Peter Rovers
NOS Voetbal

Chaos bij degradatiekandidaat Vitesse neemt toe: algemeen directeur Rovers stapt op

Algemeen directeur ad interim Peter Rovers vertrekt uiterlijk eind maart bij Vitesse. De clubbestuurder verlaat de Arnhemse eredivisionist onder hoge druk van de aanhang en vanaf de werkvloer.

Rovers was sinds maart vorig jaar algemeen directeur ad interim, daarvoor was hij meer dan twee jaar commercieel directeur in Arnhem.

"De club en Rovers hebben na een enorm intensieve periode, waarin de club te maken kreeg met talloze complexe problemen, besloten dat het beter is wanneer de volgende fase in het bestaan van Vitesse wordt geleid door een nieuw gezicht", meldt Vitesse, dat op zoek gaat naar een vervanger. Als die snel wordt gevonden, neemt Rovers direct afscheid.

Peter Rovers donderdag op de persconferentie van Vitesse na de mislukte overname, naast de beoogd geldschieter Coley Parry

Vitesse, hekkensluiter in de eredivisie, zit niet alleen sportief in grote problemen. De toekomst van de club staat op het spel. Vanmiddag om 14.30 uur speelt de hekkensluiter de degradatiekraker tegen FC Volendam.

Afgekeurde overname

Afgelopen woensdag keurde de licentiecommissie van de KNVB de overname door de Amerikaanse Common Group van Coley Parry af. De Arnhemmers maakten al bekend in beroep te gaan tegen de uitspraak die volgde op achttien maanden onderzoek.

"We zien aanknopingspunten in de argumentatie die tot dit besluit leidde. Maar we zijn ook realistisch", zei Rovers. "Ik denk niet dat dit beroep enorm veel kans maakt, maar gezien de tijd die we eraan besteed hebben, zijn we het aan onszelf en de achterban verplicht om toch door te pakken."

De aanhang van de club richtte hun onvrede recentelijk mede op Rovers en eiste zijn vertrek, onterecht volgens andere bestuurders van Vitesse.

Overname afgekeurd: Waar ging het mis voor Vitesse?

"Peter heeft in één jaar meer problemen op zijn bord gekregen dan die van een gemiddelde voetbalbestuurder in zijn hele carrière", aldus Andrey Soloviev en Peter van Bussel, leden van de Raad van Commissarissen van Vitesse in een persbericht. "We hebben veel waardering voor zijn drive en doorzettingsvermogen om de problemen van de club te helpen oplossen."

Rovers blijft volgens de club voorlopig wel betrokken bij lopende zaken, met als meest prangende het overnamedossier. "Peter kent de dossiers als geen ander en we zijn dan ook blij dat we de komende belangrijke weken op hem kunnen blijven rekenen."

Ook 'td' vertrekt

Eerder dit seizoen werd ook al het vertrek van technisch directeur Benjamin Schmedes aangekondigd. De Duitser wachtte gesprekken over verlenging van zijn aflopende contract niet af en zwaait aan het eind van dit seizoen af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl