NOS Nieuws

Wekdienst 3/9: politie voert actie en opening academisch jaar

Goedemorgen! De politie voert actie op Utrecht Centraal en het academische jaar wordt geopend door onder andere premier Rutte.

Het is overwegend bewolkt vandaag en vanuit het oosten trekken enkele buien naar het westen met vooral in Groningen en Drenthe in de middag kans op onweer. Het wordt 22 tot 24 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Reizigers op Utrecht Centraal moeten rekening houden met vertragingen door actievoerende agenten. De politie voert actie voor een betere cao.
  • Het academische jaar wordt geopend. Bij Wageningen University & Research gebeurt dat met toespraken van premier Rutte en Eurocommissaris Hogan.
  • Vijf oud-medewerkers van De Nederlandsche Bank en het ministerie van Financiën moeten getuigen bij de rechtbank in Den Haag over hun rol bij de val van de DSB Bank van Dirk Scheringa, nu bijna negen jaar geleden.
Howick en Lili

Wat heb je gemist?

De Armeense kinderen Howick en Lili zijn afgelopen weekend ondergedoken. Dat schrijft hun moeder in een brief aan het AD. Aanstaande zaterdag moeten de twee asielkinderen Nederland verlaten. In haar brief vraagt de moeder of haar kinderen in Nederland mogen blijven.

De twee kinderen zouden een posttraumatische stressstoornis hebben en ze is bang dat de kinderen nog meer stress krijgen als ze naar Armenië verhuizen. Toen de moeder van de kinderen Nederland vorig jaar verliet, doken de twee ook al eens onder.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een Tweede Wereldoorlogveteraan van 95 jaar oud heeft met een duik van 40 meter zijn eigen record gebroken. Het lukte Ray Woolley om zo'n drie kwartier op een diepte van 40 meter te blijven.

Bekijk hier Woolley's duik naar zijn vernieuwde record:

'Ik hoop dit record volgend jaar weer te verbreken, met jullie allemaal'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl