Vitesse weer op positief puntenaantal • Fortuna tweede ploeg die in Arnhem verliest

Dit was ons liveblog over de voetbalzondag in de eredivisie.

liveblog gesloten

Fijne avond!

Dat was het eredivisievoetbal voor vandaag. Komende vrijdag begint speelronde 32, waarin PSV hoogstwaarschijnlijk het kampioenschap kan vieren en we meer te weten komen over welke ploegen we na het reguliere seizoen terug zien in de play-offs.

Bedankt voor het volgen van dit liveblog. Tot volgende week!

Alles op een rijtje

Bekijk hier de uitslagen van speelronde 31 en de nieuwe stand in de eredivisie:

• NOS
  • NOS
    Stand eredivisie

VIT-FOR | 90+3' Afgelopen

Vitesse wint! Daarmee komen de Arnhemmers weer op een positief puntenaantal: 2.

Het leidt tot vreugde op de tribunes, waar trouwe supporters hun ploeg pas voor de tweede keer dit seizoen zien winnen. Veel maakt het allemaal niet uit, Vitesse speelt hoe dan ook geen eredivisie komend seizoen.

Fortuna-coach Buijs baalt en is boos. Op zijn ploeg, op de arbitrage, op het seizoen dat nu wel klaar lijkt. Fortuna valt tussen wal en schip. Lijfsbehoud is zeker, play-offs om Europees voetbal (nagenoeg) uit zicht.

Vitesse-Fortuna Sittard 3-2

VIT-FOR | 82' Tweede geel Van Zwam

Vitesse moet verder met tien man. Van Zwam haalt Peterson net buiten de zestien onderuit. Hij krijgt geel en dat is zijn tweede van de middag. Van Zwam kan gaan douchen.

Coach Sturing probeert het dicht te bouwen achterin bij Vitesse. Zojuist kwam verdediger Cornelisse al in het veld voor een aanvaller (De Regt), nu maakt ook Arcus zich klaar om in te vallen. Hij wordt de nieuwe rechtsback na het wegsturen van Van Zwam.

Giovanni van Zwam

VIT-FOR | 76' Goal Vitesse!

3-2! Vitesse komt op voorsprong tegen Fortuna. Aaronson maakt zijn tweede van de middag, hij werkt af na een goede actie van Kozlowski.

VIT-FOR | 68' Goal Vitesse!

Van Ginkel begon vandaag op de bank, maar eenmaal in het veld heeft het kind van de club niet lang nodig. Hij trekt de stand weer gelijk, op aangeven van die andere invaller: Boutrah.

Voor de volledigheid: Van Ginkel en Boutrah kwamen binnen de lijnen voor Buitink en Hadj Moussa.

Vitesse-Fortuna Sittard 2-2

Vitesse viert de 2-2 van Marco van Ginkel

Ondertussen in Frankrijk | Lyon ten koste van PSG naar finale

Olympique Lyonnais heeft de finale van de Champions League bereikt. In het Parc des Princes werd PSG met 2-1 verslagen. Lyon had de eerste ontmoeting tussen beide ploegen al met 3-2 gewonnen.

Het team van Oranje-internationals Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola speelt in de finale tegen FC Barcelona, dat gisteren Chelsea versloeg en voor het vierde jaar op rij de finale van de Champions League bereikte.

VIT-FOR | Vitesse nog altijd op -1

Het al gedegradeerde Vitesse lijkt op weg naar de 22ste nederlaag van het seizoen. De Arnhemmers staan dan ook na vandaag op een negatief puntenaantal.

De aanhang laat weten nog altijd van de club te houden. 'Met of zonder punten, onze clubliefde is echt', valt te lezen op een spandoek op de Theo Bos-Zuidtribune.

Spandoek van de Vitesse-aanhang

VIT-FOR | 50' Goal Fortuna!

Vier spelers van Fortuna hebben dit seizoen al een strafschop gemist, en zo is het nu de beurt aan Lonwijk. Hij laat zien hoe het moet en schiet buiten bereik van keeper Room in de kruising.

Vitesse-Fortuna Sittard 1-2

• ANP
    Fortuna viert de 1-2
  • ANP
    Justin Lonwijk schiet raak vanaf de stip

VIT-FOR | 48' Strafschop Fortuna

De bal gaat op de stip na een overtreding van Hendriks op Sierhuis. De verdediger van Vitesse krijgt geel, Lonwijk gaat achter de bal staan.

Vitesse-Fortuna Sittard 1-1

VIT-FOR | 46' Dubbele wissel Fortuna

De tweede helft begint met twee frisse mannen bij Fortuna. Rosier komt voor Duarte, Da Cruz vervangt Markelo.

VIT-FOR | 45+1' Rust

Niet lang na de gelijkmaker zit de eerste helft erop. Over een kwartiertje verder in Arnhem.

VIT-FOR | 44' Goal Fortuna!

Op voorsprong aan de thee? Het is Vitesse niet gegund. Vlak voor rust maakt Córdoba gelijk namens Fortuna. De Spanjaard kopt van dichtbij raak op aangeven van ex-Vitessenaar Dijks.

Fortuna viert de gelijkmaker van Iñigo Córdoba

VIT-FOR | 34' Schot Sierhuis, Moussa valt

Het spel golft op en neer in Arnhem. Aan de ene kant vuurt Sierhuis op het doel van Vitesse, waar Room met de nodige moeite redt.

Aan de andere kant gaat Hadj Moussa maar weer eens op avontuur. Hij gaat dan in de zestien naar de grond door een stevig blok van verdediger Dijks, maar de scheidsrechter vindt dat de Vitessenaar het contact zelf opzocht en laat verder spelen.

Vitesse-Fortuna Sittard 1-0

VIT-FOR | 26' Misser De Regt

Fijne actie van Hadj Moussa over de rechterflank, zijn voorzet biedt De Regt een kans voor (bijna) open doel. Maar oei, wat kopt De Regt hem slecht in. Voor het doel langs in de handen van de keeper. Geen 2-0 in Arnhem.

VIT-FOR | 22' Goal Vitesse!

Aaronson zet Vitesse op voorsprong. In eerste instantie schiet hij nog tegen teamgenoot Buitink aan, maar de Amerikaan krijgt nog een kans en dan is het wel raak.

Paxten Aaronson viert de 1-0

VIT-FOR | 15' Eerste kans Vitesse

Gevaarlijke aanval van Vitesse, dat op weg lijkt naar de 1-0. Maar het duurt lang voor er een schot wordt gelost. Uiteindelijk is het Aaronson met de poging: op de vuisten van Fortuna-keeper Koopmans.

Vitesse-Fortuna Sittard 0-0

VIT-FOR | Gelredome blok aan been Vitesse

17.500 toeschouwers deze namiddag in het stadion van Vitesse, dat een blok aan het been is voor de Arnhemse club.

Dat komt door de degradatie van Vitesse naar de eerste divisie. Als de Arnhemse club de proflicentie behoudt, moet de begroting worden gehalveerd. Dat betekent dat er minder inkomsten zijn en dan is de huur die Vitesse nu jaarlijks betaalt ineens een groot probleem.

Want hoe hoest je als eerstedivisieclub 2,4 miljoen euro per jaar op? Lees hier meer over de problemen van Vitesse:

VIT-FOR | 1' Aftrap

De vijfde wedstrijd van deze zondag en de laatste van speelronde 31 is onderweg. Komt Vitesse van het negatieve puntenaantal (-1 na puntenstraf) af? Of doet Fortuna de al gedegradeerde Arnhemmers nog meer pijn?

Ondertussen in Frankrijk | PSG-Lyon om een finaleplaats

Wie speelt de finale van de Champions League voor vrouwen tegen FC Barcelona? Lyon, met Danielle van de Donk en Damaris Egurrola in de basis, leidt op bezoek bij Paris Saint-Germain. Bij de Parijzenaren staat Jackie Groenen op het middenveld, Lieke Martens zit op de bank.

Kijk hier live mee naar die Franse kraker.

Lyon viert de 0-1

VIT-FOR | De opstellingen

Vier gespeeld, nog één te gaan. De laatste eredivisiewedstrijd van deze voetbalzondag begint over een kwartiertje in Arnhem. Bekijk hier de opstellingen van Vitesse en Fortuna Sittard.

De opstelling van Vitesse
De elf van Fortuna

RKC-UTR | 90+6' Einde wedstrijd

2-2 in Waalwijk. RKC wint weer niet, en blijft dus teken op de onveilige zestiende plaats. Het publiek schreeuwde in de slotfase om het vertrek van trainer Fraser. Dat wordt nog een spannende ontknoping van het seizoen bij RKC.

Utrecht liet pas in de tweede helft wat zien, dacht na de gelijkmaker van Lammers ook nog te winnen, maar de 2-3 werd afgekeurd.

RKC-FC Utrecht 2-2

SPA-VOL | 90+5' Sparta wint

Het eindsignaal op Het Kasteel. FC Volendam mocht nog een keer hopen, maar met zelfs de keeper mee naar voren kwam het niet tot een kans in de slotminuut.

Degradatie komt nu wel heel dichtbij voor de Volendammers.

Sparta-FC Volendam 1-0

RKC-UTR | 84' Goal FC Utrecht!

Lammers met een heel mooi doelpunt! Hij controleert de bal in de lucht, kapt tussen twee verdedigers door en laat dan RKC-keeper Vaessen kansloos. Het is een heerlijke tweede helft geworden in Waalwijk, waar het nog alle kanten op kan in de slotfase.

Sam Lammers

SPA-VOL | 75' Goal Sparta!

Het heeft lang geduurd, maar er valt wat te juichen op Het Kasteel. Lauritsen zet Sparta op voorsprong. De lange spits schiet op aangeven van Van der Kust en via het been van een Volendamse verdediger raak.

Tobias Lauritsen

RKC-UTR | 66' Goal RKC!

Utrecht jaagt na de gelijkmaker op meer, maar wordt dan in de omschakeling geklopt. Min wordt de diepte in gestuurd, hij vindt de net ingevallen Margaret en dan is het raak.

RKC-FC Utrecht 2-1

RKC-UTR | 61' Goal FC Utrecht!

Utrecht komt op gelijke hoogte in Waalwijk. Invaller Boussaid bereidt goed voor, Bozdogan schiet raak.

RKC-FC Utrecht 1-1

FC Utrecht viert de gelijkmaker van Can Bozdogan

RKC-UTR | 56' Lammers stuit op Vaessen

Daar is weer eens een goed moment van FC Utrecht. Bozdogan schuift de bal laag voor, Lammers denkt te scoren maar hij stuit al vallend op RKC-keeper Vaessen. De rebound is voor Toornstra, maar hij schiet tegen verdediger Gaari.

RKC-FC Utrecht 1-0

Etienne Vaessen

RKC-UTR | 51' Kansjes RKC, wissel Utrecht

Het is (nog) niet de middag van FC Utrecht. RKC staat op voorsprong en krijgt ook na rust kansjes. Lokesa, Seuntjens en Niemeijer worden gevaarlijk aan het begin van de tweede helft.

Jans brengt een tweede invaller, misschien helpt dat Utrecht op gang. Iqbal komt, Van der Hoorn sjokt met pijn van het veld.

RKC-UTR | 46' Wissel bij Utrecht

Ook in Waalwijk wordt weer gevoetbald. Daar zien we een invaller bij de bezoekers: technicus Boussaid vervangt de onzichtbare Lidberg.

SPA-VOL | 46' Tweede helft

Beide ploegen hebben in de rust gewisseld. Bij Sparta komt Neghli voor De Guzman. Vivaldo is achtergebleven in de kleedkamer van Volendam, voor hem komt Hoeve.

Sparta-FC Volendam 0-0

RKC-UTR | 45+4' Rust

Een kwartier rust voor RKC en FC Utrecht. De thuisploeg heeft de zaken goed op orde: 1-0 door Min en weinig grote kansen weggegeven.

In Rotterdam zitten de spelers van Sparta en Volendam al aan de thee.

SPA-VOL | 43' Volendam biedt partij

Sparta oogt wat gemakzuchtig na de sterke openingsfase, Volendam komt steeds beter in de wedstrijd. De mannen in de palingshirts geven een waarschuwing af.

Aanvaller Vivaldo probeert het achter het standbeen langs met de hak uit een voorzet van Cox, maar de bal hobbelt rakelings langs het doel.

RKC-UTR | 37' Chaos voor het doel

Kansen voor FC Utrecht tijdens een chaotische situatie voor het doel van RKC, waarbij meerdere spelers op de grond eindigen.

Lutonda werkt de bal niet goed weg en geeft bijna een assist aan tegenstander Lammers. Lammers wordt dan bij zijn poging op doel te koppen omver gebeukt door RKC-keeper Vaessen, die vervolgens het geluk heeft dat Fraulo over de lat schiet.

Lammers en Fraulo moeten van het gras worden geraapt, maar de VAR staat achter de inschattingen van de scheidsrechter: geen strafschop voor Utrecht.

RKC-UTR | 26' Goal RKC!

Min heeft niet veel nodig om te scoren. De bal stuit in zijn voeten, hij legt 'm een keer goed en schiet dan van buiten de zestien koeltjes raak in de verre hoek.

En zo staat RKC op voorsprong tegen FC Utrecht.

RKC viert de 1-0 van David Min (9)

RKC-UTR | 21' Lokesa ontsnapt

FC Utrecht speelt het balletje soepel rond in Waalwijk, maar creëert nauwelijks kansen. Bij balverlies is het oppassen geblazen, bijvoorbeeld voor Lokesa.

De jonge Belg van RKC laat iedereen op snelheid achter zich en omspeelt de keeper, maar als hij dan uit moeilijke hoek wil afronden, gaat achter hem de vlag omhoog. Lokesa was te vroeg op snelheid: buitenspel.

RKC-FC Utrecht 0-0

SPA-VOL | 15' Afzwaaier Clement

Kansje voor Sparta nadat Metinho de bal verovert. Hij legt af op Clement, maar die raakt de bal helemaal verkeerd. Het lijkt een kwestie van tijd voor de thuisploeg scoort, bij de bezoekers uit Volendam gaat er vooral veel mis in de openingsfase.

SPA-VOL | 9' Saito net niet

Landgenoten Mito en Saito gaan er vliegensvlug vandoor, maar als de ene Japanse Spartaan de andere probeert te bereiken, zit Volendam-verdediger Buur er nog net tussen.

Goede start van Sparta, maar geen doelpunt in de eerste tien minuten.

Koki Saito draait weg bij Oskar Buur

Onderweg in Waalwijk en Rotterdam

De volgende twee wedstrijden zijn begonnen.

SPA-VOL | Opstellingen

Het was een flinke puzzel, maar daar is de opstelling van Volendam. Zij missen vanmiddag liefst zeven spelers: Benamar, Maulun, Ould-Chikh, Kuol, Mühren, Karim en Mbuyamba. Middenvelder Bram van Driel staat voor het eerst in de basis.

Op het Kasteel ook een basisplaats voor De Guzman, hij vervangt de geblesseerde Verschueren op het middenveld van Sparta.

De Volendamse elf op Het Kasteel

RKC-UTR | Opstellingen

RKC-coach Henk Fraser ontvangt FC Utrecht, waar hij vorig seizoen vertrok na grensoverschrijdend gedrag. De ploeg van Fraser won voor het laatst op 9 maart en heeft de punten hard nodig om uit de gevarenzone te ontsnappen.

Utrecht staat zevende, en lijkt zich al voor te kunnen bereiden op de play-offs om Europees voetbal.

Lees hier de wedstrijdverslagen

NEC - AZ (0-3) en PEC - Heracles (3-1) zijn afgelopen. Lees hier de wedstrijdverslagen, waarin ook de samenvattingen zullen verschijnen:

NEC-AZ | 90+5' Goal AZ!

Ook in Nijmegen een doelpunt in blessuretijd. AZ beleeft een gemakkelijke middag. Pavlidis aast nadrukkelijk op nog een doelpunt, hij wil topscorer van de eredivisie worden. Maar de eer is aan invaller Poku, hij maakt de 0-3.

En dan zit het erop in de Goffert.

NEC - AZ 0-3

PEC-HER | 90+3' Goal PEC!

In blessuretijd wordt de wedstrijd beslist. Heracles zit er doorheen, Krastev klaart de klus voor PEC. Hij pikt de bal op in de middencirkel, dribbelt langs twee verdedigers en rondt af.

PEC Zwolle - Heracles 3-1

PEC-HER | Schorsingen Namli en Lam

De vierde gele kaart van de wedstrijd is voor PEC-verdediger Lam. Hij is daardoor geschorst voor de volgende wedstrijd. Ook Namli mist volgende week Feyenoord - PEC, hij ging eerder deze middag op de bon wegens commentaar op scheidsrechter Gözübüyük.

PEC Zwolle - Heracles 2-1

Toekomstig scheidsrechter op de tribune in Zwolle?

PEC-HER | 80' Namli raakt de paal

PEC-smaakmaker Namli hoopt de wedstrijd in het slot te gooien, maar zijn schot ketst af tegen de paal. Een doelpunt zou de bekroning zijn voor zijn goede wedstrijd.

De Zwollenaren zijn beter, ook in de tweede helft, maar met nog tien minuten op de klok is er nog niets beslist.

PEC-HER | 68' Goal PEC!

Van der Water met de 2-1 voor PEC. Hij vindt het net op aangeven van Garcia McNulty. Maar de credits mogen ook zeker naar Namli, die een heerlijke wedstrijd speelt en ook hier het verschil maakt in de voorbereiding. Na wat kappen en draaien breekt hij de Almelose defensie open met een wippertje richting Garcia McNulty, die de bal met het hoofd op maat voorgeeft.

Silvester van der Water

NEC-AZ | 58' Goal AZ!

De 27ste van het seizoen voor Pavlidis, die de voorsprong van AZ verdubbelt. Er wordt in de Goffert nog gedacht aan buitenspel, maar Pavlidis wachtte het moment goed af voor hij weer deelnam aan het spel. De 0-2 telt.

NEC - AZ 0-2

AZ viert de goal van Pavlidis

NEC-AZ | 55' Papa Hansen

NEC-coach Meijer gaat ervoor. Hij brengt een aanvaller voor een verdediger. Rechtsback Pereira gaat van het veld, aanvaller Hansen komt. Hansen werd deze week vader, misschien kan hij zijn kind met een doelpunt tegen AZ meteen een cadeautje geven.

NEC - AZ 0-1

NEC-AZ | 49' Geel Pavlidis

Stevige overtreding van Pavlidis op NEC-verdediger Ross. De spits van AZ lijkt zijn tegenstander niet aan te zien komen, maar raakt hem dan hard. Geel voor de Griek, Ross kan verder.

Tweede helft

In Zwolle en Nijmegen wordt weer gevoetbald. Geen wissels bij de vier ploegen.

PEC Zwolle - Heracles 1-1

Hart onder de riem voor Lam

Ook in Zwolle is het rust. Daar zagen we tijdens de eerste helft een fraaie steunbetuiging van de PEC-fans aan verdediger Thomas Lam en zijn familie.

'Familie Lam: geef nooit op!' stond op het spandoek. Lams beide kinderen hebben het zeldzame Shwachman Diamond Syndroom. Dat houdt in dat hun lichamen te weinig rode en witte bloedcellen en bloedplaatjes aanmaken en daardoor een grotere kans op leukemie lopen.

