liveblog
NOS VoetbalAangepast

Deadline Day: Amrabat naar Manchester United • Contract El Ghazi ontbonden

In dit blog lees je tot en met het sluiten van de transfermarkt op 1 september het belangrijkste nieuws.

Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan op het belletje.

Zie hier het transfernieuws van de afgelopen dagen.

liveblog gesloten

Fofana van PSV naar Vitesse op huurbasis

Fodé Fofana is de laatste zomeraanwinst van Vitesse. Vrijdagavond is enkele minuten voor het sluiten van de window de transfer definitief rond gekomen. De 20-jarige Fofana komt op huurbasis over van PSV. Vitesse heeft een optie tot koop weten te bedingen.

PSG haalt Kolo Muani, laat Bernat vertrekken

PSG shopt nog wat in de laatste minuten van Deadline Day. De rappe Franse aanvaller Randal Kolo Muani tekent voor vijf jaar bij de club uit Parijs. De Frans international komt over van Eintracht Frankfurt.

De Spanjaard Juan Bernat verlaat PSG juist: hij heeft getekend in Portugal bij Benfica.

Mason Greenwood kan carrière nieuw leven inblazen bij Getafe

Mason Greenwood kan zijn carrière een nieuw leven inblazen bij Getafe. De aanvaller wordt door de Spanjaarden voor een jaar gehuurd van Manchester United.

De 21-jarige Greenwood heeft onlangs in overleg met de Engelse topclub besloten Manchester te verlaten. Dat gebeurde nadat de club zelf onderzoek had gedaan naar de aantijgingen tegen de speler. De aanvaller werd beschuldigd van mishandeling en verkrachting van zijn vriendin, daarvan werd hij later vrijgepleit.

FC Utrecht huurt back van Leipzig

FC Utrecht heeft op de valreep de Spaanse Hugo Novoa nog kunnen strikken. De 20-jarige rechtsback wordt voor een jaar gehuurd van RB Leipzig. Hij moet Sean Klaiber vervangen, die eerder vanavond vertrok naar het Deense Brondby IF.

Novoa is een speler met ervaring in de Bundesliga, Champions League en de Europa League. "Hugo is een aanvallende rechtsback, die ook als buitenspeler uit de voeten kan", zegt technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. "Hugo is snel, heeft een groot loopvermogen en komt als back graag mee op langs de zijlijn. We zijn blij dat we Hugo, vlak voor het sluiten van de markt, aan onze selectie konden toevoegen."

Contract El Ghazi ontbonden

Anwar El Ghazi en PSV gaan per direct uit elkaar. De club en speler hebben met wederzijdse goedkeuring besloten het contract te ontbinden, zo meldt de Eindhovense club op haar site.

El Ghazi kwam afgelopen zomer over van Aston Villa en speelde 33 keer voor PSV. In die wedstrijden scoorde hij negen keer en gaf hij twee assist. Ook won hij met de Eindhovenaren de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal. De buitenspeler had dit seizoen weinig zicht op speeltijd bij PSV. Na de komst van Hirving Lozano werd de situatie voor El Ghazi helemaal lastig.

De aanvaller kan nu transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Hij is niet gebonden aan de deadline van 00.00 uur vanavond.

El Ghazi speelt niet langer voor PSV

Sofyan Amrabat op huurbasis naar Manchester United

Sofyan Ambrabat wordt door Manchester United het komende jaar gehuurd van Fiorentina. Erik ten Hag wilde de 49-voudig international van Marokko graag vastleggen en dat is vlak voor de deadline gelukt.

Amrabat noemt het 'een grote eer' om speler te zijn van Manchester United. "Ik moest erg geduldig zijn voor deze kans, maar ik ben iemand die altijd luistert naar mijn hart. Nu ben ik onderdeel van de club van mijn dromen." De in Huizen opgegroeide middenvelder zegt alles te geven voor zijn nieuwe ploeg. "Ik ben een speler vol passie en ik wil die energie graag overbrengen naar mijn nieuwe team."

Sofyan Amrabat wordt het komende jaar gehuurd door Manchester United

Weer een aanwinst voor Barcelona, Cancelo naar Camp Nou

FC Barcelona heeft weer een slag geslagen op Deadline Day. Na de komst van João Félix, is nu ook João Cancelo binnen. De Catalanen wilden de back al een tijdje, maar pas in de sloturen is de transfer afgerond.

Cancelo, die vorig seizoen nog op huurbasis uitkwam voor Bayern München, wordt voor een jaar gehuurd van Manchester City, Barcelona heeft een koopoptie bedongen.

João Cancelo trekt ook naar FC Barcelona

Geen Sánchez, wel Bella-Kotchap voor PSV

PSV heeft gewenste centrale verdediger kunnen binnenhalen. De 21-jarige Armel Bella-Kotchap wordt voor één jaar gehuurd van Southampton. Er is geen optie tot koop bedongen.

Eerder deze avond werd duidelijk dat PSV graag Davinson Sánchez had toe willen voegen aan de selectie, de Eindhovenaren gingen vol voor zijn komst. Dat lijkt nu niet meer door te gaan, nu Bella-Kotchap naar Eindhoven komt.

Het afgelopen jaar speelde de Duitser nog 28 wedstrijden in de Premier League. Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart is blij met de jonge verdediger. "Ondanks zijn jonge leeftijd is hij een speler met Premier League- én Bundesliga-ervaring. Hij kan de positie precies invullen zoals we dat graag zien. Hij is snel, fysiek sterk en ook nog eens goed aan de bal. Ik kijk er naar uit om hem in het elftal van Peter Bosz in actie te zien."

Bella-Kotchap wordt een jaar gehuurd door PSV

Daan Reiziger vertrekt naar Cambuur

Vitesse-keeper Daan Reiziger vertrekt per direct uit Arnhem. De Groninger gaat aan de slag bij SC Cambuur, daar tekent hij een contract tot 2025 met optie voor nog een jaar.

Reiziger was sinds het seizoen 2021/2022 in dienst bij Vitesse, toen hij overkwam van Ajax. De doelman speelde negen duels in het eerste van de Arnhemse club.

Ajax heeft Sosa binnen

Ajax maakt zojuist bekend dat Borna Sosa tekent in Amsterdam. De 25-jarige Kroaat komt over van VfB Stuttgart. Sosa tekent een contract voor vijf jaar bij Ajax.

De Kroatisch international doorliep de jeugdopleiding van Dinamo Zagreb, waar hij vanaf 2015 ook voor het eerste elftal uitkwam. In 2018 maakte hij de overstap naar Duitsland. Voor Stuttgart speelde hij in de afgelopen vijf jaar meer dan 100 duels.

De verdediger is de twaalfde aanwinst voor Ajax deze zomer.

Borna Sosa trekt naar Ajax

Gravenberch tekent definitief voor Liverpool

Ryan Gravenberch heeft zijn transfer naar Liverpool afgerond. Liverpool heeft de komst van Ryan Gravenberch bevestigd. De club neemt de 21-jarige middenvelder over van Bayern München, waar hij een jaar geleden naartoe trok. Gravenberch tekent voor vijf jaar bij Liverpool. De twee clubs hebben niets gecommuniceerd over een transferbedrag, maar de geluiden zijn dat hij voor rond de 40 miljoen euro is vertrokken naar Engeland.

Ryan Gravenberch trekt naar Liverpool

João Félix op huurbasis naar FC Barcelona

João Félix speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor FC Barcelona. De aanvaller was bij Atletico Madrid op de bank beland en gaat het nu proberen in het team van Frenkie de Jong. Wel heeft Felix ook zijn contract bij Atletico Madrid verlengd, hij ligt daar nu tot 2029 vast.

De Portugees speelt sinds 2019 voor Atletico, maar werd het afgelopen jaar verhuurd aan Chelsea. Bij de Engelse grootmacht kon de aanvaller niet echt overtuigen. Félix scoorde vier keer in zestien duels.

Joao Félix speelt het komende jaar voor FC Barcelona

Noppert verlengt bij Heerenveen

Andries Noppert verlengt zijn contract bij sc Heerenveen tot de zomer van 2027. De Friese club maakte dat vrijdagavond bekend middels een projectie op de Jouster Toer, een toren van 42 meter in het centrum van Joure, het dorp waar de 29-jarige keeper opgroeide.

"Ik heb nooit een geheim gemaakt van mijn ambities, maar iedereen weet ook dat ik hier ook speel bij de club van mijn dromen", aldus Noppert op de clubwebsite. "De juiste stap is deze zomer niet voorbijgekomen en dus verleng ik mijn contract nu met trots."

Noppert stond vorig seizoen vier maanden langs de kant met een liesblessure, waaraan hij geopereerd moest worden. Eind mei maakte hij zijn rentree.

Andries Noppert blijft bij Heerenveen

Vitesse laat Romaric Yapi gaan

Vitesse laat de Fransman Romaric Yapi vertrekken. De rechtsachter tekent een contract tot medio 2026 bij het Franse SC Bastia, dat uitkomt in de Ligue 2. De 23-jarige Yapi was bezig aan zijn derde seizoen bij Vitesse, maar hij werd nooit een vaste waarde in Arnhem. De rechtsback kwam tot 35 officiële duels, maar viel veelal in.

Technisch directeur van Vitesse, Benjamin Schmedes is blij voor Yapi: De afgelopen twee seizoenen waren door de geringe speeltijd niet altijd even makkelijk voor hem. Romaric heeft zich in die tijd altijd prima opgesteld en was een echte verbinder binnen de groep. Het is mooi dat hij nu een transfer maakt naar zijn thuisland. Dit is hem van harte gegund."

Bart van Hintum naar ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft enkele uren voor het sluiten van de transfermarkt ook nog toegeslagen. De 36-jarige Bart van Hintum komt over van PEC Zwolle.

De verdediger tekent tot het eind van het jaar in Den Haag. Technisch directeur Joris Mathijsen is verheugd Van Hintum als laatste aanwinst van de club te kunnen presenteren. "Met Bart halen we een ervaren defensieve kracht in huis waar we nog naar op zoek waren. Bart is een echte professional die weet wat er nodig is om onze doelstellingen na te jagen."

Davy Klaassen tekent bij Inter

Davy Klaassen heeft zijn transfer naar Inter afgerond. Zowel Ajax als Inter bevestigen de transfer op hun clubwebsites. Daarmee is plots een eind gekomen aan zijn tweede periode in Amsterdam. Klaassen maakte twintig jaar geleden de overstap van het Hilversumse Wasmeer naar de Ajax-jeugd en debuteerde op 27 november 2011 in het het eerste.

Het is niet duidelijk wat Inter voor Klaassen betaald heeft.

Lozano is rond!

Hirving Lozano heeft getekend in Eindhoven. De Mexicaan is zojuist gepresenteerd bij PSV tijdens het gala ter gelegenheid van het 110-jarig bestaan van PSV.

Dat betekent dat de eerste gewenste aanwinst op Deadline Day binnen is voor de Eindhovenaren. PSV hoopt ook nog een centrale verdediger te contracteren.

Tommy St. Jago naar Willem II, Schroijen vertrekt

Tommy St. Jago vertrekt van FC Utrecht naar Willem II. De verdediger wordt gekocht door de Tilburgers en tekent daar voor twee seizoenen.

Maar tegenover de komst van St. Jago staat ook het vertrek van Joeri Schroijen. Hij verlaat Willem II en vertrekt naar Helmond Sport. "Ik heb genoten van mijn tijd bij Willem II, maar uiteindelijk ben ik voetballer geworden om wedstrijden te spelen. De stap naar Helmond Sport is voor mij dan ook een logische keuze. Ik wil graag de club, mijn teamgenoten en natuurlijk de supporters bedanken voor alle steun. Laten we elkaar ontmoeten op 15 december!"

Manchester United haalt twee nieuwe spelers

Manchester United heeft de achterhoede op de laatste dag van de transfermarkt met twee spelers versterkt. De club van coach Erik ten Hag haalde verdediger Jonny Evans terug en ook Reguilón tekent een contract op Old Trafford.

De 35-jarige Evans begon in de jeugdopleiding van Manchester United en bleef tot 2015 bij de club. Nu keert hij dus weer terug. Evans maakt de overstap van Leicester City en tekent voor één seizoen. "Ik ben ontzettend blij om terug te zijn bij Manchester United. Ik heb mij hier altijd thuis gevoeld", aldus Evans.

Ook de Spaanse verdediger Sergio Reguilón komt naar de ploeg van Erik ten Hag. De 26-jarige back wordt gehuurd van Tottenham Hotspur. "Ik ga alles geven voor Manchester United en wil de ploeg mijn kwaliteiten laten zien." Reguilón doorliep de jeugdopleiding bij Real Madrid. Hij staat sinds 2020 onder contract bij de Spurs.

Sergio Reguilón in actie voor Spurs

Hudson-Odoi derde aanwinst van Nottingham Forest vandaag

Nottingham Forest is behoorlijk actief op de slotdag van de transfermarkt. De Engelsen halen Callum Hudson-Odoi op bij Chelsea. De 22-jarige aanvaller tekent voor drie jaar.

Eerder vandaag sloeg Nottingham Forest ook al toe met de komst van Nicolás Dominguez van Bologna en met de huurdeal van Nuno Tavares, die overkwam van Arsenal.

'FC Utrecht verkoopt Sean Klaiber'

FC Utrecht gaat Sean Klaiber verkopen, zo meldt VI. De verdediger is in Denemarken om een transfer af te ronden naar Brondby IF.

Klaiber kwam vorig seizoen terug naar Utrecht, nadat hij bij Ajax amper aan spelen toekwam. Na een jaar vertrekt hij alweer uit de Domstad. Utrecht zou ook al een vervanger op het oog hebben: Hugo Novoa van RB Leipzig.

'PSV wil vol gaan voor Davinson Sánchez'

PSV wil in de sloturen van de transferperiode nog een keer toeslaan. De Eindhovenaren willen Davinson Sánchez overnemen van Tottenham Hotspur, zo meldt Voetbal International.

De club uit Eindhoven zou graag nog een centrale verdediger aan de selectie toevoegen. Mocht het lukken om Sánchez te contracteren, dan betekent dat een hereniging tussen trainer Peter Bosz en de verdediger. Zij werkten ook al samen bij Ajax.

Davinson Sánchez kan nog naar PSV in de sloturen van de transferperiode

Volendam huurt Booth

Zach Booth gaat op huurbasis spelen voor FC Volendam. De 19-jarige jeugdinternational van de Verenigde Staten komt voor één seizoen over van Leicester City.

Zach is het jongere broertje van Taylor Booth, die sinds vorig jaar voor FC Utrecht uitkomt.

Deadline in Duitsland, Gravenberch-deal op losse schroeven

Duitse clubs kunnen geen spelers meer aantrekken, de transferwindow is daar zojuist gesloten.

Dat kan slecht nieuws zijn voor Ryan Gravenberch. Zijn overstap naar Liverpool staat volgens Duitse media op losse schroeven omdat Bayern München er niet in is geslaagd een nieuwe middenvelder aan te trekken. De kampioen van Duitsland was druk in de weer met João Palhinha, maar die transfer ging niet door.

Gravenberch vloog vanmiddag al naar Liverpool om zijn transfer af te ronden.

Van Bommel verlengt in Antwerpen

Mark van Bommel heeft zijn contract verlengd als trainer van Royal Antwerp. De Nederlander blijft tot medio 2025 verbonden aan de club die zich deze week voor het eerst sinds 1957 plaatste voor het hoofdtoernooi van de Europacup 1/Champions League.

Van Bommel werd op de laatste speeldag van zijn eerste seizoen in België kampioen met Antwerp. Hij won ook de Croky Cup en voegde daar vorige maand de Super Cup aan toe. In de Champions League-playoff werd afgerekend met AEK Athene.

Mark van Bommel (r) en Marc Overmars

Toptransfer PSG geklapt: Kolo Muani blijft in Frankfurt

Randal Kolo Muani wordt niet de nieuwe spits van Paris Saint-Germain. De Franse club had zo'n negentig miljoen euro (inclusief bonussen) over voor de spits van Eintracht Frankfurt. De deal leek beklonken, maar de Duitse club heeft geen vervanger kunnen vinden.

In Duitsland sluit de transferwindow al over tien minuten. PSG heeft nog wel tijd een andere spits aan te trekken. In Frankrijk sluit de transferperiode om 23.00 uur vanavond.

Contract Idrissi ontbonden

Voor Oussama Idrissi sluit de transferperiode vanavond nog niet. Het contract van de in Bergen op Zoom geboren buitenspeler is ontbonden bij Sevilla. Dat betekent dat hij transfervrij op zoek kan naar een nieuwe club.

Idrissi (27) was deze zomer nadrukkelijk in beeld voor een terugkeer bij Feyenoord. Afgelopen seizoen maakte hij op huurbasis indruk op trainer Arne Slot. Feyenoord heeft inmiddels al wel een andere buitenspeler aangetrokken: Luka Ivanusec kwam voor 8,5 miljoen euro over van Dinamo Zagreb.

Sevilla liet vandaag ook Papu Gómez gratis de deur uit gaan.

Oussama Idrissi

Al Ittihad geeft niet op: bizar bedrag voor Salah

Mohamed Salah is het volgende doelwit voor de Saudi Pro League. Liverpool heeft naar verluidt eerder vandaag een bod van meer dan 150 miljoen euro op de sterspeler afgewezen. In Engeland gaan geruchten dat de club nu bereid zou zijn 200 miljoen pond (233 miljoen euro) te betalen.

Bij Al Ittihad tekenden eerder deze zomer Karim Benzema, N'Golo Kanté, Jota en Fabinho al een lucratief contract.

NEC huurt Tibidi van Troyes

NEC huurt aanvaller Alexis Tibidi voor één seizoen van het Franse Troyes. De 19-jarige Fransman vertrok op jonge leeftijd naar VfB Stuttgart en speelde vervolgens op huurbasis in Oostenrijk. Afgelopen winter kocht Troyes hem voor voor ruim 2,5 miljoen euro.

De rechtsbenige linksbuiten stond al langer op de scoutingslijsten in Nijmegen, zegt td Carlos Aalbers. "Hij is op meerdere posities inzetbaar en het type dat we graag nog aan onze selectie wilden toevoegen."

Alexis Tibidi

Joao Félix lijkt op weg naar Barcelona

Het zelf opgeleide toptalent Ansu Fati is verhuurd aan Brighton en dus heeft FC Barcelona wel behoefte aan een nieuwe aanvaller. Joao Felix is in de Catalaanse hoofdstad gearriveerd voor een medische keuring, melden Spaanse media.

De 23-jarige Portugees ligt nog tot 2027 vast bij Atletico Madrid, maar werd ook afgelopen seizoen verhuurd. Bij Chelsea kwam hij toen tot twintig optredens, Félix was viermaal trefzeker.

Eiting tekent bij FC Twente

En nu dan echt; Carel Eiting verkast naar FC Twente. Na twee bezoekjes aan de arbitragecommissie van de KNVB zijn de middenvelder en FC Volendam van elkaar verlost. In Enschede tekent de 25-jarige middenvelder een driejarig contract.

Arnold Bruggink zegt namens FC Twente blij te zijn dat de transfer eindelijk afgerond is: "Carel is een meer dan welkome versterking voor onze selectie. Hij is een intelligente speler waar wij heel veel plezier aan gaan beleven."

"Ik ben heel blij hier nu bij FC Twente te zijn en voor deze mooie club te gaan spelen", vertelt Carel Eiting op de website van de Tukkers. "Ik ga alles geven voor de spelers, de club en de supporters."

Carel Eiting

Slot tevreden met transferzomer Feyenoord

Feyenoord-trainer Arne Slot is tevreden over de zomerse transferperiode van zijn club. "Maar er blijft altijd iets te wensen over."

Slot tevreden na transferperiode: 'Maar er blijft altijd iets te wensen over'

'Maatsen weer naar Burnley'

Een bijzondere dag voor Ian Maatsen. De 21-jarige linksback is voor het eerst opgenomen in de definitieve selectie van Oranje en is op weg naar de uitgang bij Chelsea. De Londenaren willen hem, net als vorig seizoen, verhuren aan Burnley.

In de deal zou deze keer een verplichte koopoptie worden opgenomen, melden Engelse media. Maatsen is zelf nog niet akkoord met de transfer.

Gravenberch in Liverpool

Ryan Gravenberch is in Liverpool om zijn transfer af te ronden. Na één jaar bij Bayern München tekent de oud-Ajacied voor vijf seizoenen bij Liverpool.

De Engelse club betaalt volgens Engelse bronnen veertig miljoen euro voor de middenvelder. Bayern-coach Thomas Tuchel bevestigde eerder vandaag al het vertrek van de elfvoudig Oranje-international.

Bayern is intussen druk in de weer met een nieuwe middenvelder. Er wordt 65 miljoen uitgetrokken om João Palhinha los te weken bij Fulham.

Ryan Gravenberch

Sangaré voor medische keuring naar Engeland

De transfer van Ibrahim Sangaré van PSV naar Nottingham Forest is nagenoeg rond. De Ivoriaanse middenvelder vliegt vanmiddag naar Engeland voor de medische keuring, meldt clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad.

Nottingham Forest heeft het druk op de laatste dag van de transferperiode: ook aanvaller Callum Hudson-Odoi (Chelsea) en doelman Odysseas Vlachodimos (Benfica) worden naar verluidt vandaag nog ingelijfd.

AZ naar Birmingham, Warschau en Mostar

AZ kent de tegenstanders in de groepsfase van de Conference League. De Alkmaarders treffen Aston Villa, Legia Warschau en HSK Zrinjski.

Steijn over Klaassen: 'Willen meedenken'

Ajax-trainer Maurice Steijn heeft er elf nieuwe spelers bij, maar ziet waarschijnlijk Davy Klaassen naar Internazionale vertrekken.

"Het kan zijn dat je vier keer in de basis start, maar het kan ook zijn dat je dertig keer in de basis start", heeft Steijn de middenvelder laten weten. Toch had hij Klaassen graag bij Ajax gehouden: "Maar als er echt iets moois voor hem komt, willen we meedenken."

Steijn: 'Kans op veel basisplekken was misschien niet zo groot voor Davy'

Nog twee aanwinsten Almere City

Almere City voegt op deadline day na verdediger Mbe Soh nog twee spelers toe aan de selectie. Doelman Samuel Radlinger (30) en spits Yann Kitala (25).

Radlinger wordt gehuurd van Austria Wien, dat hem gisteren transfervrij overnam van SV Ried. Bij Ried was hij drie seizoenen eerste keus onder de lat. Technisch manager Johan Hansma: "We waren in de markt voor een ervaren keeper. Samuel was voor ons een buitenkans, hij voldoet volledig aan dat profiel."

Kitala komt op huurbasis over van Le Havre. Hansma: "Hij is een grote sterke spits met veel snelheid." Kitala speelde zeventig wedstrijden in de Ligue 2 en scoorde daarin negen keer.

Amrabat op weg naar Manchester United

Erik ten Hag wilde er bij de persconferentie van vrijdag nog niet op ingaan, maar Sofyan Amrabat lijkt op weg naar Manchester United. De middenvelder wordt voor een jaar gehuurd van Fiorentina.

Manchester United betaalt zo'n tien miljoen euro voor het eerste seizoen, als de Marokkaans international in de smaak valt kan hij voor zo'n 25 miljoen euro definitief worden overgenomen.

Ten Hag en Amrabat werkten tussen 2015 en 2017 ook al samen bij FC Utrecht.

Sofyan Amrabat

Ansu Fati naar Brighton

Ansu Fati speelt dit seizoen op huurbasis voor Brighton & Hove Albion. Fati komt over van FC Barcelona, waar hij afgelopen seizoen in vrijwel alle wedstrijden in actie kwam.

In vier jaar tijd scoorde het nu 20-jarige talent 29 keer in 112 optredens voor de Catalaanse hoofdmacht. Hij gaat in de Premier League samenspelen met onder anderen Joël Veltman, Jan Paul van Hecke en Bart Verbruggen. Ajax is tegenstander van Brighton in de Europa League.

'Ajax rond met Stuttgart over Sosa'

Ajax is bezig met de transfer van Kroatisch international Borna Sosa. Volgens Fabrizio Romano zijn Ajax en VfB Stuttgart het al eens over de overstap van de linksback.

Sosa kan de derde Kroatische verdediger worden die deze zomer naar Ajax trekt. Eerder werden al Jakov Medic en Josip Sutalo vastgelegd.

Voor Sosa's positie werd afgelopen maand ook al Gastón Ávila aangetrokken. Ook Owen Wijndal en Anass Salah-Eddine zijn nog opties als linksback bij de Amsterdammers.

Borna Sosa in duel met Lionel Messi op het WK

Pittige loting Ajax

Ajax moet aan de bak in de groepsfase van de Europa League. De Amsterdammers zijn gekoppeld aan Olympique Marseille, Brighton en AEK Athene.

De loting van de groepsfase Conference League, met daarin AZ, volgt over een uur.

Penders verwacht geen kans bij FC Utrecht: 'Weet dat er gesprekken zijn'

Interim-trainer Rob Penders verwacht geen kans als hoofdtrainer van FC Utrecht. Zondag is hij als interim-trainer verantwoordelijk voor de eredivisiewedstrijd tegen Feyenoord.

"Als je mij nu vraagt, denk ik dat er een andere hoofdtrainer gaat komen", zegt Penders. "Ik heb goed contact met Jordy Zuidam en weet dat er gesprekken zijn."

Ron Jans lijkt op poleposition te liggen voor de vacante positie na het ontslag van Michael Silberbauer. Dan moet hij wel zijn sabbatical opgeven.

Rob Penders

Ook Oratmangoen naar Fortuna

Twee keer raak voor Fortuna Sittard op deadline day. Na Griffith komt ook Ragnar Oratmangoen naar de Limburgers. De linksbuiten wordt gehuurd van FC Groningen, dat hem vorig jaar overnam van Go Ahead Eagles.

Sankoh noodverband voor Heracles

Heracles ging na het slechte nieuws over de blessure van Jizz Hornkamp met spoed op zoek naar een nieuwe aanvaller. Die is nu gevonden: Mohamed Sankoh wordt voor een jaar gehuurd van het Duitse VfB Stuttgart.

Sankoh begon tien jaar geleden in de jeugdopleiding van Sparta en kwam via Stoke City in Duitsland terecht. Afgelopen seizoen speelde de nu 19-jarige Sankoh op huurbasis voor Vitesse.

Hornkamp raakte in de openingswedstrijd tegen Ajax geblesseerd en staat na een enkeloperatie nog maanden aan de kant.

Aston Villa huurt Lenglet van Barcelona

Clement Lenglet speelt komend seizoen op huurbasis voor Aston Villa. De Franse verdediger heeft nog een contract tot 2026 bij FC Barcelona, maar komt niet meer in de plannen voor.

De 15-voudig Frans international speelde afgelopen seizoen ook al in Engeland, toen op huurbasis voor Tottenham Hotspur.

Met het vertrek van Lenglet wordt bij Barcelona ruimte gemaakt voor versterkingen. João Félix (Atlético) en João Cancelo (Man City) zouden hoog op het lijstje staan.

Sangaré lijkt PSV 35 miljoen op te leveren

PSV lijkt er met Nottingham Forest uit te komen over een transfer van Ibrahim Sangaré. PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad meldt dat de Premier League-club 35 miljoen betaalt voor de middenvelder.

De clubs onderhandelen nog over de voorwaarden, betalingsstructuur en bonussen.

Ibrahim Sangaré

Ajax heeft Mannsverk binnen

Ajax bevestigt de komst van Sivert Mannsverk. De 21-jarige Noor wordt voor zo'n zes miljoen euro overgenomen van Molde en tekent een vijfjarig contract in Amsterdam.

De verdedigende middenvelder was basisspeler in het Molde dat vorig jaar kampioen werd. Hij speelde in totaal 55 duels in de Noorse competitie: vier goals en twee assists.

Sivert Mannsverk

Feyenoord pikt jonge keeper op bij Man City

Feyenoord voegt met Mikki van Sas een keeper toe aan de selectie. Feyenoord was door de blessure van Justin Bijlow op zoek naar een extra doelman achter Timon Wellenreuther.

Van Sas verruilde op zijn zestiende de jeugdopleiding van FC Utrecht voor die van Manchester City. Op zijn negentiende keert hij nu transfervrij terug naar Nederland, Van Sas tekent voor drie seizoenen bij Feyenoord.

Van Sas zegt op de website van de club trots te zijn speler van Feyenoord te zijn: "De cirkel is in zekere zin rond. Ooit ben ik in de F-jes al gescout en nu ben ik vele jaren later weer terug als contractspeler."

Drie debutanten in selectie Oranje

Quilindschy Hartman, Ian Maatsen en Micky van de Ven maken hun debuut in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de komende EK-kwalificatieduels met Griekenland en Ierland.

Ook Steven Berghuis, die niet op de voorlopige lijst stond, is door bondscoach Ronald Koeman aan de selectie toegevoegd.

Tuchel: 'Gravenberch naar Liverpool'

Thomas Tuchel zegt op een persconferentie dat Ryan Gravenberch op weg is naar Liverpool. Volgens de trainer van Bayern München is de Nederlander niet gelukkig bij de kampioen van Duitsland, waar hij weinig aan bod komt.

"Hij ziet meer kansen bij Liverpool, waar hij beter in het systeem past", aldus Tuchel. De Engelse club heeft een bod gedaan, maar de deal is nog niet rond.

Klaassen in Milaan

Davy Klaassen in Milaan

Davy Klaassen is in Milaan gesignaleerd. Op een video van fanwebsite Internews is te zien hoe de middenvelder van Ajax bij aankomst in de luchthaven zijn duim opsteekt. Het wachten is op de medische keuring en de handtekening.

De 30-jarige middenvelder was geen basisspeler onder Maurice Steijn en gaat zijn geluk bij de verliezend finalist van de Champions League beproeven.

Griffith op huurbasis van AZ naar Fortuna

Iman Griffith gaat spelen bij Fortuna Sittard. De 21-jarige buitenspeler komt uit de jeugd van AZ, waar hij 77 wedstrijden speelde voor de belofteploeg in de Keuken Kampioen Divisie.

Technisch manager Americo Branco noemt Griffith een "flamboyante buitenspeler met een goede actie".

Iman Griffith

Man City koopt Nunes

Manchester City neemt Matheus Nunes over van Wolverhampton Wanderers. Met de transfer is ruim zestig miljoen euro gemoeid.

De in Rio de Janeiro geboren Portugees international speelde 41 wedstrijden voor Wolves, dat hem vorig jaar voor 45 miljoen euro naar Engeland haalde. Nunes tekent in Manchester voor vijf seizoenen.

Bonucci tekent bij Union Berlin

Union Berlin stunt met het aantrekkern van Leonardo Bonucci. De 36-jarige Italiaan komt transfervrij over van Juventus, waar hij de afgelopen dertien jaar uitgroeide tot een van de beste verdedigers van de Serie A.

Tussendoor speelde Bonucci één seizoen voor AC Milan. Union wordt het eerste buitenlandse avontuur voor de 121-voudig international.

Leonardo Bonucci

Chelsea tast diep in de buidel voor Palmer

Cole Palmer maakt de overstap van Manchester City naar Chelsea. De Londenaren betalen zo'n 47 miljoen euro voor de 21-jarige jeugdinternational. Daarmee gaan de totale uitgaven van Chelsea deze zomer over de 450 miljoen euro heen.

Het jeugdproduct van Manchester City speelde 41 wedstrijden voor de hoofdmacht, in de Europese Super Cup tegen Sevilla stond hij afgelopen maand nog in de basis.

Almere City huurt verdediger Mbe Soh

Almere City versterkt zich met verdediger Loïc Mbe Soh. De 22-jarige centrale verdediger komt op huurbasis over van Nottingham Forest.

De in Kameroen geboren Fransman komt uit de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain, waar hij op 17-jarige leeftijd debuteerde in de Ligue 1.

In 2020 betaalde Nottingham Forest vijf miljoen om de Frans jeugdinternational naar Engeland te halen. Vorig seizoen werd hij door die club verhuurd aan Guingamp, uitkomend op het tweede niveau in Frankrijk.

Manchester United haalt doelman van Fenerbahçe

Manchester United heeft doelman Altay Bayindir van Fenerbahçe vastgelegd. De 25-jarige keeper komt voor ongeveer 5 miljoen euro over van Fenerbahçe.

Bayindir tekent bij de club van trainer Erik ten Hag een overeenkomst tot en met 2027, met een optie nog een extra jaar.

Vijfvoudig international Bayindir moet bij United de concurrentiestrijd aangaan met eerste keeper André Onana. De doelman speelde 145 duels voor Fenerbahçe.

Erik ten Hag en Altay Bayindir

'Lozano geland in Eindhoven'

Deadline day is ook de dag dat transfergoeroes en vliegtuigspotters elkaar een handje geven. Het vliegtuig waarin Hirving Lozano zit, is gezien op Eindhoven Airport. En dat is groot nieuws voor PSV'ers: alleen de medische keuring lijkt de transfer nog in de weg te staan.

De geruchten van een terugkeer van de Mexicaan laaiden al op deze week. Met de positieve berichten van Bakayoko, die zegt te blijven, heeft PSV straks de beschikking over een wel heel sterk bezette voorhoede.

'Wijnaldum naar Al-Ettifaq'

Georginio Wijnaldum lijkt op weg naar Saudi-Arabië. Al-Ettifaq slaagt er volgens het Franse L'Equipe in de middenvelder over te nemen van Paris Saint-Germain.

Bij Al-Ettifaq gaat de Oranje-international weer samenspelen met Jordan Henderson, die deze zomer werd overgenomen van Wijnaldums oude club Liverpool. Steven Gerrard is trainer van Al-Ettifaq.

Vitesse verhuurt Baden Frederiksen aan volgende club

Nikolai Baden Frederiksen wordt door Vitesse verhuurd aan de Oostenrijkse club SC Austria Lustenau. De 23-jarige aanvaller wordt voor één seizoen verhuurd met een optie tot koop.

Baden Frederiksen kwam sinds afgelopen winter uit voor Ferencváros, ook de Hongaarse club had een jaar huur met optie tot koop bedongen bij de Arnhemmers. Die deal wordt na een half jaar afgebroken vanwege "een gebrek aan perspectief", zo meldt Vitesse.

De aanvaller kwam in de zomer van 2021 naar Vitesse. Hij kwam in anderhalf seizoen tot 58 officiële duels voor Vitesse, waarin hij dertien keer scoorde.

Of Bakayoko bij PSV blijft? 'Natuurlijk'

Johan Bakayoko maakt een eind aan de twijfels rond zijn nabije toekomst. Grote en rijke buitenlandse club trokken deze zomer aan de buitenspeler, maar na het behalen van de groepsfase van de Champions League is de PSV'er duidelijk. Op een vraag op de persconferentie of hij blijft bij PSV zei Bakayoko met een brede lach: 'Natuurlijk'.

Om er geen spannende deadline day van te maken deelt de 20-jarige Belg het fragment vanochtend zelf op X, voorheen Twitter.

AZ presenteert aanvaller Sadiq

AZ neemt Ibrahim Sadiq over van het Zweedse BK Häcken. De 23-jarige Ghanees tekent voor vijf jaar in Alkmaar, dat in hem vooral een rechtsbuiten ziet.

"Ibrahim heeft twee jaar constant gepresteerd bij BK Häcken", zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts van AZ. "We wilden er graag nog een aanvaller bij hebben. Daarom hebben we doorgepakt met de komst van Ibrahim. Het is een speler die op meerdere posities uit de voeten kan, maar hij speelt voornamelijk vanaf de rechterflank en zou ook in de spits kunnen spelen."

Sadiq kreeg zijn opleiding in Accra op de Right to Dream Academy. Via FC Nordsjælland kwam hij bij BK Häcken terecht, waar hij in 43 duels 27 doelpunten maakte.

'Internazionale neemt Klaassen over van Ajax'

Verrassend nieuws vanuit Italië. Davy Klaassen staat op het punt om bij Internazionale te tekenen. De 30-jarige middenvelder van Ajax zou al in Milaan zijn om een tweejarig contract te tekenen, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano.

Klaassen was donderdagavond na Ajax-Loedogorets nog onduidelijk over zijn toekomst bij de club. "Dat kan ik niet zeggen", zei de middenvelder na de nederlaag van de Amsterdammers in de play-offs van de Europa League. "Je weet het nooit. Het kan soms snel gaan in de voetballerij."

De geboren Hilversummer kreeg eerder van trainer Maurice Steijn te horen dat hij voorlopig geen basisspeler is. Daarom houdt Klaassen tot het laatste moment alle opties open. "Het moet wel een mooie club zijn", stelde hij. "Want Ajax is mijn club. Daar ga ik niet zomaar weg."

Klaassen na 'Loedogorets' vaag over mogelijk vertrek: 'Niets concreets'

'Noorse middenvelder Mannsverk wordt laatste aanwinst van Ajax'

Sivert Mannsverk wordt de elfde en laatste aanwinst van Ajax voor dit seizoen, zo melden onder meer De Telegraaf en VI. De 21-jarige Noorse middenvelder komt over van Molde SK, voor een bedrag van 6 miljoen euro. De club uit Amsterdam hoopt zijn komst snel bekend te maken.

"We zijn klaar, dit was het", zei trainer Maurice Steijn na de nederlaag tegen Loedogorets (0-1) in de play-offs van de Europa League. Hij sluit niet uit dat Ajax nog wisselspelers laat vertrekken. "Dat moeten we even afwachten", zei hij.

Van Bergen tekent bij FC Twente

Mitchell van Bergen heeft op de avond dat FC Twente door Fenerbahçe werd uitgeschakeld in de play-offs van de Conference League zijn handtekening gezet onder een contract bij de Tukkers. De 24-jarige vleugelaanvaller tekende voor vier seizoenen. De oud-speler van Vitesse en sc Heerenveen komt over van het Franse Stade de Reims.

"De keuze was niet moeilijk", zegt de 24-jarige Van Bergen op de website van de club. "FC Twente is een mooie club en ik wil weer stappen maken. In mijn tijd bij Vitesse was Joseph Oosting ook mijn trainer. Een positieve en fijne trainer, het is mooi om weer met elkaar samen te werken. Ik kijk er naar uit."

Van Bergen speelde in de jeugd voor RKSV Margriet en Willem II en maakte in de zomer van 2015 de overstap naar Vitesse. In 2015 debuteerde Van Bergen voor de Arnhemmers in de eredivisie. In 2018 maakte hij de overstap naar sc Heerenveen waar hij tot 2021 speelde.

Mitchell van Bergen