Trainers René Hake en Joseph Oosting treffen elkaar op de golfbaan
In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS Nieuws

Trainers van FC Twente en Go Ahead Eagles kennen elkaar al sinds hun zestiende

FC Twente en Go Ahead Eagles treffen elkaar vanmiddag in de Grolsch Veste in Enschede. De trainers van beide clubs, Joseph Oosting en René Hake, kwamen elkaar eerder deze week al tegen op de golfbaan.

De mannen, beiden 52-jaar en afkomstig uit Drenthe, kennen elkaar sinds hun zestiende en spendeerden veel tijd samen. Tijdens het potje golf blikken ze terug op hun carrière.

"Ik zat in de jeugdopleiding van Emmen en jij kwam over van Sportclub Oranje. Het was denk ik in 1988", zegt Oosting tegen RTV Drenthe.

De FC Twente-trainer vermoedt dat hij destijds lastig te begrijpen was voor zijn trainer. "Maar doordat ikzelf training gaf, leerde ik ook beter een trainer begrijpen."

'Vol ambitie'

Hake is twintig als hij aan het trainersvak begint. Hij is elf jaar actief bij de jeugdopleiding van Emmen. Daarna stapt hij over naar de jeugd van FC Twente om in 2010 terug te keren naar Emmen, waar hij hoofdtrainer wordt. Oosting is daar de assistent-trainer.

Joseph Oosting en René Hake

"Het was mijn eerste klus als hoofdtrainer, daar stap je vol ambitie in en dan heb je ook het liefst mensen om je heen die je echt kunt vertrouwen en dat was met Joseph het geval."

Oosting prijst het vasthoudende karakter van Hake. Zo bleek Emmen er destijds financieel niet goed voor te staan, waarop de mannen zelf sponsoren zochten om de selectie te versterken. Die tijd is geweest. Zowel FC Twente als de Go Ahead Eagles staan er financieel goed voor.

Derby

De teams van de mannen staan vandaag tegenover elkaar. "Als ik de oude wijze heren uit Deventer en Enschede mag geloven, is dit van vroeger dé derby van de provincie."

Tot wrijving leidt de wedstrijd niet. "Dat Twente en wij het beide zo goed doen, maakt van zondag een hele mooie dag", besluit Hake.

Deel artikel: