Een agent op Leicester Square in Londen na de steekpartij
NOS NieuwsAangepast

Man met mes valt moeder en dochter (11) aan in Londen, beveiliger springt ertussen

Een gewapende man heeft gisteren in Londen een 11-jarig meisje neergestoken. Dat gebeurde op het toeristische Leicester Square in het centrum van de Britse hoofdstad.

Het meisje liep ernstige verwondingen op, maar is buiten levensgevaar. Haar 34-jarige moeder leek in eerste instantie ook gewond te zijn geraakt, maar later bleek dat het bloed op haar lichaam afkomstig was van de wonden van haar dochter.

De politie heeft een 32-jarige man zonder vaste verblijfplaats opgepakt in verband met de mesaanval. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat hij een terroristisch motief had. Ook zou de man zijn slachtoffers niet kennen.

De man is aangeklaagd voor poging tot moord en voor het in bezit hebben van een steekwapen.

Beveiliger

De 29-jarige Abdullah, beveiliger van een winkel op het plein, vertelt aan de BBC dat hij "een schreeuw" hoorde, waarna hij ingreep. "Toen ik het zag, sprong ik meteen op die kerel, pakte zijn hand, zette hem op de grond en schopte het mes van hem af."

Daarna verleende hij samen met collega's eerste hulp, totdat de politie het overnam. "Het is verschrikkelijk, eerlijk gezegd. Zoiets heb ik nog nooit gezien. Het is verschrikkelijk om een kind dit aan te doen."

Tegenover de BBC prijst de Londense politie de omstanders "die dapper tussenbeide kwamen bij dit incident". "Ze hebben zichzelf in gevaar gebracht en daarmee het beste van Londen laten zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl