NOS SportAangepast

Van de Zandschulp kan favoriet Sinner geen pijn doen bij ABN Amro Open

Van de Zandschulp kan Sinner niet bijbenen bij ABN Amro Open

Botic van de Zandschulp heeft in de eerste ronde van het ABN Amro Open niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen topfavoriet Jannik Sinner: 3-6, 3-6.

Het was de eerste wedstrijd voor Sinner - de nummer één van de plaatsingslijst in Rotterdam - sinds zijn winst van de Australian Open ruim twee weken geleden.

Van de Zandschulp worstelde om zijn servicepunten binnen te halen en in de vijfde game van de eerste set wist Sinner een breekkans te benutten. Van de Zandschulp was af en toe wat slordig in zijn spel en het verschil tussen de nummer 4 en 66 van de wereldranglijst werd meer en meer bevestigd door de Italiaan.

'Dat viel reuze mee'

"Ik had gehoopt dat hij na zijn titel bij de Australian Open hier in Ahoy even moest inkomen in de eerste ronde, maar dat viel reuze mee", zei Van de Zandschulp na afloop. "Ik had misschien minder fouten kunnen maken, maar ik denk dat hij je dat ook oplegt."

Van de Zandschulp kansloos tegen Sinner: 'Had gehoopt dat hij moest inkomen'

Van de Zandschulp liet bij vlagen wel zijn klasse zien, vooral met zijn krachtige forehand, maar hij maakte ook te veel fouten (twaalf) en de servicegames van Sinner waren te solide om kans in te maken.

Sinner leek vervolgens wat gas bij te geven in de tweede set en liet geen ruimte aan Van de Zandschulp, maar de Nederlander herpakte zich redelijk en wist een aantal mooie punten te maken.

Matchpoints

Net als in de eerste set liep Van de Zandschulp al vroeg tegen een break aan in een game waarin hij met 40-0 voor had gestaan. Dat voordeel gaf Sinner niet meer uit handen, al liet hij op 5-2 wel twee matchpoints onbenut.

Sinner was 'wat nerveus' tegen Van de Zandschulp: 'Maar daar hou ik van'

Van de Zandschulp had zich snel bij de nederlaag neergelegd.

"Als hij zo voor de dag komt, dan zit er denk ik geen stunt in. Daar speelde hij gewoon veel te goed voor. Ik denk dat wanneer je van zo'n jongen wil winnen, hij een mindere dag moet hebben en ik een goede dag."

Twee oud-winnaars

De slotpartij van de dag ging tussen twee oud-winnaars: de als tweede geplaatste Rus Andrej Roeblev (2021) en de Canadees Felix Auger-Aliassime (2022).

Roeblev won met 3-6, 7-6 (8), 7-5, maar moest in de derde set wel drie matchpoints op rij wegwerken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl