Juf Daisy Mertens is nog in de race om de beste docent ter wereld te worden. De lerares van basisschool De Vuurvogel in Helmond hoort bij de tien finalisten van de Wereld Lerarenprijs.

De prijs is bedoeld voor een uitzonderlijke leraar die een opvallende bijdrage heeft geleverd aan het vak. Mertens en de andere negen kanshebbers werden uit meer dan 10.000 nominaties uit 179 landen gekozen.

In december namen we al een kijkje in de klas bij juf Daisy:

Juf Daisy hoort tot de beste leraren van de wereld

De juf van groep 7 werd in 2016 al uitgeroepen tot beste leraar van Nederland. In december werd bekend dat Mertens bij de beste 50 leraren ter wereld hoorde.

Op haar school zitten zo'n 440 leerlingen met dertig verschillende nationaliteiten. Veel leerlingen kampen met leer- en taalachterstanden. Mertens probeert de kinderen te helpen met individuele leerdoelen en projecten, zoals bijvoorbeeld het bedenken van een eigen duurzaam pretpark.

Kinderen laten meedenken

Naast haar werk voor de school geeft Mertens regelmatig trainingen en presentaties aan andere docenten. Ook moedigt ze kinderen aan om zelf mee te denken over hoe het onderwijs eruit moet zien.

De winnaar wordt op 24 maart bekendgemaakt in Dubai en krijgt een bedrag van 1 miljoen dollar. Nederlander Jasper Rijpma werd twee jaar geleden ook genomineerd. Hij haalde toen de top-10 niet.

Acteur Hugh Jackman kondigde de top-10 vannacht aan:

STER reclame