Fortuna haalt opgelucht adem met late en broodnodige winst in Waalwijk

Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk - Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft met een 1-0 zege bij RKC Waalwijk uitstekende zaken gedaan in de lagere regionen van de eredivisie. Kaj Sierhuis maakte in de 89ste minuut het winnende doelpunt.

Door de overwinning vergroot Fortuna het verschil met RKC op de ranglijst tot negen punten.

Met beiden slechts één overwinning in 2024 begonnen RKC en Fortuna niet bepaald vol vertrouwen aan het onderling duel in Waalwijk. Waar Fortuna zich dit seizoen lang veilig waande, moeten de Limburgers toch omlaag kijken.

Het verschil op de ranglijst tussen nummer dertien Fortuna en nummer zestien RKC was vooraf zes punten. Een nederlaag in Waalwijk zou de Sittardse zorgen nog meer vergroten.

Halilovic terug in de basis

Na zijn reservebeurt van vorig week tegen AZ (1-2 verlies) keerde smaakmaker Alen Halilovic bij Fortuna terug in de basis.

Halilovic had de doodsaaie eerste helft van de nodige kleur kunnen voorzien, maar ook de Kroaat bleef bleekjes. Twee kansjes zagen de toeschouwers, één voor David Min van RKC en één voor Iñigo Córdoba.

Fortuna-back Ivo Pinto (m) valt uit na een botsing met Fortuna-keeper Michael Verrips
    Shawn Adewoye (l) en Kaj Sierhuis (r)

Na rust gebeurde er meer. Fortuna-spits Sierhuis kreeg een kans, Rodrigo Guth kopte op de paal, een treffer van RKC-aanvaller Chris Lokesa werd afgekeurd vanwege buitenspel en RKC-doelman Etienne Vaessen, wiens rode kaart tegen Feyenoord werd geseponeerd, redde op een schot van Ragnar Oratmangoen.

Met Michiel Kramer als invaller dacht RKC nog een gooi naar de overwinning te doen, maar de goal viel aan de andere kant. Sierhuis schoot van afstand binnen en bezorgde Fortuna de broodnodige winst en een ruimere marge met RKC op de ranglijst.