n
NOS VoetbalAangepast

Klaassen laat Ajax achter zich en tekent bij Internazionale

Hij hield zich donderdagavond na de Europese thuiswedstrijd tegen Loedogorets nog van de domme, maar een dag later is Davy Klaassen dan toch bij Ajax vertrokken. De 30-jarige middenvelder heeft een contract getekend bij het Italiaanse Internazionale.

Klaassen na 'Loedogorets' vaag over mogelijk vertrek: 'Niets concreets'

Daarmee is toch wel plots een eind gekomen aan zijn tweede periode in Amsterdam. Klaassen maakte twintig jaar geleden de overstap van het Hilversumse Wasmeer naar de Ajax-jeugd en debuteerde op 27 november 2011 in het eerste. Als invaller in het eredivisieduel met NEC scoorde hij al na iets meer dan veertig seconden - nog altijd een record voor een Ajax-debutant.

Everton en Bremen

Met drie landstitels op zak vertrok Klaassen in 2017 naar het door Ronald Koeman getrainde Everton, dat 27 miljoen euro voor hem over had. Na het al snel volgende ontslag van Koeman kwam Klaassen weinig meer aan spelen toe in Engeland. Hij zocht zijn heil bij Werder Bremen, waar Ajax hem eind 2020 weer ophaalde. Kosten: ruim 11 miljoen euro.

Davy Klaassen (rechts) in dienst van Everton

Weer veroverde hij met de Amsterdamse club twee landstitels, maar vorig seizoen deelde hij in de malaise die Ajax ten deel viel. Onder de nieuwe trainer Maurice Steijn en met twee handenvol nieuwe spelers hoopt de recordkampioen de weg omhoog weer te vinden, maar daarin leek geen rol van betekenis te zijn weggelegd voor de inmiddels 41-voudig international.

En dus koos Klaassen eieren voor zijn geld, ook al ging het hem aan het hart om "toch mijn club" achter zich te laten. Bij Inter, dat geen transfersom hoeft te betalen aan Ajax, maar later wel eventueel 'prestatiebonussen', treft hij zijn landgenoten Stefan de Vrij en Denzel Dumfries.

Steijn: 'Kans op veel basisplekken was misschien niet zo groot voor Davy'

Behalve Klaassen gaat ook Francisco Conceição de Amsterdammers verlaten. Hij wordt voor een jaar verhuurd aan FC Porto, waarbij een optie tot koop in het contract opgenomen is.

De 20-jarige Portugees kwam vorig jaar over van FC Porto, waarna hij in 28 wedstrijden tot één goal kwam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl