Heerenveen vergroot zorgen ploeterende hekkensluiter FC Volendam

Bekijk de samenvatting van FC Volendam - sc Heerenveen

Waar mededegradatiekandidaat Vitesse zondag nieuwe hoop kreeg met een 1-2 zege bij Excelsior wordt het perspectief van FC Volendam nog somberder met een kansloze 0-4 thuisnederlaag tegen sc Heerenveen.

Volendam is na speelronde 23 de nieuwe hekkensluiter van de eredivisie, met drie punten achterstand op Vitesse en vijf op nummer 16 RKC Waalwijk. Heerenveen steeg dankzij de drie punten naar de tiende plaats.

Stand eredivisie

Vorige week pakte Volendam een gelukkig punt bij Vitesse (1-1), mede dankzij een fraaie sologoal van Bilal Ould-Chikh. De 26-jarige vleugelspits was er vanavond niet bij en dat bleek een gemis. Aanvallend werd Volendam nauwelijks gevaarlijk.

Heerenveen slaagde er regelmatig in de ruimte achter de Volendamse defensie te vinden. Na een lange pass van Thom Haye kon Pelle van Amersfoort alleen op keeper Mio Backhaus af en maakte de spits de openingsgoal.

Stadion loopt leeg

Na een scherpe schuine pass van Luuk Brouwers had Van Amersfoort nog voor rust de tweede goal op zijn schoen, maar van dichtbij tikte hij de bal naast. Vlak na rust werd een kopgoal van Pawel Bochniewicz uit een corner van Haye vanwege hinderlijk buitenspel van Hussein Ali afgekeurd.

Even later besliste Heerenveen het duel alsnog. Simon Olsson scoorde in de 66ste minuut uit de rebound en twee minuten later gaf Van Amersfoort met zijn tweede goal, een bekeken lob, de genadeklap.

• ANP
    Thom Haye en Pelle van Amersfoort
    Heerenveen viert een doelpunt
    Damon Mirani en Osame Sahraoui

Een groot deel van het publiek had het toen wel gezien en verliet het stadion. De vroege vertrekkers zagen niet meer dat Heerenveen-invaller Espen van Ee voor een onbesuisde tackle een rode kaart kreeg.

Met tien tegen elf was het Heerenveen dat de de score uitbreidde. Haye slalomde na een corner langs twee Volendammers en plaatste de bal in de verre hoek. De tribunes van de hekkensluiter liepen toen snel helemaal leeg.

De laatste zege van Volendam blijft die van 16 december bij sc Heerenveen. Het zwakke optreden van vanavond, zeker in de tweede helft, biedt weinig perspectief op een nieuwe zege.

Bekijk hieronder de reacties van FC Volendam-aanvaller Robert Mühren en Volendam-trainer Regillio Simons: