Wekdienst 11/9: Glennis Grace in halve finales en Zwols plastic fietspad

Hollandse Hoogte | NBC

Goedemorgen! Een fietspad van plastic en haalt Glennis Grace de finale van America's Got Talent?

Vandaag valt er in het noorden af en toe regen en in het zuiden schijnt de zon enige tijd. Bij een matige tot krachtige zuidwestenwind wordt het 20 tot 25 graden.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Negen verdachten staan terecht, omdat ze in oktober vorig jaar geprobeerd zouden hebben om de Amsterdamse crimineel Benaouf A. uit de gevangenis in Roermond te bevrijden. Het idee was om met een helikopter boven de luchtplaats van de gevangenis te gaan hangen.
  • Glennis Grace staat in de halve finales van talentenjacht America's Got Talent. Een paar weken geleden kreeg ze van het Amerikaanse publiek genoeg stemmen om door te gaan naar de volgende ronde.
  • In Zwolle wordt de PlasticRoad geopend, het eerste fietspad ter wereld dat gemaakt is van gerecycled plastic. Volgens de bedenkers gaat het plastic pad een stuk langer mee dan een normale.

Wat heb je gemist?

Een offensief van Syrische regeringstroepen in de provincie Idlib heeft niet alleen gevolgen voor Turkije, maar ook voor Europa en de rest van de wereld. Daarvoor waarschuwt de Turkse president Erdogan in een opiniestuk in The Wall Street Journal.

Erdogan pleit al langer voor een bestand in de noordwestelijke regio Idlib, het laatste bolwerk van de rebellen in Syrië. In de provincie wonen veel mensen die vanuit andere delen van Syrië zijn gevlucht. Turkije wil voorkomen dat opnieuw een grote groep Syriërs zijn kant op komt en steunt een deel van de opstandelingen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

De groep Nederlandse miljonairs is opnieuw flink gegroeid. In 2016 kwamen er ongeveer 6000 miljonairshuishoudens bij. Het totaal kwam daardoor uit op 112.000 huishoudens, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het CBS onderzoekt de Nederlandse miljonairs elk jaar sinds 2006. Niet eerder waren er zoveel huishoudens met een vermogen van meer dan 1 miljoen euro (exclusief eigen woning en eventuele hypotheek).

Bezoekers van de Masters of LXRY, voorheen de Miljonair Fair, in de RAI in Amsterdam ANP

"De groei is met name te danken aan het economisch herstel", zegt Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het CBS. "Veel miljonairs zijn ondernemers. Toen het slecht ging met het Nederlandse bedrijfsleven door de crisis, zag je dat het aantal miljonairs stagneerde en zelfs even afnam." Nu het weer goed gaat met de meeste bedrijven in Nederland profiteren ook de miljonairs.

Fijne dag!

STER Reclame