NOS Nieuws

Wekdienst 5/11: Chelsea-Ajax en langstzittende gevangene wil gratie

Goedemorgen! De jeugdleider van een scoutinggroep in Goes die terechtstond voor het brandmerken van drie kinderen hoort in hoger beroep of zijn vrijspraak wordt gehandhaafd en in de Champions League neemt Ajax het vanavond op tegen Chelsea.

Het weer: het is vandaag overwegend bewolkt met verspreid over het land enkele buien. In de loop van de middag trekt de regen vanuit het noorden over het land. Bij een matige zuidenwind wordt het 10 tot 12 graden. Morgen enkele buien maar ook af en toe zon en opnieuw een graad of tien.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In hoger beroep dient de zaak van een jeugdleider van een scoutinggroep in Goes. Die stond vorig jaar terecht voor het brandmerken van drie kinderen en werd toen vrijgesproken. Het OM ging in beroep tegen de uitspraak.
  • De langstzittende levenslang gestrafte gevangene wil gratie, maar tot nu toe wil de Nederlandse staat daar niet aan. In een kort geding krijgt de minister te horen of hij zijn beslissing moet herroepen.
  • Vanavond wordt in Londen de Champions League-wedstrijd Chelsea-Ajax gespeeld.

Wat heb je gemist?

Turkije zegt dat de zus van de gedode IS-leider Baghdadi is opgepakt. Dat zou zijn gebeurd door Turkse troepen in de stad Azaz in het noorden van Syrië. Volgens de Turken beschikt de 65-jarige zus van Baghdadi over een goudmijn aan kennis over terreurbeweging Islamitische Staat. De zus heeft volgens de Turkse autoriteiten zelf ook banden met IS. Ook haar echtgenoot en schoondochter zijn opgepakt. Baghdadi kwam anderhalve week geleden om bij een Amerikaanse militaire operatie in noordwest-Syrië.

De Turkse autoriteiten verspreiden deze foto van Rasmiya Awad, de zus van Baghdadi

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In Hoogmade bij Leiden is de rook nog maar nauwelijks weggetrokken bij de afgebrande Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk. De torenspits, een kleinere toren en een aanzienlijk deel van het schip zijn verwoest. De dorpsgemeenschap is ontdaan door de brand, en ook de pastoor reageerde gisteravond geschokt.

Pastoor aangedaan door kerkbrand: 'Hier liggen zo veel herinneringen'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl