NOS Nieuws

Wekdienst 13/8: Huldiging olympiërs in Den Haag • Abbas praat met Poetin

Goedemorgen! Vandaag worden de Nederlandse olympiërs die een medaille hebben gewonnen gehuldigd in Den Haag en de Palestijnse president Abbas ontmoet in Rusland president Poetin.

Eerst het weer: de zon is geregeld te zien, en een groot deel van de dag is het droog. De maxima liggen tussen 26 graden in het westen en ruim 30 graden in het oosten. Vanavond en vannacht zijn er regionaal regen- en onweersbuien.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kan je vandaag verwachten?

  • De Nederlandse olympiërs die een medaille hebben gewonnen worden in Den Haag gehuldigd. De uitzending is te volgen vanaf 10.20 uur via een livestream op NOS.nl, in de NOS.app en vanaf 11.50 uur via NPO 1.
  • Meer sport: op dinsdag maar liefst twee etappes van de Tour de France Femmes. In de ochtend een etappe van Dordrecht naar Rotterdam en in de middag een individuele tijdrit in Rotterdam. Ook deze etappes zijn onder meer te volgen via de NOS-app en op NOS.nl.
  • De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft in Rusland een ontmoeting met president Vladimir Poetin. Zij gaan naar verwachting de situatie in de Gazastrook bespreken. Abbas wordt later deze week ook verwacht in Turkije.

Wat heb je gemist?

De natuurbrand die zondag ten noordoosten van Athene uitbrak, is zo sterk uitgebreid dat voorsteden van de Griekse hoofdstad worden bedreigd. Meer dan 700 brandweerlieden kregen door de aanhoudende wind geen grip op het vuur. De vlammen bereikten gisteren opnieuw een hoogte van 25 meter. 10.000 hectare natuurgebied is vernietigd of aangetast. Het vuur is het centrum van Athene tot op 15 kilometer genaderd.

In verband met de brand doet Griekenland een beroep op de EU-regeling voor wederzijdse steun. Frankrijk stelt een helikopter beschikbaar, Turkije twee blusvliegtuigen en een helikopter. Italië stuurt twee blusvliegtuigen en Tsjechië 75 brandweerlieden met 25 voertuigen. Ook Servië, Roemenië en Spanje willen Griekenland te hulp komen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Van de wereldwijd bekende streetartkunstenaar Banksy is het achtste kunstwerk in acht dagen tijd opgedoken. Banksy verraste de wijk Charlton met een op een muur aangebrachte neushoorn, die een daaronder geparkeerde oude Nissan Micra lijkt te beklimmen.

Ook de andere zeven kunstwerken die hij in de dagen daarvoor maakte zijn afbeeldingen van dieren, zoals de piranha's in een politiewachthuisje en de visetende pelikanen op de gevel van een visrestaurant.

Banksy's neushoorn

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl