Reuters

Goedemorgen! In Rome komen bisschoppen uit de hele wereld bijeen om te praten over kindermisbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk. En minister Schouten wacht vanochtend een zwaar debat over de Nederlandse pulsvissers.

In de ochtend kan er in het noorden een buitje vallen. In het zuiden blijft het overwegend droog. Daar is ook de zon het vaakst te zien. In de middag wordt het 11 tot 13 graden. De dagen erna zal de zon steeds vaker schijnen en wordt het geleidelijk warmer.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Voor het eerst komen de voorzitters van alle bisschoppenconferenties ter wereld in Rome bij elkaar om te praten over kindermisbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk. Drie dagen lang bespreken zo'n 140 bisschoppen, onder leiding van paus Franciscus, dit gevoelige onderwerp.
  • Minister Schouten van Landbouw en Visserij wacht vanochtend een zwaar debat over de pulsvisserij, nu duidelijk is dat veel minder pulsvissers hun vergunning kunnen houden.
  • En de Onderzoeksraad voor Veiligheid komt met een rapport over hoe de aanbevelingen uit het MH17-onderzoek over vliegen boven conflictgebieden internationaal zijn opgevolgd.

Wat heb je gemist?

In Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, zijn zeker 69 mensen omgekomen bij een grote brand. Waarschijnlijk zal het dodental nog verder oplopen. Het vuur woedde in zeker vijf gebouwen. Tientallen gewonden zijn naar verschillende ziekenhuizen in de stad gebracht. De brand zou zijn ontstaan in een gebouw dat werd gebruikt voor de opslag van chemicaliën en plastic.

Bluswerkzaamheden bij de verwoestende brand in Dhaka AFP

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een interview van Fox News met de Nederlandse historicus Rutger Bregman is uitgemond in een tirade van de presentator. Het gesprek werd niet uitgezonden, maar Bregman heeft de beelden zelf openbaar gemaakt.

Lees hier meer en bekijk hieronder een kort fragment:

Fox News-presentator tegen Bregman: 'Hersenloze idioot'

Fijne dag!

STER reclame