Wekdienst 16/7: Trump en Poetin ontmoeten elkaar in Helsinki

AFP

Goedemorgen! Trump ontmoet Poetin in Helsinki, EU-leiders Tusk en Juncker gaan naar China en het schip de Batavia wordt 'gekeerd'.

We krijgen vandaag veel zon. Het wordt 27 tot 30 graden. Morgen is er meer bewolking en kan er lokaal een bui vallen. Met 23 tot 28 graden blijft het warm.

Weerplaza

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Amerikaanse president Trump en de Russische president Poetin ontmoeten elkaar in Helsinki. Het is de eerste officiële bilaterale ontmoeting tussen de twee.
  • Ook de EU-leiders Tusk en Juncker houden topoverleg. Zij gaan naar China voor gesprekken met premier Li en president Xi.
  • In Lelystad moet de replica van het VOC-schip de Batavia worden gekeerd. Het draaien van het schip is nodig voor een gelijkmatige verdeling van zon en regen op het hout.
  • Vandaag geen rit in de Tour de France: de renners hebben een rustdag.

Wat heb je gemist?

'Russische internettrollen waren ook in Nederland actief'

Russische internettrollen hebben geprobeerd ook de Nederlandse publieke opinie te beïnvloeden. NRC meldt op basis van eigen onderzoek dat er de afgelopen jaren minstens 900 Nederlandstalige tweets zijn verstuurd vanuit een beruchte trollenfabriek in Rusland, een plek van waaruit met nepaccounts op sociale media desinformatie is verspreid.

NRC zegt dat de tweets erop gericht waren om anti-islamgevoelens in Nederland aan te wakkeren. Volgens de krant is dit het eerste concrete bewijs dat de Russische trollen het ook op Nederland hebben gemunt.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Ook het Britse koningshuis houdt af en toe een fotosessie. De Britse royals hebben nieuwe familiefoto's gepubliceerd ter ere van de doop van prins Louis, de jongste zoon van prins William en Kate. Kensington Palace plaatste de foto's gisteravond laat op Twitter:

Kensington Palace
@KensingtonRoyal
The Duke and Duchess of Cambridge have released four official photographs to mark the christening of Prince Louis on Monday 9th July. The photographs were taken by Matt Holyoak at Clarence House, following Prince Louis's christening.
6 maanden geleden

Fijn dag!

STER Reclame