Lam gaf onlangs een openhartig interview in De Stentor over de zware tijd van zijn gezin.

Het spandoek van de PEC-fans voor Thomas Lam

NEC-AZ | 45+3' Rust

De eerste helft zit erop in Nijmegen. Van Bommel blijft nog even op het veld liggen, hij heeft verzorging nodig. De rest van de spelers is onderweg naar de kleedkamers, over een kwartiertje verder.

PEC-HER | 45+2' Goal Heracles

Daar is toch de gelijkmaker! PEC krijgt de bal niet weg uit de doelmond na een corner van Heracles, en dan krijgt Vejinovic de bal plots voor zijn voeten. Koud kunstje voor de ervaren middenvelder: 1-1.

Heracles viert de gelijkmaker

PEC-HER | 41' Redding Schendelaar

Kans voor Heracles om de stand nog in de eerste helft gelijk te trekken. Na een foutje van PEC-speler Krastev komt Heracles er snel uit en verschijnt De Keersmaecker alleen voor het doel. Daar staat nog wel keeper Schendelaar, en die houdt de Zwolse voorsprong in stand.

PEC Zwolle - Heracles 1-0

NEC-AZ | 38' Kopkans Sano

NEC voetbalt aardig, maar kreeg sinds de poging van Chery na tien seconden eigenlijk geen kans meer. Nu zien we weer wat van de Nijmegenaren: met een afgemeten voorzet bedient González spits Sano, maar de Japanner doet daar te weinig mee. Simpele vangbal voor AZ-keeper Ryan.

NEC-AZ | 23' Blessure Sandler

Wat een domper voor NEC en Sandler, hij verlaat aangeslagen het veld. De verdediger, bezig aan een sterk seizoen in Nijmeegse dienst, staat in de belangstelling van topclubs. Maar raakt nu, niet voor het eerst, geblesseerd. Ross neemt zijn plek in.

Philippe Sandler (links) verlaat geblesseerd het veld

NEC-AZ | 16' Goal AZ!

Dani de Wit zet AZ op voorsprong in Nijmegen. De assist komt, met het nodige geluk, van Pavlidis. Drie NEC-verdedigers staan om De Wit heen, maar grijpen niet in.

PEC-HER | 16' Goal PEC!

Thy opent de score in Zwolle! Hij snoept de bal af van Heracles-aanvoerder Hoogma, dribbelt dan van de zijlijn naar binnen en schiet hard raak.

NEC-AZ | 12' Keeper maakt hands

Indirecte vrije trap voor NEC, omdat AZ-goalie Ryan een terugspeelpass van Bazoer van de grond raapt. Ryan had alle tijd om het spel met zijn voeten voort te zetten, maar was er zeker van dat er een NEC-been tussen zat. De arbiter is onverbiddelijk.

Gelukkig voor Ryan en AZ doet NEC helemaal niets met de vrije trap in de hoek van de zestien.

NEC - AZ 0-0

PEC-HER | 9' Kansjes PEC

De thuisploeg begint beter aan de wedstrijd en wordt gevaarlijk uit hoekschoppen. Eerst volleert Velanas naast, even later kan García Mac Nulty koppen, maar ook hij krijgt de bal niet tussen de palen.

PEC Zwolle - Heracles 0-0

Voetballen maar!

De eerste lange bal is gegeven in Zwolle, waar Heracles opportunistisch aftrapt. PEC was er klaar voor, dus geen kans in de eerste seconden.

Ook in Nijmegen is afgetrapt. Daar zien we wel meteen een doelpoging: Chery vuurt al binnen tien seconden op het doel van AZ, maar Ryan redt.

PEC-HER | Wistjedatjes

• De winnaar van dit duel is zeker van nog een seizoen in de eredivisie.
  • Dit Overijsselse onderonsje wordt voor de tiende keer in Zwolle in de eredivisie gespeeld.
  • PEC won drie keer, Heracles twee keer.
  • De laatste editie (2017) eindigde door een rake penalty van Bram van Polen in blessuretijd in een 1-0 zege voor PEC.
  • Heracles werd vorig jaar kampioen in de eerste divisie, PEC werd tweede.
  • Silvester van der Water (PEC) maakte in 2018 zijn eredivisiedebuut voor Heracles.
  • Serdar Gözübüyük fluit.

NEC-AZ | Wistjedatjes

• NEC won 12 van de 35 eerdere duels in Nijmegen, de laatste keer was in 2017. AZ won 13 keer in de Goffert.
  • De eerste ontmoeting tussen beide ploegen werd eerder dit seizoen in Alkmaar gestaakt nadat NEC-spits Bas Dost in elkaar was gezakt. NEC won met 2-1. Bij Dost werd een ontsteking in de hartspier ontdekt, waarna hij aangaf voorlopig niet terug te keren als profvoetballer.
  • Nummer 6 NEC heeft acht punten minder dan nummer 4 AZ. Bij winst haalt NEC Ajax in.
  • Enoch Mastoras (17) debuteert in de wedstrijdselectie van AZ.
  • Martin van den Kerkhof fluit.

PEC-HER | De opstellingen

NEC-AZ | Opstellingen

Bij NEC is Brayann Pereira de vervanger van rechtsback Bart van Rooij, die door een hamstringblessure de rest van het seizoen niet meer in actie komt. Ten opzichte van de verloren bekerfinale tegen Feyenoord is er nog een wijziging: Youri Baas zit op de bank, voor hem speelt Rober González.

Bij AZ krijgt Mees de Wit voor het eerst een basisplaats, hij speelt als linksachter in plaats van David Møller Wolfe. Verder staan Alexandre Penetra (voor de de geschorste Wouter Goes), Ibrahim Sadiq en Kristijan Belic weer in de basis.

De elf van NEC tegen AZ
De opstelling van AZ tegen NEC

Sandler weer overladen met lof, met NEC koerst hij af op Europees voetbal

NEC heeft een week de tijd gehad om de kater van de verloren bekerfinale tegen Feyenoord (0-1) weg te spoelen. Maar Philippe Sandler is dat nog niet helemaal gelukt. "Ik sta hier met een kutgevoel, eerlijk is eerlijk", bekende de verdediger. Met NEC kan hij zich vandaag oprichten, tegen AZ. Bij een overwinning lonkt de vijfde plaats, en dus zekerheid van Europees voetbal.

De geboren Amsterdammer is fit en gelukkig in Nijmegen. Sandler, 27 inmiddels, kent een bijzondere loopbaan: weggestuurd bij Ajax, via Zwolle belandde hij bij Manchester City, maar mede door blessures kwam zijn talent daar en bij Anderlecht, Troyes en Feyenoord nooit tot bloei. Dit seizoen is alles anders.

Lees hier het hele interview met Philippe Sandler:

De stand

Met deze stand beginnen we aan een volle voetbalzondag.

• NOS
  • NOS
    Uitslagen speelronde 31

Samenvattingen woensdag en donderdag

Vanwege Koningsdag begon speelronde 31 deze week al op woensdagavond. Vergeten of gemist wat er toen gebeurde? Zoals het officieuze kampioenschap van PSV, dat excelleerde in Heerenveen, of het gelijkspel van Ajax tegen Excelsior. Kijk via onderstaand artikel de samenvattingen.

Goedemorgen!

Welkom in ons liveblog over het voetbal in de eredivisie. Vandaag staan er vijf wedstrijden op het programma, te beginnen met twee duels om 12.15 uur. Dan nemen nummer zes en verliezend bekerfinalist NEC en nummer vier AZ het tegen elkaar op in Nijmegen. Gelijktijdig begint PEC Zwolle - Heracles, waarvan de winnaar zeker is van handhaving in de eredivisie.

Later in de middag kijken we ook nog naar RKC - FC Utrecht, Sparta - FC Volendam en als afsluiter om 16.45 uur Vitesse - Fortuna Sittard.