Berthie Verstappen en Peter R. de Vries ANP

De familie van Nicky Verstappen is "heel erg opgelucht" over de arrestatie van Jos B., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Verstappen in 1998.

"We hadden niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Wel gehoopt, maar niet verwacht", reageerde moeder Berthie Verstappen in het NOS-programma Met Het Oog op Morgen.

"We waren bang dat hij zich zo zou verstoppen dat het nog maanden zou duren voordat ze 'm tegenkwamen of konden vinden."

Beluister hier ons telefonische interview met Berthie Verstappen:

Berthie Verstappen: 'We willen antwoorden'

De familie hoopt dat B. gaat praten en dat ze snel antwoorden krijgen over wat er gebeurd is met Nicky. "We willen graag de antwoorden hebben. Tegelijk zijn we bang voor wat er gebeurd is. Maar anders blijf je eraan denken, dan heb je ook geen rust."

Pas als B. gaat praten en ook wordt veroordeeld, kan de familie verder. "Als we weten wat er gebeurd is, hij op een plek zit waar hij thuishoort, kunnen we dat gedeelte in ieder geval afsluiten."

Rechercheteam

B. kwam begin juni als verdachte in beeld bij politie en justitie na een dna-bevolkingsonderzoek. Er werd wekenlang in stilte naar hem gezocht. Omdat dat niets opleverde, werd afgelopen woensdag zijn naam naar buiten gebracht. Vanmiddag werd hij opgepakt in Spanje.

De familie Verstappen en Peter R. de Vries, die de familie al jarenlang bijstaat, werden vanmiddag gevraagd om zich te melden bij het rechercheteam in Nijmegen. "We waren net met elkaar aan het appen van 'goh wat hebben we een hectische week achter de rug'. Toen werden we alle twee gebeld", zegt Verstappen. In Nijmegen kregen ze het nieuws over de arrestatie te horen.

'Kaarten omgekeerd'

De Vries is eveneens "ontzettend opgelucht". "Ik ben blij dat het publiciteitsoffensief geholpen heeft", zegt hij tegen de NOS. Volgens hem is bij de familie een enorme last van de schouders gevallen. "Ze hadden een stille angst dat B. de dans zou ontspringen. Maar nu zijn de kaarten omgekeerd."

STER reclame