Eredivisieblog
NOS VoetbalAangepast

Onmachtig Volendam krijgt klop van Heerenveen • Friezen winnen met 4-0

liveblog gesloten

Einde blog, straks Studio Voetbal

Bedankt voor het volgen van ons blog. Vanaf 22.30 uur kunt u op NPO 1 inschakelen voor Studio Voetbal. Sjoerd van Ramshorst praat met Pierre van Hooijdonk, Rafael van der Vaart, Arno Vermeulen en Ibrahim Afellay over de voorbije voetbalweek.

Uitslagen en stand eredivisie

  • NOS
    Uitslagen speelronde 23 eredivisie
  • NOS
    Stand eredivisie

VOL-HEE | Wedstrijdverslag

Thom Haye en Pelle van Amersfoort

Waar mededegradatiekandidaat Vitesse zondag nieuwe hoop kreeg met een 1-2 zege bij Excelsior wordt het perspectief van FC Volendam nog somberder met een kansloze 0-4 thuisnederlaag tegen sc Heerenveen.

Volendam is na speelronde 23 de nieuwe hekkensluiter van de eredivisie, met drie punten achterstand op Vitesse en vijf op nummer 16 RKC Waalwijk. Heerenveen steeg dankzij de drie punten naar de tiende plaats.

VOL-HEE | 90+4' Afgelopen

Aan een zeer pijnlijke avond komt een einde voor FC Volendam. De hekkensluiter gaat met 4-0 onderuit tegen een oppermachtig Heerenveen.

VOL-HEE | 90+1' DOELPUNT SC HEERENVEEN!

Thom Haye bekroont zijn sterke wedstrijd met een goal, want ook met tien man is Heerenveen verreweg de betere. De middenvelder schiet fraai raak en maakt er 0-4 van.

VOL-HEE | 88' RODE KAART SC HEERENVEEN!

Heerenveen speelt de wedstrijd simpel uit, maar zal dat wel moeten doen met een man minder. De pas net ingevallen Espen van Ee gaat met een te hoog been erin bij George Cox en mag vertrekken.

VOL-HEE | 67' DOELPUNT SC HEERENVEEN!

Het Kras Stadion in Volendam lijkt helemaal leeg te lopen en dat is vooral te wijten aan de onmacht die de thuisploeg op dit moment uitstraalt. Na de 0-2 van Olsson is het al heel snel 0-3. De Volendam-verdediging staat te slapen wanneer Van Beek een diepe bal dwars door het midden richting van Amersfoort speelt. De aanvaller rondt het schitterend af met een stiftje. Een minuut later krijgt Heerenveen nog een kans.

VOL-HEE | 66' DOELPUNT SC HEERENVEEN!

Het had even wat voeten in de aarde, maar na een paar gemiste schoten is het Simon Olsson die de 0-2 binnenschiet.

VOL-HEE | Eredivisiedebuut voor Safouane Karim

Een mooi moment voor de 19-jarige Safouane Karim. De aanvaller kwam vorige maand over van de beloften van sc Heerenveen en mag nu tegen zijn oude club zijn eredivisiedebuut maken.

VOL-HEE | 47' Doelpunt Heerenveen gaat niet door

Heerenveen lijkt heel snel op 0-2 te komen, maar de goal van Pawel Bochniewicz gaat niet door. De Pool, die deze week nog ziek was, kopt van dichtbij raak, maar VAR Bas Nijhuis ziet dat een medespeler hinderlijk buitenspel staat. Scheidsrechter Rob Dieperink gaat naar het scherm en komt tot dezelfde conclusie. We houden het op 0-1.

VOL-HEE | 46' Daar gaan we weer

De tweede helft is begonnen in Volendam.

VOL-HEE | 45+1' Rust

Beide ploegen zoeken de kleedkamers op met een 0-1 tussenstand.

VOL-HEE | 34' Over en weer

Ja, Heerenveen heeft de voorsprong. En ja, de Friezen krijgen de betere kansjes, maar Volendam lijkt niet helemaal kansloos. De thuisploeg komt er zo nu en dan gevaarlijk uit. Het levert wat kleine speldenprikjes op waar Heerenveen-goalie Van der Hart niet bang van zal worden, maar Volendam blijft loeren.

AZ-AJA | De reacties van Martens, Van Bommel, Van 't Schip en Brobbey

VOL-HEE | 13' DOELPUNT SC HEERENVEEN!

Thom Haye (l) en Pelle van Amersfoort vieren de 0-1

En een paar tellen later ligt de bal er alsnog in. Haye met een schitterende diepe bal op Pelle van Amersfoort, die alleen op Backhaus af kan gaan. De spits maakt geen fout en tekent voor de 0-1.

VOL-HEE | 12' Eerste kans voor Heerenveen

Haye met een gevaarlijke vrije trap aan de linkerkant van de zestien. Keeper Backhaus kan maar net de 0-1 voorkomen.

VOL-HEE | 1' Aftrap!

De bal rolt in Volendam, waar de bezoekers hebben afgetrapt.

VOL-HEE | Wat feitjes op een rij

- Heerenveen klopte Volendam vier keer in alle ontmoetingen (negen). Volendam was twee keer de sterkste.

- In 1998 won Volendam thuis voor het laatst van de Friezen: 4-1, met voor Volendam treffers van Steur, Boogers, De Vries en Gentile.

- Nummer twaalf Heerenveen won maar één van z'n laatste acht wedstrijden (3-2 tegen Ajax). Nummer zeventien Volendam boekte bij Heerenveen (16 december) zijn laatste overwinning van dit seizoen.

- Robert Mühren heeft voor de 2de week op rij een basisplaats bij Volendam. De spits staat al sinds november droog in de competitie.

- Hussein Ali staat voor het eerst sinds oktober in de basis bij Heerenveen in de eredivisie. De Irakees international won zijn eerste 2 eredivisiewedstrijden als basisspeler dit seizoen, maar verloor elk van zijn volgende 4 basisoptredens.

- Door de 1-2 zege van Vitesse bij Excelsior eerder vandaag is Volendam de enige overgebleven eredivisie-ploeg zonder overwinning in 2024.

ALM-FEY | Samevatting en reacties

Bekijk hier:

  • De samenvatting van Almere City - Feyenoord
  • De reacties van Minteh en assistent-trainer Hulshoff
Bekijk de samenvatting van Almere City - Feyenoord

TWE-GAE | Samenvatting en reacties

Bekijk hier:

  • De samenvatting van FC Twente - Go Ahead Eagles
Bekijk de samenvatting van FC Twente - Go Ahead Eagles

Van Dijk maakt winnende in League Cup-finale

Virgil van Dijk kopt net in de 118de minuut de 1-0 binnen voor Liverpool in de League Cup-finale tegen Chelsea en besliste daarmee de wedstrijd.

AZ-AJA | 90+5' Klaar!

Ook in de vijf minuten blessuretijd scoort Ajax niet meer. AZ heeft stand gehouden, maar dat was niet zo moeilijk.

AZ - Ajax: 2-0

AZ-AJA | 88' Goal Ajax?

Nou, kan het toch nog voor Ajax? Brobbey maakt de 2-1. Wat blijft hij rustig, in misschien wel zijn enige kans van de wedstrijd.

Even hoopt Ajax op een Bodo/Glimt-comeback, maar dan komt de VAR er al tussen: het was buitenspel.

AZ - Ajax: 2-0

AZ-AJA | 80' Brobbey op een eiland

De keren dat Brobbey teleurgesteld terug liep na weer een mislukte Ajax-aanval zijn niet meer bij te houden. De brede schouders gaan met de minuut lager hangen. De moedeloosheid op het gezicht wekt medelij. Altijd maar rennen, altijd maar de bal vragen. En hoeveel bespeelbare ballen krijgt hij nou eigenlijk? Het is eenzaam op het eilandje in de spits. Omringd door rode AZ-shirtjes.

Tegelijkertijd moet Brobbey rustig blijven als hij voor de zoveelste keer de jonge pitbull Goes hem in zijn kuiten voelt bijten. Negentig minuten lang meer vrij worstelen dan voetballen. Nog tien minuten het hoofd koel houden. En dan heel snel de bus in.

AZ - Ajax: 2-0

Brobbey in de Alkmaarse vuurwerkrook

AZ-AJA | 71' Geen AZ-penalty?

Hier wordt Ajax gespaard, lijkt het. Kaplan, die overigens prima invalt, glijdt zo Pavlidis omver. De bal werd niet gespeeld. Maar de scheidrechter en zijn VAR-collega's vinden het niks.

AZ - Ajax: 2-0

AZ-AJA | 67' Goal AZ!

2-0 voor AZ! Dat zat eraan te komen. Ruben van Bommel schiet uit de draai zijn tweede van de middag binnen. Lahdo geeft de assists, een goed teruggetrokken bal van de Zweedse invaller.

Het is de zoveelste pijnlijke wedstrijd voor Ajax dit seizoen. AZ staat meer dan verdiend op 2-0 voorsprong.

AZ - Ajax: 2-0

AZ viert de 2-0

AZ-AJA | 62' Leeft Ajax toch weer op?

Over Ajax is van alles te zeggen, maar ook AZ speelt geen wonderspel. Het had Ajax echt even beet. Maar weer, net als voor rust, wordt er niet echt doorgedrukt. Weer geen totale overrompeling. De Alkmaarders kunnen het simpelweg ook niet. En dat komt de wedstrijd allemaal niet ten goede.

Ajax gaat nu wel aanvallend wisselen, Akpom komt erin, om nog wat te forceren.

AZ - Ajax: 1-0

AZ-AJA | 52' AZ ruikt weer bloed tegen Ajax

Het is duidelijk welke boodschap AZ heeft meegekregen van Maarten Martens, want ze zitten er bovenop in de eerste minuten na rust: Ajax bij de keel grijpen en niet meer loslaten. De mentale broosheid druipt van de lijven van de Ajacieden af. Dit is het moment voor AZ om door te drukken.

AZ - Ajax: 1-0

Tahirovic en Hato kijken om zich heen

AZ-AJA | 46' Tweede helft begonnen

En we spelen weer in Alkmaar. Geen verdere wissels. Al lijkt het er nu op dat Sutalo niet verder kan, nadat hij een tikje in de nek kreeg van de jonge Van Bommel. Een korte behandeling en wat grimassen verder kan hij blijven staan.

AZ - Ajax: 1-0

Even naar Engeland: League Cup-finale tussen Chelsea en Liverpool

Van Dijk in de League Cup-finale

Op Wembley spelen momenteel Chelsea en Liverpool de finale van de League Cup, een van de bekertoernooien in Engeland. Het staat nog 0-0, met nog vijf minuten reguliere speeltijd. De verlenging komt dichterbij.

Liverpool startte met drie Nederlanders in de basis: Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch en Cody Gakpo.

Gravenberch moest er na ruim een half uur vanaf met een blessure. Van Dijk dacht na een uur spelen even dat hij de 1-0 had gemaakt, maar de VAR keurde de goal af wegens buitenspel.

Ryan Gravenberch geblesseerd

AZ-AJA | 45+2' Rust

Ze gaan aan de thee in Alkmaar.

AZ - Ajax: 1-0

AZ-AJA | 44' Ajax krijgt iets meer controle

Ajax krijgt iets meer controle over de wedstrijd. Sprankelend is het zeker niet, maar in balbezit oogt het allemaal wat vaster. De Amsterdammers hebben meer de bal gehad voor rust. Ietsjes meer. Ook het aantal kansen is nagenoeg gelijk.

Zit er dan toch potentie in het 5-3-2-systeem? Je vraagt je toch af waarom AZ niet volledig doordrukte na die vroege 1-0, want het had Ajax mentaal volledig kunnen knakken. Nu leeft Ajax nog.

AZ - Ajax: 1-0

AZ-AJA | 36' Gaaei al eraf

Je begint je toch af te vragen wat voor zin dit heeft: Gaaei wordt al gewisseld. Tegen Feyenoord werd hij ook al zo vroeg naar de kant gehaald.

De Deense rechtsback had het erg moeilijk en maakte een knullige fout waar een gevaarlijke counter uit kwam. Maar ook was hij van alle Ajacieden nog het dichtste bij de 1-1. Van 't Schip had alle tien z'n veldspelers wel kunnen wisselen. Maar Gaaei is weer het haasje.

Kaplan komt erin en dat is zijn debuut voor Ajax.

AZ - Ajax: 1-0

Gaaei eruit, Kaplan erin

AZ-AJA | 31' Van Bommel weer?

O, o, Ruben van Bommel. Heel Alkmaar telde 'm al. De 2-0, Van Bommels tweede van de wedstrijd. Nadat Sutalo en Tahirovic zich als kleuters laten aftroeven, toont de jonge Van Bommel alertheid. Plots staat hij oog in oog met Ramaj. Maar zijn schuiver gaat net naast.

AZ - Ajax: 1-0

AZ-AJA | 29' Eerste schot Ajax

Ajax schiet voor het eerst op doel: Gaaei haalt maar eens uit richting de verre hoek. Ryan moet optreden, en dat doet de AZ-goalie goed. Het was de eerste vloeiende aanval van Ajax.

AZ - Ajax: 1-0

AZ-AJA | 27' Ajax krabbelt beetje op

Nu AZ niet doordrukt, geeft het Ajax de kans een beetje op te krabbelen. De Amsterdammers hebben de bal wat langer in bezit steeds, maar bij het AZ-doel komen, is nog erg veel gevraagd. Ajax probeert het wel vast te zetten en dat brengt AZ een beetje in problemen.

AZ - Ajax: 1-0

Brobbey voelt Goes in zijn nek

AZ-AJA | 16' Hoe lang nog 5-3-2?

AZ is veel beter dan Ajax. Het plan om met 5 verdedigers te spelen, tegen te houden en achterin wat zekerder te zijn, kan na een kwartier al het raam uit.

Als Ajax niet uitkijkt, wordt het een complete vernedering vanmiddag in Alkmaar. Hoe lang zal Ajax in dit systeem met vijf verdedigers blijven spelen?

Moet gezegd: AZ speelt goed en energiek. De Alkmaarders ruiken bloed.

AZ - Ajax: 1-0

AZ-AJA | 8' Goal AZ!

AZ komt op 1-0! Ruben van Bommel glipt ervandoor, weg bij Gaaei, hij kapt naar binnen en vindt de korte hoek. Zo makkelijk kan het zijn. AZ snel op voorsprong. Tot zover het Ajax-plan met 5 verdedigers...

AZ - Ajax: 1-0

Van Bommel viert de snelle 1-0 tegen Ajax

AZ-AJA | 1' Aftrap!

Nadat de rode kruitdampen zijn opgetrokken in Alkmaar, kunnen we beginnen.

AZ - Ajax: 0-0

Rommelen met 'heilige' Ajax-speelplan? 'Zelfs Cruijff had dat nu gedaan'

Je moet het maar durven, als trainer van Ajax: afstappen van het bij Ajax zo 'heilige' 4-3-3-systeem, met twee buitenspelers en een spits. Erik ten Hag, Ronald Koeman en Danny Blind deden het als eens en nu is John van 't Schip de volgende coach in dat rijtje.

Afgelopen weekend hintte hij er sterk op, maar in de Conference League tegen Bodø/Glimt veranderde Van 't Schip niets want buitenspeler Steven Berghuis was weer fit. Duidelijk was toen al dat Van 't Schip zijn ploeg wat meer zou gaan laten inzakken. Ook niet geheel des Ajax'.

Lees verder via onderstaande link:

AZ-AJA | Opstellingen in Alkmaar: Ajax speelt 5-3-2

Ja, het staat er echt: Ajax speelt met 5 verdedigers: Gaaei, Rensch, Sutalo, Hato en Sosa. Drie middenvelders staat daarvoor, of zijn het er vier? We zien Taylor, Van den Boomen, Tahirovic en Hlynsson. Eenzaam in de spits staat Brobbey. Van 't Schip kiest er in deze donkere tijden in Amsterdam voor om het karakteristieke 4-3-3 te passeren.

ALM-FEY | 90+5' Klaar in Flevoland

Als een aangeslagen bokser hangt Feyenoord in de touwen, maar de tegenstander ligt op de grond. Fysiek was de uitputtingsslag enorm, zeker na de Europese ramp in Rome. Feyenoord wint wel, met 2-0. Dankzij twee goals van Minteh.

Almere vocht als leeuwen, maar het was niet genoeg.

Almere City - Feyenoord: 0-2

ALM-FEY | 90+2' Goal Feyenoord!

Minteh maakt zijn tweede! Het is 0-2. Maar het had ook zo andersom kunnen zijn. Want Almere was heel dichtbij. In een tegenaanval, omdat Almere in de aanvalslust ook veel ruimte weggeeft, heeft Stengs alle tijd om Minteh te vinden. De schuiver is eenvoudig. Duel beslist.

Almere City - Feyenoord: 0-2

Yankubah Minteh viert de 0-1

TWE-GAE | 90+3' Klaar in Enschede

Het is afgelopen in Enschede. Twente wint met 3-0, het was een makkie.

FC Twente - Go Ahead Eagles: 3-0

ALM-FEY | 89' Bijna Van Bruggen

Het wordt echt nog even billenknijpen voor Feyenoord. Almere dringt enorm aan. We zagen al meerdere flipperkastmomenten in het Rotterdamse strafschopgebied.

En er komen 5 minuten bij...

Almere City - Feyenoord: 0-1

ALM-FEY | 87' Feyenoord snakt naar einde

Donderdag nog 120 minuten gevoetbald en penalty's genomen in de Romeinse gekte. En nu een vervelende uitwedstrijd in Almere. En dan maar het lijf heel zien te houden. Makkelijk is dat niet. De Rotterdammers staan 0-1 voor, maar in de slotfase dringt Almere erg aan. Op zoek naar de 1-1.

Houdt Feyenoord dit vol?

Almere City - Feyenoord: 0-1

ALM-FEY | 73' Goal Feyenoord!

Minteh lepelt Feyenoord naar de 0-1

Zeg het maar, was deze bewust? Minteh krult de bal schitterende over doelman Bakker - en die is lang - in de verre hoek. Zo eroverheen gelepeld.

Feyenoord op 0-1! En dat is een meevaller, want wat gaat het moeizaam.

Almere City - Feyenoord: 0-1

ALM-FEY | 68' Feyenoord brengt frisse aanvalsbenen

Nadat eerder al Minteh was ingevallen voor Paixao, brengt Feyenoord nu weer drie verse aanvallende krachten in:

  • UIT: Zerrouki, Ivanusec en Gimenez
  • IN: Stengs, Jahanbakhsh en Ueda

Almere City - Feyenoord: 0-0

ALM-FEY | 61' Feyenoord heeft nog 30 minuten

Feyenoord krijgt niks kado in Almere. De thuisploeg speelt fel, vol beleving en wil niet zomaar op de rug gaan liggen voor het grote Feyenoord.

De Rotterdammers voetballen beter, ze zijn gewoon beter, maar wat hebben ze moeite met Almere. Kansen worden nauwelijks gecreëerd. En hoe zit het met de fitheid? Wieffer zagen we al mank lopen, Zerrouki hinkte al even het veld af. Zien we hier de resultaten van de veldslag in Rome van afgelopen donderdag?

Almere City - Feyenoord: 0-0

Wellenreuther en Geertruida zijn boos

TWE-GAE | 60' Goal Twente!

En daar is de beslissing: 3-0 voor Twente. Het zat er al even aan te komen. De Tukkers zijn gewoon beter, zo simpel is het. Brenet kopt een corner knap binnen bij de eerste paal.

FC Twente - Go Ahead Eagles: 3-0

EXC-VIT | Samenvatting en reacties

Bekijk hier:

  • De samenvatting van Excelsior - Vitesse
  • De reacties van Sturing en Dijkhuizen
Bekijk de samenvatting van Excelsior - Vitesse
Sturing ziet 'explosie' in Vitesse-kleedkamer, bij Excelsior is het stil

ALM-FEY | 46' Tweede helft begonnen

Ook in Almere staan de heren weer op het veld.

Almere City - Feyenoord: 0-0

TWE-GAE | 46' Gaan we weer

De tweede helft in Enschede is begonnen.

FC Twente - Go Ahead Eagles: 2-0

Weer zuchten en steunen bij Ajax: 'Zo diep heeft de club nog nooit gezeten'

"Ik kan er zoveel over zeggen, maar mede op advies van mijn vrouw doe ik het niet meer", bekent Sjaak Swart.

"Ik wil er niet meer te diep op ingaan", verzucht Rafael van der Vaart.

"Historisch tragisch...", concludeert Jan Mulder. Het huidige Ajax doet hen pijn.

Brian Brobbey

Een diepe zucht, gevuld met teleurstelling en ongeloof, die langzaam verandert in een cynisch lachje. Op die veelzeggende manier beginnen de oud-Ajacieden in aanloop naar het uitduel met AZ (straks om 16.45 uur) hun relaas over het tweeluik eerder deze week met Bodø/Glimt, dat ternauwernood werd gewonnen.

Lees het hele verhaal via deze link:

ALM-FEY | 45+4' Rust in Almere!

Ook in Almere is het rust. De vier minuten die bijgetrokken werden, kwamen door de lange VAR-check na de goal van Geertruida die uiteindelijk werd afgekeurd. Feyenoord was beter in de eerste helft, maar zo zonder de 1-0 voorsprong kan het toch zomaar een lastige middag worden.

Almere toonde zich toch opvallend brutaal richting de rust. Fel ook. Cathline stond plots 1-op-1 met Wellenreuther, dat was de grootste kans, maar de tweede doelman van Feyenoord was alert. Het kan nog wat gaan worden na rust.

Almere City - Feyenoord: 0-0

TWE-GAE | 45' Rust in Enschede

In Enschede gaan ze aan de thee. Geen blessuretijd bijgetrokken. Het is 2-0 voor Twente en dat is helemaal verdiend. Sem Steijn maakte er twee.

FC Twente - Go Ahead Eagles: 2-0

TWE-GAE | 36' Goal Twente!

En daar is ook de tweede van Steijn. Het is zowat zijn tweede echte kans en weer is het raak: 2-0. Twente heeft een makkelijke middag tot dusver tegen de nummer zes van de competitie.

FC Twente - Go Ahead Eagles: 2-0

Sem Steijn viert een goal

TWE-GAE | 32' Twente kan nog niet doordrukken

Na de 1-0 van Twente hebben de Tukkers niet echt door kunnen drukken tegen Go Ahead. De ploeg uit Deventer komt ietsjes beter in de wedstrijd en voetbalt zo nu en dan onder de Twentse druk uit. Van een gigantisch spektakel kunnen we nog zeker niet spreken.

FC Twente - Go Ahead Eagles: 1-0

Scheidsrechter Van de Graaf keurt de 0-1 af: geen goal Feyenoord

ALM-FEY | 22' Geen goal Feyenoord

Het heeft even geduurd, maar het doelpunt van Geertruida telt niet. Er was een buitenspelval aan vooraf gegaan. Een apart moment, want de bal kwam toch echt van een Almere-been. Hoe dan ook: we spelen verder met 0-0.

Intussen komen de eerste Feyenoord-fans het vak in, ze hebben het gehaald. Bijna hadden ze de 0-1 van hun club gemist. Het is dat-ie niet telt.

Almere City - Feyenoord: 0-0

ALM-FEY | 18' Goal Feyenoord?

Feyenoord op 1-0. Dat zat eraan te komen. De bezoekers zijn veel beter. Geertruida tikt 'm binnen. Maar wacht, scheidsrechter Van de Graaf hoort de VAR in zijn oortje...

En hé, wat zien we daar? Daar rijden de bussen met Feyenoord-fans!

Almere City - Feyenoord: 0-0

Geertruida viert de 0-1

TWE-GAE | 12' Goal Twente!

Twente komt al op 1-0! Na een foutje in de opbouw bij de Eagles krijgt Steijn de kans. En die aarzelt niet. Totaal niet zelfs. Een streep in het dak van het doel. En nee, geen buitenspel.

FC Twente - Go Ahead Eagles: 1-0

ALM-FEY | 4' Zitten de Feyenoord-fans al?

Waar zijn Feyenoord-fans? Uitvak in Almere stroomt pas na twintig minuten vol

Is het uitvak in Almere nou al gevuld? Vlak voor de aftrap was het vak waar de bezoekende Feyenoord-fans zitten nog uitgestorven. En nee, nog steeds is het vak leeg. De bussen zouden vaststaan in de file, is gezegd. Er is in ieder geval iets mis met de bussen.

De supportersvereniging van Feyenoord laat op sociale media al weten dat het gaat compenseren voor het gedoe: "Ook al hadden wij geen rol bij de organisatie van de busreis, willen we jullie graag namens de supportersvereniging een drankje aanbieden om het leed iets te verzachten."

Hebben ze al iets gemist als ze straks het stadion binnenkomen? Geen kans nog, wel veel balbezit van hun ploeg.

Almere City - Feyenoord: 0-0

Het lege uitvak van Feyenoord in Almere

ALM-FEY | 1' Aftrap!

Ook in Almere spelen we! Feyenoord mist trainer Arne Slot, die is ziek. Kijken of Almere City thuis iets voor elkaar kan krijgen tegen de nummer twee van de eredivisie.

Almere City - Feyenoord: 0-0

TWE-GAE | 1' Aftrap, na applaus voor 'Deense Tukker'

We voetballen in Enschede! Wel pas nadat er een minuut lang groot applaus was voor Jan Sørensen. De Deense middenvelder die in de jaren tachtig uitgroeide tot publiekslieveling van FC Twente, overleed afgelopen maandag, 68 jaar.

Eindsignaal: Jan Sørensen

FC Twente - Go Ahead Eagles: 0-0

Spandoek voor de overleden Jan Sorensen in Enschede

Ideale reserve Wellenreuther geeft Feyenoord rust, maar 'wil eerste keeper zijn'

Doelman Timon Wellenreuther (28) doet het bij Feyenoord elke keer goed als vervanger van de geblesseerde Justin Bijlow. Toch moet de Duitser steeds weer op de bank plaatsnemen als Bijlow fit is. Aan hem kleeft het etiket van 'ideale reserve'.

"Maar zoals ik hem ken, wil hij eerste keeper zijn, hoor", zegt Adrie Koster, die als trainer van Willem II de doelman enkele seizoenen onder zijn hoede had.

Lees verder via deze link:

ALM-FEY | Opstellingen in Almere

Over naar Flevoland, voor de opstellingen van Feyenoord en Almere City FC. Vallen er nog wat dingen op? Jawel, Nieuwkoop is er niet bij, want de Feyenoorder is ziek. Net als trainer Arne Slot, die is ook ziek. Stengs zit op de bank, hij krijgt wat rust.

Almere moet het doen zonder Resink, Jakobs en Koopmeiners, ook niet gering.

EXC-VIT | 90+4' Klaar!

Het is voorbij: Vitesse wint! De Arnhemmers nemen drie punten mee uit Rotterdam en komen op 16 punten. Zowaar drie hele punten los van de laatste plek, waarop Volendam nu staat.

RKC is ook ineens weer in zicht voor Vitesse, want dat heeft maar twee punten meer. Eén keer winnen en de wereld is ineens een stuk vrolijker.

Excelsior - Vitesse: 1-2

EXC-VIT | 90+1' Penalty Excelsior?

Wat een tumult, is dit een penalty voor Excelsior? Parrott vliegt wat raar door de lucht na een duel. En de bal wordt weg geroeid. Nee, niks aan de hand, zegt scheidsrechter Nagtegaal. Geen penalty. Het stormt nog even in Kralingen. Vier minuten extra tijd in totaal.

Excelsior - Vitesse: 1-2

EXC-VIT | 85' Goal Vitesse!

Vitesse viert de 1-2

Vitesse scoort! Isimat-Mirin kopt binnen! Het is 1-2. Via de paal stuitert de bal binnen. Van Gassel zit er nog aan met een hand, maar het is niet genoeg.

Wat zal Dijkhuizen razend zijn. Excelsior kreeg dit seizoen al 13 goals tegen uit standaardsituaties. En dit is de 14de.

Excelsior - Vitesse: 1-2

EXC-VIT | 84' Rooms reddingen heilig

Eloy Room

Wat mag Vitesse blij zijn met doelman Room. De 35-jarige goalie heeft er al zoveel ballen uit gehouden. Het punt hebben ze aan hem te danken. Of zit er nog meer in voor Vitesse?

Excelsior - Vitesse: 1-1

EXC-VIT | 81' Vitesse's beurt

Het grootste deel na rust drukte Excelsior de bezoekers uit Arnhem naar achteren, maar nu is het Vitesse dat minutenlang beter is. De druk wordt flink opgevoerd, maar zien we een echt grote kans? Nee, dat valt toch tegen. Schiet een keer op doel, zou je zeggen.

Hadj Moussa is dreigend, maar andere aanvallers vinden, blijft lastig. Mexx Meerdink wil zo graag, maar het gaat steeds net niet.

Excelsior - Vitesse: 1-1

EXC-VIT | 73' Excelsior sterker

Dit gaat niet lang nog 1-1 blijven. Excelsior kan de drang naar voren niet meer bedwingen en krijgt allerlei kansen: Goudmijn van dichtbij na een slimme variant uit een vrije trap, Driouech net weer op de handen van Room. Hoe gaat Vitesse dit volhouden?

Zelf zijn de Arnhemmers ook niet kansloos. Ze komen er af en toe gevaarlijk uit. Maar Excelsior is wel beter na rust.

Excelsior - Vitesse: 1-1

EXC-VIT | 66' Room redt knap en met risico

Daar komt Excelsior weer eruit. Driouech los op rechts. Zijn voorzet op Parrott is ook op maat. Of iets te zacht? Want Room komt ertussendoor glijden. Weg kans.

Het scheelt overigens helemaal niets: Room tikt de bal met gestrekt been, noppen vooruit, weg voor de voeten van Parrott. Een halve seconde later en het had heel anders afgelopen. Een knappe redding, maar wat een risico...

Excelsior - Vitesse: 1-1

EXC-VIT | 64' Kansen over en weer

Saai is het allang niet meer in Rotterdam. Zowel Excelsior als Vitesse wil winnen. Net kreeg Hadj Moussa al even een misschien wat lastige kopkans. En nu pegelt Goudmijn bijna de 2-1 in de korte hoek. Maar Room let op.

Excelsior - Vitesse: 1-1

EXC-VIT | 53' Goal Vitesse!

Aaronson tikt de 1-1 binnen

En het staat alweer gelijk! Aaronson let veel beter op dan de verdedigers van Excelsior, die eigenlijk allemaal staan te slapen. De Amerikaan tikt de 1-1 binnen in Kralingen, nadat het schot van Arcus werd aangeraakt. Twee snelle goals na rust. Er zit veel leven in de wedstrijd na rust. Dat belooft nog wat voor de rest van de tweede helft.

Excelsior - Vitesse: 1-1

Aaronson viert de 1-1

EXC-VIT | 46' Goal Excelsior!

Room ziet de 1-0 in zijn doel verdwijnen

Hangen, dat is snel zeg! Wat een begin van de tweede helft: knappe goal van Lance Duijvenstijn. Excelsior komt nog geen minuut na rust op voorsprong.

Excelsior - Vitesse: 1-0

Aaronson baalt, in de achtergrond juichen de Excelsior-spelers

TWE-GAE | Clash Drentse succescoaches in Overijsselse derby

Ze kennen elkaar al sinds zij zestien zijn en treffen elkaar straks om 14.30 uur in Enschede: Joseph Oosting en René Hake, trainers van FC Twente en Go Ahead Eagles.

Tijdens een rondje op de golfbaan blikken ze terug op hun carrières en vooruit op de clash tussen hun teams. "Ik zat in de jeugdopleiding van Emmen en jij kwam over van Sportclub Oranje. Het was denk ik in 1988."

Lees het hele verhaal via onderstaande link:

EXC-VIT | 45+1' Rust in Rotterdam

Aan de thee in Rotterdam, in het Van Dongen & De Roo-stadion. Het is 0-0. Opsteker voor de Vitesse-fans. In de virtuele stand staat Vitesse niet langer op de laatste plaats. Met het puntje dat ze zouden pakken met deze 0-0 gaan ze over Volendam heen.

De Volendammers spelen wel nog zelf om 20.00 uur tegen Heerenveen.

EXC-VIT | 44' Hectiek op weg naar de rust

Nee, scheidsrechter Nagtegaal is niet kinderachtig. Hij laat veel doorspelen en dat doet de wedstrijd veel goeds. Op weg naar de rust golft het spel op en neer. Dan gaan de Rotterdammers weer, gevolgd door een countertje van Vitesse. Jammer dat het bijna rust is.

Excelsior - Vitesse: 0-0

EXC-VIT | 35' Driouech dan? Nee

Lekker gedaan van Driouech. Vrijgespeeld op links, 1-op-1 zijn tegenstander zoekend hupt hij erlangs. Snel nog even draaien naar zijn rechter, om de bal in de verre hoek te plaatsen. Maar dat is net even te veel gevraagd. Fijne actie wel.

Excelsior - Vitesse: 0-0

ALM-FEY | Slot ziek, afwezig in Almere

Feyenoord-trainer Arne Slot is ziek. Hij is niet mee met de ploeg naar Almere, waar de Rotterdammers om 14.30 uur aftrappen tegen Almere City. Slots assistenten nemen zijn taken over.

EXC-VIT | 29' Aaronson kopt nipt over

Een kans! Het is de 20-jarige Paxten Aaronson die Vitesse bijna op 0-1 kopt. Uit een corner. Van Gassel was gezien, die stond net iets te ver voor zijn lijn. Maar het kopballetje gaat net over.

Dijkhuizen zal geschrokken zijn. De Excelsior-trainer zal ook deze statistiek kennen: Excelsior kreeg al 13 goals tegen uit standaardsituaties. Het is elke keer opletten geblazen dus.

Excelsior - Vitesse: 0-0

EXC-VIT | 24' Waar blijven de kansen?

Misschien moeten we ook niet al te veel verwachten van de nummer 15 en nummer 18 van de eredivisie, maar een kansje zou wel weer prettig zijn. In de eerste minuten was er gevaar van beide ploegen, maar erna is het tam geworden.

Of nu dan! Dat ziet er even heel snel uit bij Excelsior. Vlotte combinaties, kriskras door de Vitesse-defensie, en plots staat spits Parrott veelbelovend. Maar het Vitesse-been van Pinto zit er al tussen. Oké, het zit er dus wel in.

Excelsior - Vitesse: 0-0

EXC-VIT | 11' Hadj Moussa versus Driouech?

Hadj Moussa glipt langs zijn mandekkers

Soms zijn er van spelers die je net wat meer rechtop doen zitten. Ook in Rotterdam lopen ze op het veld. Excelsior heeft Driouech. Vitesse heeft Hadj Moussa.

De heren lieten al even zien wat ze kunnen. Driouech kapte strak naar binnen, maar schoot in de handen van Room. Hadj Moussa glipte tussen twee verdedigers door, maar zag zijn schot worden geblokt. Je hoort de knietjes van de verdedigers knikken als een van de flankspelers de bal aanneemt.

Alle ballen op Hadj Moussa en Driouech, graag!

Excelsior - Vitesse: 0-0

EXC-VIT | 3' Pijnlijke neus Driouech

Twee minuten onderweg en Driouech heeft al een tikje op de neus gehad. Letterlijk. Scheidsrechter Nagtegaal bekijkt een van de neusgaten even van dichtbij. Geen bloed en dus kunnen we door. Driouech wrijft nog wat over de neus, maar kan verder. Het zal toch niet weer zo'n wedstrijd voor 'm worden als vorige week?

Sparta hakte toen flink op de dribbelaar in. Smerige en spijkerharde overtredingen kwamen voorbij. Het kostte Sparta vier gele kaarten, alle voor overtredingen op Driouech. Het was de enige manier om hem af te stoppen. Driouech ging na 70 minuten naar de kant. Mank.

Excelsior - Vitesse: 0-0

EXC-VIT | 1' Aftrap!

We zijn begonnen in Rotterdam. Dit duel tussen de nummer 15 en 18 kan zomaar wat moois worden. Excelsior krijgt al even lof voor het spel, maar krijgt niet altijd de punten, ze verloren de laatste drie duels. Vitesse staat laatste, maar de wedstrijd vorige week tegen Volendam gaf Arnhem hoop. Wat werd er veel gecreëerd.

"Kleine finale voor ons", zei Excelsior-trainer Dijkhuizen vooraf al, en dat zal ook gelden voor Vitesse. Men pakte overigens flink uit met vuurwerk. Prima sfeertje.

Excelsior - Vitesse: 0-0

EXC-VIT | Warming-up in Rotterdam

  • Pro Shots
    Vitesse-keeper Room warmt zich op
  • Pro Shots
    Excelsior-trainer Dijkhuizen
  • Pro Shots
    De warming-up van Excelsior
  • Pro Shots
    Marco van Ginkel komt aan bij het stadion in Rotterdam
  • Pro Shots
    Edward Sturing tijdens de warming-up

Hoe nu verder met Vitesse? Overname afgekeurd en onrust op de werkvloer

Vitesse, dat straks tegen Excelsior speelt, zit in grote problemen. Omdat de licentiecommissie van de KNVB de overname door de Amerikaanse Common Group vorige week heeft afgekeurd, staat de toekomst van de club op het spel. Hoe nu verder?

Het trainingscomplex van Vitesse, Papendal, stroomde vorige week donderdagmorgen vol pers die kwam luisteren naar de Vitesse-kant van het verhaal. Achter het bureau namen ad-interim algemeen directeur Peter Rovers - die korte tijd later zijn vertrek aankondigde - en Coley Parry, eigenaar van de Common Group, plaats.

Zij vertelden dat Vitesse in hoger beroep gaat tegen het besluit van de licentiecommissie. Want - zo luidt de vraag in Arnhem - hoe kan de KNVB nu stellen dat de Common Group geen vermogen heeft als er een bankgarantie van 10 miljoen euro ligt voor de komende jaren?

Lees verder via onderstaande link:

EXC-VIT | Opstellingen in Rotterdam

De opstellingen zijn binnen. Bij Excelsior is El Yakoubi terug, hij vervangt de geblesseerde Pierie.

Bij Vitesse klapte Boutrah gister op de training door zijn enkel. De Regt vervangt hem. Smaakmaker van vorige week Hadj Moussa staat weer in de basis. Fijn.

Dit gebeurde vrijdag en zaterdag: Drie goals De Jong, jarige job Proper trakteert

Een snelle blik terug op vrijdag en zaterdag biedt alvast vermaak voordat om 12.15 uur deze zondag begint.

Ga hier even terug naar Nijmegen, waar NEC na twee duels zonder zege weer eens won, dankzij twee prachtige treffers...

...of lees hier hoe De Jong de nieuwe topscorer werd toen PSV in Zwolle PEC oprolde met zeven goals...

...en hier hoe Fortuna Sittard met een later treffer RKC van zich af schudde...

...en hier hoe FC Utrecht zijn ongeslagen reeks verlengde met een zege op Heracles...

...of bekijk hier alle samenvattingen:

Zo staat het ervoor in de eredivisie

De stand in de eredivisie op zondagochtend 25 februari 2024

Komt dat zien!

Welkom bij deze ruim tien uur lang doorlopende voorstelling van Nederlands voetbal. Vijf duels, vanaf rond het middaguur tot iets voor tienen. En niet de minste clubs ook. Feyenoord, FC Twente, AZ en Ajax.

Kijk maar eens:

De uitslagen en het programma van speelronde 23