De advocaat van Howick en Lili kan niets meer voor ze doen
NOS Nieuws

Armeense kinderen Howick en Lili opnieuw ondergedoken

De Armeense kinderen Howick en Lili zijn afgelopen weekend opnieuw ondergedoken. Dat schrijft hun moeder in een brief aan het AD. "Gisteren heb ik Lili en Howick naar een veilige plek laten brengen", schrijft ze.

Aanstaande zaterdag moeten de twee Nederland hebben verlaten. In haar brief vraagt Armina Hambartsjumian (37) of haar kinderen in Nederland mogen blijven. "Ik hoorde vorige week van professor Eric Scherder dat mijn kinderen posttraumatische stressstoornis hebben, dat ze ziek zijn en niet naar Armenië kunnen komen omdat hun kans op herstel hier nul is."

Weg van angst en paniek

Hun moeder is bang dat de kinderen nog meer stress krijgen als ze naar Armenië verhuizen, daarom zitten ze nu ondergedoken. Ze zijn volgens hun moeder nu weg van angst en paniek, op een plek waar ze met andere kinderen kunnen spelen. "Ze zijn heel opgelucht", staat in de brief. De autoriteiten weten volgens de moeder niet waar de twee zich nu bevinden.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst zegt tegen het AD niet te willen ingaan "op individuele zaken". Toen de moeder van Howick en Lili Nederland vorig jaar verliet, doken de twee ook al eens onder.

Howick (13) en Lili (12) kwamen in 2008 met hun moeder naar Nederland en proberen sindsdien asiel te krijgen, maar zonder succes. Ze vochten het aan tot aan de Raad van State, maar ook daar kregen ze geen gelijk. Van de Dienst Terugkeer en Vertrek hebben ze te horen gekregen dat ze uiterlijk zaterdag Nederland moeten verlaten, vertelden ze in de talkshow Laat op één op NPO 1.

Howick en Lili: we zijn doodsbang

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl