NOS Sport

Griekspoor buigt net als vorig jaar voor Sinner in halve finales ABN Amro Open

Griekspoor buigt opnieuw voor Sinner in Ahoy

Tallon Griekspoor heeft net als vorig jaar in de halve finales van het ABN Amro Open zijn Waterloo gevonden. De 27-jarige Noord-Hollander verloor evenals vorig jaar van de Italiaan Jannik Sinner: 2-6. 4-6.

De 22-jarige Sinner, als eerste geplaatst, neemt het zondag in de finale van de 51ste editie van het toernooi vanaf 15.30 uur op tegen de Australiër Alex De Minaur, die eerder op zaterdag op zijn 25ste verjaardag met 6-4, 6-3 won van de Bulgaar Grigor Dimitrov.

Griekspoor werd met het bereiken van de laatste vier de eerste Nederlander met twee achtereenvolgende halve finales in Rotterdam sinds de huidige toernooidirecteur Richard Krajicek in 1997 en 1998. Vorig jaar was Sinner in de halve eindstrijd met 7-5, 7-6 (5) de sterkste.

Een zege op Sinner in Ahoy zou voor Griekspoor een opsteker betekenen in zijn weg naar de absolute tennistop. De nummer 29 van de wereldranglijst paste recent zijn eetpatroon en trainingsindeling aan en een overwinning op een topspeler zou een mooie stap voorwaarts zijn.

Sinner op herhaling

Met een break in de eerste game zette echter niet Griekspoor, maar Sinner de toon in Ahoy. De Italiaanse Australian Open-winnaar pakte op 4-1 een tweede break. Sinner had het toen even lastig, maar werkte zich met een paar fraaie dropshots knap uit de problemen.

Jannik Sinner

Met een lovegame serveerde Sinner zich naar 6-2 in de eerste set. In de tweede set liet Griekspoor zowel bij 2-1 als bij 3-2 twee breekkansen liggen. Bij 4-4 ging het mis: mede door een dubbele fout verloor hij zijn opslag op love, waarna Sinner doorpakte.

"Als je van een heel goede Sinner wil winnen, moet je kansen pakken", zei Griekspoor na afloop.

Het was de tweede zege van Sinner op een Nederlander dit toernooi. In de eerste ronde was hij al Botic van de Zandschulp de baas. Raemon Sluiter blijft daarmee voorlopig de laatste Nederlandse finalist (in 2003) en Jan Siemerink blijft de laatste Nederlandse winnaar (in 1998).

Sinner gaat zondag op herhaling. Vorig jaar verloor de huidige nummer vier van de wereld met 7-5, 2-6, 2-6 van de Rus Daniil Medvedev.

Kijk hieronder naar de interviews met Tallon Griekspoor en Jannik Sinner:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl