Van de Donk en Egurrola met Lyon naar finale Champions League

Lyon verslaat PSG en gaat naar finale Champions League

Olympique Lyonnais heeft ten koste van Paris Saint-Germain de finale van de Champions League bereikt. In het Parc des Princes in Parijs werd het 1-2. Lyon had de eerste ontmoeting tussen beide ploegen al met 3-2 gewonnen.

Het team van Oranje-internationals Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola speelt in de finale tegen FC Barcelona, dat gisteren Chelsea versloeg en voor het vierde jaar op rij de finale van de Champions League bereikte.

De beslissende goal in Parijs kwam in de 81ste minuut van de voet van Melchie Dumornay.

Lyon gaat naar de Champions League finale ten koste van PSG

Er stonden vandaag drie Oranje-internationals in de basis: Van de Donk en Egurrola aan de zijde van Lyon en Jackie Groenen bij PSG. Haar teamgenoot Lieke Martens mocht pas in de 84ste minuut invallen.

Snelle goal

Dankzij een slim genomen, korte hoekschop was het al in de derde minuut raak, dankzij een harde poeier van Selma Bacha: 1-0. Van de Donk kreeg een kleine tien minuten later geel, vanwege een sliding die net te laat was ingezet.

Selma Bacha viert de openingstreffer voor Olympique Lyonnais

Het lukte PSG daarna beter om gevaar te stichten, wat zich vlak voor rust uitbetaalde. Tabitha Chawinga loste in de 41ste minuut een hard schot tussen de palen uit een vrijwel onmogelijke hoek. Lyon-keepster Christiane Endler was kansloos (1-1).

Damaris Egurrola in gevecht om de bal met Paris Saint Germain-aanvalster Sandy Baltimore

Na rust liet Lyon een reuzekans liggen om de wedstrijd voortijdig te beslissen. Van de Donk gaf een uitstekende pass aan Kadidiatou Diani die uithaalde, maar keepster Constance Picaud stond in de weg en hield Paris Saint-Germain in de wedstrijd.

Zowel Van de Donk als Egurrola toonde zich enorm belangrijk voor Lyon. Het Nederlandse tweetal vormde de motor op het middenveld en zorgde meerdere malen voor gevaar voor de Parijse goal.

Groenen daarentegen liet het na om de doorbrekende Dumornay op het middenveld te stoppen. Dumornay viel wel na de sliding van Groenen, maar wist met bal en al weer op te staan en kon de wedstrijd beslissen (1-2).

Zo eindigt voetbalgrootmacht PSG deze Champions League zoals het begon: met een nederlaag. In de allereerste groepswedstrijd verloren de Parijzenaars verrassend met 2-0 van Ajax.