FC Utrecht en RKC Waalwijk spelen gelijk in vermakelijk duel

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - RKC Waalwijk

FC Utrecht heeft in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk gelijkgespeeld. Het werd 1-1, door doelpunten van Victor Jensen en Michiel Kramer. Utrecht en RKC Waalwijk konden onderling uitvechten wie er meer afstand zou gaan nemen van de degradatiezone.

Utrecht stijgt na het duel naar de twaalfde positie, RKC blijft vijftiende op de ranglijst.

In het slot van de eerste helft werd de wedstrijd na een gemiste strafschop van Kramer even gestaakt omdat het publiek voorwerpen op het veld had gegooid. Na de hervatting werd de gelijkmaker alsnog gemaakt door de RKC-aanvoerder.

Utrecht al sinds oktober ongeslagen

Het Utrecht van trainer Ron Jans verkeert in uitstekende vorm. Al zeven wedstrijden waren de Domstedelingen voor aanvang van de wedstrijd ongeslagen. Het eerste gevaar in de Galgenwaard kwam dan ook van de thuisploeg.

Vaessen kwam wild uit en raakte daarbij Viergever in het gezicht

RKC-keeper Etienne Vaessen had een penalty tegen kunnen krijgen in het eerste kwartier. Na een voorzet probeerde de doelman de bal weg te stompen, maar daarbij raakte hij vooral Utrecht-aanvoerder Nick Viergever. Een paar seconden later bood hij redding op een schot van Othman Boussaid.

De verdiende voorsprong kwam na dramatisch uitverdedigen van de ploeg uit Waalwijk. Clubtopscorer Victor Jensen zette Utrecht op 1-0 en het zwak spelende RKC leek geen antwoord te hebben op het spel van de thuisploeg.

Toch kwam de gelijkmaker nog in de eerste helft. Bij een corner tikte Utrecht-middenvelder Mats Seuntjes bewust de bal weg met zijn elleboog, waarna scheidsrechter Serdar Gozubuyuk de bal op de stip legde.

RKC-spits Michiel Kramer miste de eerste strafschop, maar de penalty mocht worden overgenomen omdat de doelman Vasilios Barkas te vroeg uitkwam. Het thuispubliek reageerde gefrustreerd door voorwerpen op het veld te gooien, waardoor de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd in de 45ste minuut.

Bij aanvang mocht Kramer opnieuw klaarstaan voor de strafschop en nu was hij koel genoeg om te scoren: 1-1.

Sterker RKC

In de tweede helft herpakte RKC zich van de slordige eerste 45 minuten. De Waalwijkers kregen ook kansen om de voorsprong te pakken, bijvoorbeeld via aanvallers Chris Lokesa en Denilho Cleonise. Utrecht probeerde te antwoorden, al bleven grote kansen uit.

Na afloop vertelde Utrecht-trainer Ron Jans dat Marouan Azarkan na zijn botsing naar het ziekenhuis is gebracht:

Jans over hoofdblessure Azarkan: 'Het ziet er niet goed uit'

De voor Utrecht ingevallen Marouan Azarkan botste met zijn hoofd tegen de schouder van RKC-verdediger Aaron Meijers en moest na een lange blessurebehandeling met de brancard van het veld gedragen worden. Jens Toornstra verving Azarkan op het middenveld.

En met Toornstra ging Utrecht nog op zoek naar de overwinning. Aan beide kanten waren er nog kleine kansjes, toch bleef het gelijk.