Feyenoord-coach Arne Slot (midden) baalt in Rome
NOS Voetbal

Slot: 'Als je dan toch moet verliezen, verlies dan van een hele grote club'

Driemaal bleek geen scheepsrecht voor Feyenoord. De derde Europese uitschakeling door AS Roma op rij deed coach Arne Slot pijn, al was hij niet zo terneergeslagen als na de Conference League-finale in 2022: "Een finale verliezen komt harder aan dan een tussenronde in de Europa League."

"Ergens ben ik ook trots dat we elke keer door AS Roma worden uitgeschakeld", voegde Slot daaraan toe. "Er zijn ook jaren geweest dat Feyenoord door clubs als Trencin werd uitgeschakeld. Als je dan toch moet verliezen, verlies dan van een hele grote club."

Maar vanzelfsprekend had Slot deze keer op een beter resultaat gehoopt. "Ik word niet graag uitgeschakeld en al helemaal niet elke keer tegen dezelfde club, want dan komt er ook een beetje eergevoel om de hoek kijken."

Slot na domper tegen Roma: 'Hadden vorige week verschil moeten maken'

"Dit is heel zuur", zei Thomas Beelen, die als centrale verdediger keer op keer het duel uitvocht met de sterke Roma-spits Romelu Lukaku en daarbij steeds overeind bleef. "Natuurlijk heb ik het gevoel dat het goed ging, maar daar ben ik nu niet mee bezig..."

Beelen: "Als je zover komt dat je penalty's moet nemen en zij missen die tweede, dan heb je goede hoop dat het tot een goed einde komt. Helaas is het weer niet gelukt."

Feyenoord-uitblinker Beelen verzucht: 'Helaas is het weer niet gelukt'

Ook Slot hoopte dat Feyenoord het initiatief tijdens de strafschoppenserie naar zich toe zou trekken. "Na hun misser was daar het moment om voor te komen. Dan zet je wel wat druk op de tegenstander. Maar het is makkelijk praten voor mij. Ik hoefde hem niet te nemen."

"Ik denk dat we vorige week het verschil hadden kunnen en misschien wel moeten maken", greep Slot terug naar het 1-1 gelijkspel in De Kuip van een week geleden.

"Want uit bij Roma 1-1 spelen is op zich een prima resultaat", meende de trainer van Feyenoord. "Als je hier overeind kan blijven, dan heb je blijkbaar wel een bepaald niveau. Dan had je ook zomaar vrij ver in de Europa League kunnen komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl