NOS Sport

Medvedev wint jubileumeditie ABN Amro Open, na hoogstaande finale tegen Sinner

Medvedev schrijft jubileumeditie ABN Amro Open op zijn naam

Het ABN Amro Open heeft de finale gekregen die het jubileumtoernooi verdiende. Daniil Medvedev versloeg onder toeziend oog van koning Willem-Alexander in een hoogstaande finale Jannik Sinner met 5-7, 6-2, 6-2.

Dat Sinner als nummer veertien van de wereld ongeplaatst was (Medvedev is elfde), zegt wat over het ijzersterke deelnemersveld van afgelopen week voor de vijftigste editie in Rotterdam. Een toernooi met ook een Oranje randje, door de knappe halvefinaleplaats van Tallon Griekspoor.

Bekijk hieronder de reacties van Daniil Medvedev en Jannik Sinner:

Na zijn zege op Griekspoor in de halve eindstrijd ging Sinner ook in de finale voortvarend van start. De Italiaan was de eerste die een break wist te plaatsen, maar viervoudig grandslamfinalist Medvedev bleef kalm en pakte in de zevende game een break terug.

Daarna ging het gelijk op tot 6-5. In die game speelde Sinner ijzersterk en brak hij op overtuigende wijze door de service van Medvedev. De Italiaan uit Zuid-Tirol trok daarmee de eerste set naar zich toe.

Reclamebord kapot

Bij 4-3 in de eerste set was er een curieus moment. Een deel van de boarding kwam los na een harde service van Medvedev. De losgelaten plaat werd snel teruggeplaatst, maar kleurde vervolgens niet meer mee met de verlichting van het reclamebord.

Dat moest wel van de scheidsrechter en dus moesten beide spelers minutenlang wachten tot een medewerker van het toernooi onder luid applaus een nieuw plaatje had aangebracht en de verlichting weer werkte.

Koning Willem-Alexander kon wel lachen om de loslatende boarding.

Medvedev begon de tweede set getergd en brak Sinner meteen. In de vijfde game brak Medvedev de Italiaan opnieuw, Sinner werkte drie breakpoints weg, maar moest toch toezien hoe de Rus met goed tennis verder uitliep naar 4-1.

Daarmee leek een derde set snel aanstaande, maar in de zesde game was Sinner er opeens weer. De Italiaan kwam op een 0-40 voorsprong, maar Medvedev boorde alle hoop de grond in door vijf punten op rij te maken.

Moegestreden Sinner

In de beslissende set plaatste Medvedev al in de derde game een break en in de zevende nog eentje. De Rus bleek in de lange rally's over meer uithoudingsvermogen te beschikken dan de moegestreden Sinner, waarna hij de toernooizege op eigen service eenvoudig veiligstelde.

"Mijn dochter van vier maanden begon te lachen toen ze gisteren voor de tv werd gehouden", glunderde Medvedev. "Ik hoop dat ze dat nu weer doet."

De Rus, voormalig nummer één van de wereld, kon na de teleurstellende prestaties tijdens zijn laatste twee deelnames eindelijk aan de hoge verwachtingen voldoen: "Ik kom zeker terug."

Dat hoorde Richard Krajicek vol genoegen aan. De toernooidirecteur, zelf winnaar in 1995 ten koste van Paul Haarhuis, complimenteerde de twee spelers voor het hoge niveau dat ze haalden. "Gelukkig speelde ik in een andere tijd. Ik had jullie allebei nooit kunnen verslaan."

Eerder op de dag won de Brit Alfie Hewett de mannenfinale van het rolstoeltennis bij het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam. Hij versloeg de Spanjaard Martin De la Puente met 6-0, 7-5.

Hewett verslaat De la Puente in rolstoelfinale mannen in Rotterdam

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl