Daniil Medvedev
NOS Sport

Medvedev kijkt ogen uit in Ahoy: 'McEnroe, Borg, Edberg, daar wil ik ook tussen'

  • Franklin Stoker

    volgt in Rotterdam het ABN Amro Open

  • Franklin Stoker

    volgt in Rotterdam het ABN Amro Open

Tennistopper Daniil Medvedev glimlacht wat af bij zijn interviews in Ahoy. De Russische winnaar van de US Open in 2021 en voormalig nummer een van de wereld is op jacht naar eerherstel, met een mogelijke ABN Amro Open-titel als nieuw startpunt.

"Het zou geweldig zijn om hier te winnen. Elke keer als ik hier kom, hangen overal foto's van de winnaars met hun namen erbij", vertelt Medvedev, die vandaag de finale van het ABN Amro Open speelt tegen Jannik Sinner.

'Grote historie'

"Ik weet niet wie hier voor het eerst won, maar Arthur Ashe heeft hier gewonnen, net als John McEnroe, Björn Borg en Stefan Edberg. Dus dit toernooi heeft een grote historie. Het zou dus fantastisch zijn als ik mijn naam hiertussen kan krijgen."

De lange Rus kan tegen Sinner, die zaterdag een einde maakte aan de zegetocht van Tallon Griekspoor, zijn ambities beslist waarmaken, want hij maakt in Rotterdam een waanzinnig stabiele indruk.

Medvedev slaat zich met zijn haast onorthodoxe techniek een weg door het toernooi. Onder anderen Botic van de Zandschulp, Felix Auger-Aliassime en Grigor Dimitrov konden de Russische muur niet breken.

Het geheim van zijn goede prestaties

Volgens Medvedev zit het geheim van zijn goede prestaties ook in het restaurant dat hij heeft uitgekozen.

"Sinds mijn eerste bezoek aan Rotterdam een paar jaar geleden ging ik met mijn vriendin, die nu mijn vrouw is, bij Vapiano (pastarestaurant, red.) eten. Maar dat begon mij te vervelen, dus hebben we nu wat anders uitgekozen", zegt de viervoudig grandslamfinalist.

Medvedev na bereiken finale Rotterdam: 'Voelde me hier meteen thuis'

Medvedev was in augustus nog de nummer één van de wereld, maar viel door tegenvallende resultaten uit de toptien. Maar dankzij zijn finaleplaats in Rotterdam is hij volgende week verzekerd van een rentree bij de beste tien tennissers van de wereld.

"Het doet mij niet zo veel dat ik volgende week weer bij de beste tien hoor. Ik wil hier vooral heel graag de titel winnen", aldus Medvedev, die op jacht gaat naar zijn zestiende ATP-titel.

Hij kan in Ahoy bovendien in de voetsporen treden van zijn Russische landgenoten Jevgeni Kafelnikov, Michail Joezjni en Andrej Roeblev, die respectievelijk in 1999, 2007 en 2021 de titel wonnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl