NOS Sport

Medvedev 'eindelijk' naar finale ABN Amro Open: 'Ik speel hier graag'

Medvedev eenvoudig via Dimitrov naar finale ABN Amro Open

Daniil Medvedev heeft zich voor het eerst in zijn carrière geplaatst voor de finale van het ABN Amro Open. De Russische nummer elf van de wereld was in de halve finale van de vijftigste editie heer en meester tegen Grigor Dimitrov: 6-1, 6-2.

"Eindelijk de finale", zei Medvedev na afloop. "Bij mijn debuut in 2018 haalde ik de kwartfinale en een jaar later de halve finale. Ik was meteen gek op Rotterdam, ik speel hier graag. Alleen vorig jaar na de finale van Australian Open tegen Rafael Nadal deed ik hier niet mee, dat was iets teveel voor me."

Griekspoor eerste Nederlandse finalist sinds 2003?

Tallon Griekspoor, de nummer 61 van de wereld, neemt het in de andere halve finale vanavond op tegen de Italiaan Jannnik Sinner (ATP-14). Dat duel is vanaf 19.30 uur bij de NOS te zien via een livestream.

Bij winst is Griekspoor de eerste Nederlandse finalist in Ahoy sinds Raemon Sluiter in 2003. De laatste Nederlandse winnaar in Ahoy was Jan Siemerink in 1998.

Medvedev na bereiken finale Rotterdam: 'Voelde me hier meteen thuis'

Medvedev, de US Open-winnaar van 2021, won in Rotterdam de eerste set met drie breaks in ruim een half uur. Wat de Bulgaar (ATP-28) ook probeerde, steeds had de Rus een antwoord. Dimitrov sloeg die set nul winners.

Toen de Rus in de tweede set op 2-0 kwam, leek het pleit beslecht. Dimitrov kwam echter terug tot 2-2 en kreeg drie breekpunten om op 3-2 te komen. Dat lukte niet, waarna de Rus met twee breaks naar de zege snelde.

Medvedev was in Rotterdam eerder al te sterk voor Botic van de Zandschulp en schakelde vrijdag de Canadese titelverdediger Felix Auger-Aliassime uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl