Eredivisieblog
NOS VoetbalAangepast

Jensen bezorgt Utrecht zege op Heracles • Ploeg Jans vijftien duels ongeslagen

Het voetbalweekend begint vandaag met:

liveblog gesloten

Tot morgen!

Dan gaat de eredivisie verder met RKC-Fortuna (18.45 uur), PEC-PSV (20.00 uur) en NEC-Sparta (21.00 uur). Ook die wedstrijden zijn weer te volgen in een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app.

Bedankt voor het volgen van dit blog.

Stand en programma

FC Utrecht doet goede zaken met de zege en stijgt op de ranglijst. Zij zullen benieuwd zijn naar de verrichtingen van onder meer NEC en Sparta.

Bekijk hier de huidige stand van de eredivisie, en de wedstrijden van morgen en zondag.

  • NOS
  • NOS
    Het resterende programma van speelronde 23

UTR-HER | Afgelopen

Utrecht wint in eigen huis van Heracles. De goal van invaller Jensen is goed voor drie punten.

Daarmee stijgt Utrecht, al vijftien duels ongeslagen, voorlopig naar de zevende plaats in de eredivisie.

Heracles druipt af

UTR-HER | 82' Heracles twee keer bijna

Wat is dit, twee enorme kansen voor Heracles? Daar kwamen ze in de 80 minuten hiervoor niet eens bij in de buurt.

Sankoh (net ingevallen voor Engels) gaat alleen op de doelman af, maar moet snel handelen en schiet dan naast. Even later kan Hristic vrij schieten in de zestien, maar ook hij krijgt de bal niet tussen de palen.

UTR-HER | 79' GOAL FC Utrecht

Invaller Jensen zorgt voor opluchting in Utrecht, hij loopt de strakke voorzet van El Karouani het doel in. Niet zijn mooiste doelpunt, wel zijn vijfde van het seizoen en een heel belangrijke.

Victor Jensen viert de 1-0

UTR-HER | 77' Leerdam terug in de eredvisie

Wissel bij Heracles, waar we Kelvin Leerdam in het veld zien komen. Hij vervangt Wieckhoff.

Leerdam, oud-speler van Vitesse en Feyenoord, keerde deze winter terug in Nederland na zes jaar in de Verenigde Staten. Daar speelde hij voor Seattle Sounders, Inter Miami en LA Galaxy.

UTR-HER | 65' Jensen en Okkels komen

Dubbele wissel bij FC Utrecht, waar het tempo nu iets lager ligt en dus wel behoefte heeft aan een nieuwe impuls.

Toornstra en Azarkan gaan naar de kant en worden vervangen door Jensen en Okkels.

UTR-HER | 55' Vejinovic voor Bruijn

Heracles voert de eerste wissel door op het middenveld. Bruijn moest de verbindingsspeler tussen middenveld en aanval zijn, maar aan aanvallen is Heracles überhaupt nog niet toegekomen.

Vejinovic zal waarschijnlijk wat lager op het veld gaan proberen zijn ploeg naar voren te helpen.

UTR-HER | Daar gaan we weer

Toornstra trapt in de stromende regen af voor de tweede helft.

Geen wissels bij beide ploegen in de rust. Lukt het Utrecht in de resterende 45 minuten wel te scoren? Of heeft Heracles, dat voor rust niets liet zien, nog een verrassing in petto?

UTR-HER | Rust

Met wat vertraging zit de eerste helft erop. Utrecht is in de eigen Galgenwaard veel sterker dan Heracles, maar heeft het net nog niet gevonden.

Afronden is waarschijnlijk wel de enige verbetering die coach Ron Jans wil zien in de tweede helft, verder doet zijn Utrecht het heel aardig.

Heracles komt nog nauwelijks aan voetballen toe. Zelfs de twee aanvallers, Engels en Hornkamp, zijn vooral bezig met verdedigen.

FC Utrecht - Heracles 0-0

UTR-HER | 35' Lammers bijna

Aan het spelbeeld is niets veranderd tijdens de korte onderbreking, Utrecht valt vrolijk verder aan. Het levert weer een kans op voor Lammers, uit een voorzet van Toornstra, maar keeper Brouwer zit er goed bij.

UTR-HER | 32' Wedstrijd hervat

Er wordt weer gevoetbald in Utrecht.

Scheidsrechter Kamphuis geeft aan een ESPN-verslaggever uitleg over een doorgebrande lamp in een van lichtmasten, maar wordt onderbroken door Utrecht-coach Ron Jans. Hij herhaalt de boodschap van de stadionomroeper: "Er kan weer gevoetbald worden!"

De verlichting is gereset, de zaklampjes kunnen de zakken weer in en de bal rolt.

UTR-HER | 'Even geduld alstublieft'

De stadionomroeper vraagt om geduld van het publiek, dat komisch reageert door met zaklampen van telefoons te zwaaien.

UTR-HER | 32' Wedstrijd ligt stil

Er lijkt een probleem te zijn met de stadionlampen. De wedstrijd ligt even stil.

UTR-HER | 17' Utrecht veel sterker

Boussaid draait mooi weg bij zijn tegenstander en legt dan met buitenkant schoen af op Lammers. De spits moet het in een keer doen en maait de bal over het doel.

Buitenspelers Azarkan en Boussaid hebben er zin in vanavond bij Utrecht, dat veel sterker is dan Heracles. De bezoekers zijn nog op zoek naar manieren om van de eigen helft af te komen.

UTR-HER | 11' Azarkan(s)

Kalme openingsfase, waarin weinig gebeurde. Maar daar is dan plots de eerste kans voor FC Utrecht, via Azarkan. Hij stuit op doelman Brouwer, waarna ook de rebound van Toornstra nog gevaarlijk wordt, Heracles ontsnapt.

De kans van Azarkan

UTR-HER | 1' Aftrap

Het eredivisieweekend is begonnen! Heracles-aanvaller Engels heeft afgetrapt in Utrecht.

Zet FC Utrecht de sterke reeks door? De ploeg van trainer Ron Jans verloor al 14 wedstrijden op rij niet in de eredivisie (zes winst, acht gelijk): een clubrecord.

NED-SPA | Opstelling Oranje

Andries Jonker kiest voor de volgende elf tegen Spanje:

Van Domselaar, Casparij, Dijkstra, Spitse, Janssen, Brugts; Groenen, Miedema, Van de Donk; Beerensteyn, Martens.

In ons Oranjeblog blijf je helemaal op de hoogte van de halve finale van de Nations League tussen Nederland en Spanje.

UTR-HER | Opstelling Heracles

Heracles-coach Van de Looi stelt vanavond vijf verdedigers op. De Almeloërs moeten het in Utrecht wel doen zonder de geschorste Bryan Limbombe. De aanvaller kreeg afgelopen weekend rood in het verloren duel (2-0) met koploper PSV.

Ook Thomas Bruns en Emil Hansson ontbreken. Hansson is ziek en middenvelder Bruns kwam niet ongeschonden uit het duel in Eindhoven.

De opstelling van Heracles tegen FC Utrecht

UTR-HER | Opstelling FC Utrecht

Een gedwongen wijziging in de opstelling van FC Utrecht, dat Taylor Booth voorlopig moet missen door een knieblessure.

Marouan Azarkan start daarom vanavond in plaats van de Amerikaan op de rechterflank. Azarkan is zelf pas net weer speelklaar nadat hij tijdens de wedstrijd tegen RKC in december was uitgevallen met een hersenschudding.

Verder kiest trainer Ron Jans voor dezelfde spelers.

De elf van FC Utrecht tegen Heracles

Ten Hag moet Højlund 2 à 3 weken missen

Erik ten Hag moet zijn spits Rasmus Højlund bij Manchester United naar verwachting twee tot drie weken missen. De Deense aanvaller heeft een spierblessure opgelopen, meldt de Engelse club. De spits mist zaterdag het thuisduel met Fulham. De bekerwedstrijd tegen Nottingham Forest en de stadsderby tegen Manchester City komen zeer waarschijnlijk ook te vroeg.

De 21-jarige Højlund is de laatste weken in vorm bij de ploeg van trainer Ten Hag. Hij scoorde in de laatste zes competitiewedstrijden. Ten Hag zag eerder deze week al Luke Shaw afhaken met een hamstringblessure. "Maar van zulke dingen hebben andere clubs ook last", verwees hij naar de overvolle speelkalender. "Nu krijgen andere spelers weer een kans."

United staat zesde in de Premier League.

Rasmus Højlund

AZ wil tegen Ajax jagen op plek drie

Het doel van AZ zondag thuis tegen Ajax is duidelijk. "We willen de vierde positie op de ranglijst verstevigen en verder jagen op plek drie", zegt trainer Maarten Martens tegen de pers twee dagen voor de wedstrijd.

AZ staat vierde in de eredivisie, met drie punten meer dan Ajax en vijf punten minder dan nummer drie FC Twente. Martens boekte afgelopen zaterdag na vijf nederlagen zijn eerste zege als hoofdtrainer van de club uit Alkmaar.

Ajax moest donderdagavond diep gaan in het uitduel met Bodø/Glimt op kunstgras. Pas na verlenging wonnen de Amsterdammers. "Dat is wel een slijtageslag geworden", zag Martens. "Er kwam een verlenging aan te pas en ze speelden lang met tien man. Ajax speelde een moeilijke wedstrijd, maar won uiteindelijk wel onder lastige omstandigheden. Dat zegt ook wat over hen. Ze hebben dat knap gedaan."

Maarten Martens

Veerman speler van de week in Champions League

Joey Veerman in actie tegen Borussia Dortmund

Je wint er geen wedstrijden mee, zo'n uitverkiezing, maar het zegt toch wel wat over de opmars van Joey Veerman. De middenvelder van PSV werd door de UEFA uitgeroepen tot speler van de week in de achtste finales van de Champions League.

Veerman troefde aardige namen af. Robert Lewandowski (tweede) scoorde tegen Napoli, Galeno (derde) scoorde tegen Arsenal en Arnautovic (vierde) scoorde tegen Atlético Madrid.

Van haardvuur naar olympisch vuur: Oranje werkt ontspannen naar droom toe

Bijna zes maanden geleden zette bondscoach Andries Jonker zes speelsters van Oranje voor het haardvuur van Hotel Woudschoten in Zeist. Wie er nog mee wil doen aan de Olympische Spelen, was de vraag. Het antwoord: iedereen. Vanavond kan Oranje het felbegeerde ticket voor de Spelen binnenslepen.

In het La Cartuja-stadion, een enorme betonnen bak met plek voor 60.000 mensen en een strakke grasmat, neemt Nederland het op tegen Spanje. Wie vanavond wint in Sevilla plaatst zich voor de Olympische Spelen in Parijs van deze zomer. Maar hoeveel spanning er ook op de wedstrijd tegen Spanje staat, de speelsters ogen in aanloop naar het duel ontspannen. Er wordt gelachen, van de zon genoten en de meegereisde media worden hartelijk begroet.

Lees verder via onderstaande link:

Spaanse speelsters halfjaar na wereldtitel én mondiale rel 'rustiger en vrolijker'

11 augustus 2023: Spanje verslaat Nederland in de verlenging (2-1) van de kwartfinale op het WK. Het Spaanse voetbalteam kroont zich negen dagen later tot wereldkampioen.

Vanavond staan Spanje en Nederland opnieuw tegenover elkaar, maar in de tussentijd is er veel gebeurd rond de Spaanse ploeg.

Het begon allemaal met de kus die bondsvoorzitter Luis Rubiales gaf aan speelster Jennifer Hermoso tijdens de huldigingsceremonie van het WK. Wat volgde was een mondiale rel, een staking van de speelsters, het ontslag van de omstreden bondscoach Jorge Vilda en het vertrek van Rubiales.

Maar nu, weet de Spaanse radiojournalist Sara Gutiérrez Alcaraz: "Alles is veranderd." Daarmee doelt ze niet alleen op het vertrek van bondscoach Vilda en bondsvoorzitter Rubiales. "Ook binnen de bond is er veel veranderd."

Spaanse bond honoreert verzoek Valencia: duel verplaatst wegens flatbrand

Valencia speelt zaterdag niet tegen Granada in de Spaanse competitie. De Spaanse voetbalbond heeft de wedstrijd op verzoek van Valencia uitgesteld, zo meldt de club. De reden is de flatbrand van donderdag in Valencia. De club diende vandaag een verzoek tot uitstel in. Valencia vindt het naar slachtoffers en nabestaanden niet gepast om te voetballen. De bond gaat daar nu in mee. Wanneer het duel wordt ingehaald, is nog niet bekend.

Ook het duel van Levante, de andere club uit Valencia die uitkomt op het tweede niveau, wordt verplaatst.

Bij de brand kwamen zeker vier mensen om het leven. Ook zijn er gewonden en vermisten. Voor het duel tussen de Nederlandse voetbalsters en Spanje in de Nations League wordt vrijdagavond een minuut stilte gehouden.

PSV'er Boscagli onzeker voor uitduel tegen PEC

Olivier Boscagli mist zaterdag mogelijk de uitwedstrijd van PSV tegen PEC Zwolle in de eredivisie. De Franse verdediger viel dinsdagavond geblesseerd uit tegen Borussia Dortmund.

Boscagli vormde in het duel met de Duitsers samen met Jerdy Schouten het duo centraal in de defensie. "Maar Ramalho kan daar ook spelen. Dus ik maak me nog geen grote zorgen", zei trainer Peter Bosz op een persconferentie.

PSV is al 38 opeenvolgende competitieduels ongeslagen. Alleen Ajax (52 duels) en Feyenoord (41 duels) bleven ooit langer zonder nederlaag in de eredivisie. De koploper koestert een riante voorsprong van 10 punten op het als tweede geklasseerde Feyenoord.

Bosz ziet ook dat zijn vleugelspitsen Hirving Lozano en Johan Bakayoko de laatste weken minder goed spelen dan voor de winterstop. "In het begin van het seizoen hadden we ook meer mogelijkheden op de flanken, maar dat is door de blessure van Noa Lang en het vertrek van Yorbe Vertessen minder geworden."

Boscagli zit geblesseerd op het veld tegen Borussia Dortmund

Oranje-statement tegen overbelasting niet vanavond, maar later

Vanochtend meldden we dat de Oranje-voetbalsters vanavond na het Nations League-duel met Spanje een statement gaan maken tegen overbelasting. Maar dat gaat niet gebeuren.

Bondscoach Andries Jonker kondigde vorige week aan dat de speelsters "op korte termijn" met een boodschap zouden komen over het zware speelprogramma. "Op korte termijn" betekende niet automatisch dat er al een boodschap wordt geuit rond het duel met Spanje. Wanneer wel iets wordt ondernomen is niet bekend.

Minuut stilte voor duel Oranje wegens flatbrand

Voor aanvang van het Nations League-duel van de Nederlandse voetbalsters met Spanje vindt vrijdagavond een minuut stilte plaats. Dat zegt de KNVB. Dit wegens de flatbrand in Valencia eerder deze week. Bij de brand in Valencia kwamen donderdag zeker vier mensen om. Ook zijn er gewonden en vermisten.

Oranje en Spanje trappen vrijdag om 21.00 uur af.

Dit zijn de achtste finales van de Conference League

In het Franse Nyon is de loting geweest voor de achtste finales van de Conference League. Zie hieronder wat de heenduels zijn:

  • Ajax - Aston Villa
  • Servette - Viktoria Plzen
  • Molde FK - Club Brugge
  • Union Sint-Gillis - Fenerbahçe
  • Dinamo Zagreb - PAOK
  • Sturm Graz - Lille
  • Maccabi Haifa - Fiorentina
  • Olympiakos - Maccabi Tel Aviv

De eerste achtste finale staat op donderdag 7 maart op het programma. Een week later, 14 maart, is de return gepland.

De Conference League-trofee

Ajax loot Aston Villa in Conference League

Ajax wordt in de Conference League gekoppeld aan Aston Villa

Ajax speelt in de achtste finales van de Conference League tegen Aston Villa. De ploeg van trainer John van 't Schip werd aan het Engelse team gekoppeld bij de loting in het Zwitserse Nyon. Aston Villa staat op dit moment vierde in de Premier League.

Valencia wil zaterdag niet spelen wegens flatbrand

Voetbalclub Valencia vindt het niet gepast om zaterdag in de Spaanse competitie aan te treden in en tegen Granada na een zware flatbrand die levens heeft gekost. Daarom heeft de club de Spaanse voetbalbond gevraagd om het duel uit te stellen.

In Valencia brak donderdag een verwoestende brand uit in een flatgebouw, met zeker vier doden tot gevolg. Ook zijn er gewonden en vermisten.

"We zijn kapot van de verschrikkelijke brand die plaats heeft gevonden. We willen ons medeleven betuigen aan de families en vrienden van de slachtoffers. Ook willen we publiekelijk de hulpdiensten bedanken voor hun werk", stelt de Spaanse club.

Vrijdag zullen de spelers en coaches van alle teams van Valencia een minuut stilte houden voor de training ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Ook hangt de club de vlag halfstok. Of La Liga meegaat in het verzoek om het duel met Granada te verzetten is niet bekend.

Dit zijn de achtste finales van de Europa League

In het Franse Nyon is de loting geweest voor de achtste finales van de Europa League. Zie hieronder wat de heenduels zijn:

  • Sparta Praag - Liverpool
  • Olympique Marseille - Villarreal
  • AS Roma - Brighton & Hove Albion
  • Benfica - Rangers FC
  • Freiburg - West Ham United
  • Sporting CP - Atlanta Bergamo
  • AC Milan - Slavia Praag
  • Qarabag - Bayer Leverkusen

De eerste achtste finale staat op donderdag 7 maart op het programma. Een week later, 14 maart, is de return gepland.

De Europa League-trofee

Oranje mist Pelova tegen Spanje

Bondscoach Andries Jonker heeft voor het duel met wereldkampioen Spanje te maken met een aantal twijfelgevallen. Victoria Pelova is in ieder geval niet inzetbaar. Shanice van de Sanden en Lineth Beerensteyn konden donderdag de training niet afmaken en Vivianne Miedema bleef aan de kant. Zij maken wel deel uit van de wedstrijdselectie.

Jill Roord ontbreekt door een knieblessure. De Oranjevrouwen strijden in de halve finales van de Nations League om een plaats in de finale en een ticket voor de Olympische Spelen in Parijs.

Victoria Pelova

Geen Putellas vanavond tegen Oranje

Stiekem hoopten de Spanjaarden vanavond al op de terugkeer van hun sterspeelster Alexia Putellas. Maar de Spaanse, die vanwege een knieblessure sinds 14 november geen wedstrijd meer speelde en tot grote verbazing van velen toch werd opgeroepen door Tomé, zit niet bij de wedstrijdselectie voor het Nations League-duel met Oranje.

De aftrap is vanavond om 21.00 uur.

RKC-doelman Vaessen toch niet geschorst

RKC-doelman Etienne Vaessen is toch niet geschorst na de omstreden rode kaart die hij opliep in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. De tuchtcommissie van de KNVB oordeelt nu dat er geen sprake is van 'strafbaar hands' en daardoor kan de keeper gewoon in actie komen tegen Fortuna Sittard, aankomende zaterdag.

Lees verder via onderstaande link:

Blessure Brobbey valt mee, zondag wellicht nog te vroeg

Ajax-spits Brian Brobbey kan zondag mogelijk gewoon spelen in het uitduel met AZ. De spits werd gisteravond kort voor de rust van het gewonnen duel met Bodø/Glimt (1-2) vervangen. Een pijnlijke pees bij een knie was de boosdoener, al langer.

"Op het kunstgrasveld heeft hij daar meer last van", zei trainer John van 't Schip na de wedstrijd in Noorwegen. "Dat merkte hij woensdag op de training ook al. Hij hoopt dat hij er tegen AZ bij is, maar het is afwachten."

Ook achter de naam van Jordan Henderson staat nog een vraagteken. De middenvelder miste het uitduel met Bodø/Glimt door een liesblessure die hij afgelopen zondag tijdens een thuisduel met NEC opliep.

Ajax speel zondag om 16.45 uur in Alkmaar tegen AZ.

Brian Brobbey tijdens het duel in Noorwegen

Actie Oranje-voetbalsters: vanavond statement tegen overbelasting

De speelsters van het Nederlands elftal maken vanavond na het Nations League-duel met Spanje een statement tegen overbelasting van topvoetbalsters. Hoe dat precies eruit gaat zien, is nog niet bekend. Bondscoach Andries Jonker zei in aanloop naar het duel vanavond andermaal dat het zo niet verder kan.

'Speelsters moeten genoeg rust krijgen'

De volle speelkalender is voor professionele voetbalsters al een paar jaar een heikel punt. Zo was de kritiek op de UEFA groot toen het de Nations League voor vrouwen invoerde. Ook in het clubvoetbal worden steeds meer wedstrijden afgewerkt. "Gezien alle ontwikkelingen in het vrouwenvoetbal hebben we besloten dat we wat naar buiten gaan brengen."

In hetzelfde kader meldt de BBC dat de Engels international Beth Mead, samen met Oranje-international Vivanne Miedema, wil gaan samenwerken met de FIFA over de bestrijding van knieblessures bij voetbalsters. "Achter de schermen is veel gaande, en dat is geweldig", zegt Mead, die in voorbereiding is op oefeninterlands tegen Oostenrijk en Italië.

Mead en Miedema kregen eind 2022 allebei een ernstige kruisbandblessure, waardoor zij het WK van vorig jaar misten. De Arsenal-spelers namen kijkers middels een door de club gemaakte docuserie nauw mee in het revalidatieproces. "We brachten onze documentaire uit om het meer over het voetlicht te brengen", zegt Mead. "Daarna hebben we contact gekregen met meer mensen."

"De FIFA en de UEFA hebben onderling veel verschillende programmaproblemen en wij raken erin verstrikt. Dat is niet eerlijk. We moeten gewoon iets realistischer zijn over wat spelers en teams moeten doen. We blijven de vragen stellen."

Taylor trekt geen lange neus na winnende goal

Dat de Ajax-fans juichten voor Taylor - na zijn winnende doelpunt in de tussenronde van de Conference Leauge tegen Bodø/Glimt - was weer even wennen. De afgelopen tijd klonk voor de 21-jarige middenvelder namelijk vooral gefluit en gejoel vanaf te tribune. Of er werd gejuicht omdat hij naar de kant werd gehaald.

De fans twijfelden er vooral aan of Taylor wel echt alles gaf voor Ajax. Na flink aandringen van de aanwezige journalisten in Noorwegen laat Taylor toch wat los over hoe hij de afgelopen weken heeft beleefd. "Ik heb er allang mee te dealen, inmiddels weet ik hoe ik ermee om moet gaan."

Lees hieronder het hele reactieverhaal terug:

Slot: 'Als je dan toch moet verliezen, dan van een hele grote club'

Ook de derde keer is het Feyenoord niet gelukt. De derde Europese uitschakeling door AS Roma op rij deed coach Arne Slot pijn, al was hij niet zo terneergeslagen als na de Conference League-uitschakeling in 2022: "Een finale verliezen komt harder aan dan een tussenronde in de Europa League."

"Ergens ben ik ook trots dat we elke keer door AS Roma worden uitgeschakeld", voegde Slot daaraan toe. "Er zijn ook jaren geweest dat Feyenoord door clubs als Trencin werd uitgeschakeld. Als je dan toch moet verliezen, verlies dan van een hele grote club."

"Dit is heel zuur", zei Thomas Beelen, die als centrale verdediger keer op keer het duel uitvocht met de sterke Roma-spits Romelu Lukaku en daarbij steeds overeind bleef. "Natuurlijk heb ik het gevoel dat het goed ging, maar daar ben ik nu niet mee bezig..."

Lees het hele verhaal via onderstaande link:

Trainer Bodø/Glimt baalt van arbiter na nederlaag tegen Ajax: 'Wellicht paybacktime'

Trainer Kjetil Knutsen heeft na de nederlaag van Bodø/Glimt tegen Ajax (1-2) in de tussenronde van de Conference League forse kritiek op scheidsrechter Anastasios Sidiropoulos. "Hij durfde Ajax geen tweede rode kaart te geven", zei hij vlak na afloop van de verlenging. "Wellicht was het nu paybacktime."

De Griekse arbiter leidde Ajax vier jaar geleden tijdens een thuisduel met Getafe. Na afloop van die wedstrijd kreeg hij veel kritiek van de toenmalige Ajax-trainer Erik ten Hag. De huidige manager van Manchester United snapte niet waarom Sidiropoulos de spelers van Getafe zo veel tijd liet rekken.

De scheidsrechter stuurde vlak na rust Ajax-verdediger Josip Sutalo met een rood van het veld. Maar volgens trainer Knutsen had hij even later ook voor een strafschop en een rode kaart voor Borna Sosa moeten fluiten, na een handsbal op de doellijn.

Kjetil Knutsen

Op advies van de VAR besloot Sidiropoulos het moment nog eens op het scherm naast het veld te bekijken. Geen penalty, oordeelde de Griek, want even ervoor was er al een overtreding op doelman Diant Ramaj gemaakt. "Absoluut ongelooflijk", vond Knutsen het. "Ik denk niet dat iemand vindt dat het geen strafschop en rode kaart was. Nee, ik ben niet bang voor een straf van de UEFA. Ik denk dat ik dit gepast omschrijf."

Knutsen was vorig jaar bij Ajax in beeld om John Heitinga op te volgen als trainer. Ajax plaatste zich met de uitzege voor de achtste finales van de Conference League.

Lees via onderstaande link het wedstrijdverslag terug:

Wie loot Ajax in achtste finales Conference League?

Wie wordt de volgende tegenstander van Ajax in de Conference League? Vanmiddag om 13.00 uur start in het Zwitserse Nyon de loting. Wordt het Fiorentina, Aston Villa of toch het Fenerbahçe van oud-Ajacied Dusan Tadic?

Omdat de ploeg van John van 't Schip als ongeplaatste ploeg de loting in gaat, treft het één van de groepswinnaars van het derde toernooi in Europa.

De eerste achtste finale staat op donderdag 7 maart op het programma. Een week later, 14 maart, is de return gepland.

Start speelronde 23 van eredivisie: FC Utrecht-Heracles Almelo

Het is vrijdag en dat betekent dat er ook één duel in de eredivisie is. Vanavond om 20.00 uur trappen FC Utrecht en Heracles Almelo de 23ste speelronde af.

Utrecht verloor dit kalenderjaar nog geen duel en hoopt zich met de vierde zege op rij echt te gaan mengen in de strijd om plekken voor Europees voetbal. Heracles wil ook winnen - goh - zodat het gat met de degradatiezone groter wordt.

Bekijk hieronder anders even de stand in de eredivisie en het programma van speelronde 23:

  • NOS
    Het programma van speelronde 23 in de eredivisie
  • NOS
    De stand in de eredivisie na speelronde 22

Even terug naar gisteravond: opluchting bij Ajax, tranen bij Feyenoord

Twee rode kaarten, een vrachtlading kansen voor de thuisploeg en een late winnende goal. Na een enerverend duel in Noorwegen bereikte Ajax donderdag iets boven de poolcirkel de achtste finales van de Conference League. Een treffer van de veel bekritiseerde Kenneth Taylor in de verlenging leverde een 2-1 zege op FK Bodø/Glimt.

Nadat het in de afgelopen twee seizoenen al had ten onder was gegaan tegen AS Roma, is Feyenoord door die Italiaanse club opnieuw uitgeschakeld in Europa. Na een stevig gevecht in de tussenronde van de Europa League won Roma thuis na strafschoppen.

Na 120 minuten was het 1-1, door doelpunten van Santiago Gimenez en Lorenzo Pellegrini in het eerste kwartier. Het heenduel vorige week in Rotterdam was ook in 1-1 geëindigd.

Wakker worden!

Ruim negen uur geleden sloten we ons voetbalblog voor de Europa League en de Conference League af, en nu zijn we alweer terug. Hier loop je warm voor het komende voetbalweekend. Met vandaag:

  • Om 13.00 uur: de loting Ajax in Conference League
  • Om 20.00 uur: eredivisievoetbal tussen FC Utrecht - Heracles Almelo
  • Om 21.00 uur: halve finales van de Nations League (v): Nederland-Spanje (21.00u)

Updates krijgen bij iedere nieuwe post? Tik op het belletje!