worden gehoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl