NOS Nieuws

Wekdienst 27/8: Straks meer over Jos B. en conferentie over robotwapens

Goedemorgen! Deze ochtend beantwoordt de hoofdofficier van justitie vragen over de aanhouding van Jos B. Hij werd gisteren in de buurt van Barcelona opgepakt na een tip van een oplettende lezer.

Het wordt een zonnige en droge dag. Er staat een matige tot vrij krachtige wind en het wordt 18 tot 22 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Tussen 10.00 en 12.00 uur beantwoordt hoofdofficier van Justitie Jan Eland vragen over de aanhouding van Jos B.
  • In Tilburg opent koning Willem-Alexander het mbo-schooljaar 2018-2019
  • In Genève begint vandaag een vijfdaagse VN-conferentie over robotwapens
  • De derde etappe van de Vuelta loopt van Mijas naar Alhaurín de la Torre over 182,5 kilometer. Er wordt gereden in heuvels, maar aan de finish is het parcours vlak. De etappe is te volgen op NOS.nl en in de NOS-app

Wat heb je gemist?

Jos B., de verdachte in de zaak Nicky Verstappen, is aangehouden in Spanje. Dat meldt de politie in Limburg. Hij zit vast in een Spaanse cel en zal worden uitgeleverd aan Nederland.

De politie kwam hem op het spoor na een tip van een getuige. Die had hem herkend aan de hand van de foto's die afgelopen woensdag zijn verspreid.

De familie van Nicky Verstappen is "heel erg opgelucht". "We hadden niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Wel gehoopt, maar niet verwacht", reageerde moeder Berthie Verstappen in het NOS-programma Met het Oog op Morgen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De enige speler die al zeker is van een plaats in de selectie van Oranje tegen Peru is Wesley Sneijder. Koeman laat weten dat de recordinternational in zijn afscheidsinterland tegen Peru in de basis staat. "De recordinternational verdient een afscheidswedstrijd", zegt bondscoach Ronald Koeman:

Koeman: 'Sneijder gaat starten tegen Peru'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl