Er was deze week ook goed nieuws: jonge redder en Robbens verrassing

Aangepast

Het jaar 2016 is bij veel mensen blijven hangen als een jaar met veel slecht nieuws. Wij hebben ons daarom voorgenomen om in 2017 regelmatig te laten zien dat er ook goed nieuws te melden is. Met, vandaag voor het eerst, een wekelijks overzicht op zaterdag.

Minderjarige mbo'ers mogen nu ook gratis door het land reizen ANP

Vanaf deze week mogen mbo-studenten onder de 18 jaar oud gratis reizen met het ov. Dat scheelt, weet Desireé Vaartjes. Zij reist elke dag met de trein van het Friese Wolvega naar school. "Het is misschien maar een reis van twintig minuten, maar het kostte me wel 55 euro in de week. Dus deze ov-kaart scheelt me ontzettend veel geld."

Ook Peter Hoekstra is een van de blije studenten. "De trein is best duur. Dat mijn reis naar school nu wordt vergoed, vinden ze thuis erg fijn. Kunnen ze van dat geld weer andere dingen doen."

Ruben over de redding

Deze week was er ook een redder in nood. Een jongen van 15 redde bij een spoorwegovergang in Twello donderdag een vrouw van het spoor. De vrouw was met haar rollator op de rails gevallen. De jongen trok de vrouw weg, vlak voordat er een trein langskwam, meldt de Stentor.

Ruben vroeg nog aan de vrouw hoe het met haar ging, maar de tiener kreeg geen antwoord, omdat de vrouw zo geschrokken was. Een man was inmiddels aangekomen om de vrouw te helpen. "Om niet te laat op school te komen, sprong ik snel weer op de fiets", vertelde hij later. "Ik weet dus niet wie de vrouw was en hoe ze naar huis is gekomen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Arjen Robben verrast Bayern-fan Guido (9)

De 9-jarige Guido werd verrast in het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken. Daar was de supporter van Bayern München te gast om over zijn prothese in de kleuren van de Duitse club te praten. Als verrassing sprak Bayern-aanvaller Arjen Robben speciaal voor hem een boodschap in. "Dit had ik echt niet verwacht", reageerde de dolblije Guido na afloop.

Deelnemers van de jaarlijkse No Pants Subway Ride in de Tsjechische hoofdstad Praag EPA

Sommigen mensen hebben gewoon een smoes nodig om zonder broek in de metro te kunnen stappen. De No Pants Subway Ride is zo'n smoes. Afgelopen zondag werd de dag voor de 16de keer georganiseerd. Wereldwijd stapten mensen zonder broek de metro in.

De traditie begon in 2002 toen zeven leden van Improv Everywhere, een groep comedians uit New York, in hun ondergoed de metro namen. Ze deden alsof ze elkaar niet kenden. Ze zeiden dat ze hun broek waren 'vergeten' als iemand ze vroeg naar de vreemde uitdossing. 

Geen No Pants in Nederland. Wie het initiatief wil nemen voor 2018, hoeft alleen een Facebook-evenement aan te maken en kan zich aanmelden bij Improv Everywhere.

Dirty Legacy: graffitikunst van Murad Subay Murad Subay

Ook op plekken waar het oorlog is, zijn soms mooie dingen te zien. Zo is er kunstenaar Murad Subay in Sanaa, Jemen. Hij maakt graffitikunstwerken op de gebouwen die vernield zijn door de oorlog. 

"Toen in 2011 de oorlog begon, brak dat vele harten. Maar niet alleen harten gingen kapot, ook huizen en straten. Op dat moment besloot ik de straat op te gaan en graffitikunst te gaan maken. Ik wilde het lelijke van de oorlog verdoezelen. De kogelgaten in de muur laten verdwijnen. Dat lukte me door de graffiti", vertelde hij deze week tegen de NOS. 

Ook goed nieuws uit Hollywood. De film Elle van Nederlandse regisseur Paul Verhoeven won twee Golden Globes. De prijzen voor beste buitenlandse film en beste actrice (Isabelle Huppert) werden zondag op maandagnacht uitgereikt tijdens de Golden Globe Awards in Los Angeles. Verhoeven sloot zijn bedankje af met lovende woorden voor Huppert. "Het was geweldig om met haar te werken. (...) Ik hou van je, ik hou van je, ik hou van je."

En NOS op 3 ging langs bij een restaurant in Amsterdam waar je in principe niets voor je avondeten hoeft te betalen. Maar uít principe moet je juist flink de portemonnee trekken. 

En er was natuurlijk ook opmerkelijk nieuws...

De tekst van de toespraak van de nieuwe president van Ghana leek wel erg veel op twee andere speeches. Hij herhaalde volledige zinnen uit toespraken van voormalige Amerikaanse presidenten Bill Clinton en George W. Bush. Addó hield de toespraak naar aanleiding van zijn inauguratie.

Speech Addó

Twee vernielers in Liempde werden wel erg makkelijk gepakt. De politie werd gealarmeerd over vernielde buitenspiegels van busjes. Bij de busjes stonden schoenafdrukken in de sneeuw. Nadat de agenten foto's hiervan hadden gemaakt, volgden ze het spoor en kwamen ze uit bij de vernielers. 

Flightradar24
@flightradar24
✈️️ Finnair flight 666, at 13 o'clock on Friday the 13th with a 13 year old aircraft, has landed safely in HEL https://t.co/0kWfkcARmO
2 jaar geleden

Oh, en vlucht 666 landde veilig in HEL op vrijdag de 13de. Dat is pas écht goed nieuws.

STER Reclame