Ibrahim Sangaré
NOS Voetbal

Sangaré vertrekt naar Engeland, Lozano keert na vier jaar Napoli terug bij PSV

Ibrahim Sangaré heeft vrijdagavond zijn transfer van PSV naar Nottingham Forest afgerond. De Engelsen betalen naar verluidt zo'n 35 miljoen euro. Hirving Lozano keert na vier jaar in Napels juist terug in Eindhoven. Hij ondertekende een contract tot medio 2028.

"Het was zowel mijn eigen wens als de wens van mijn familie om terug te keren bij PSV. Ons eerste verblijf hier was speciaal, dat is ons altijd bijgebleven", meldt Lozano op de clubwebsite. "Ik kijk er erg naar uit om hier weer minuten te maken en deze periode nog succesvoller te maken dan de vorige."

Middenvelder Sangaré vertrok dus op de valreep naar Nottingham Forest. De club, vorig seizoen als zestiende geëindigd in de Premier League, had al lange tijd interesse in de diensten van de 25-jarige Ivoriaan. Aanvaller Johan Bakayoko bleef ondanks belangstelling uit het buitenland bij PSV.

Voormalig topscorer Lozano

De duurste aankoop van PSV was tot deze week Mateja Kezman, voor wie de club in 2000 omgerekend veertien miljoen euro betaalde aan Partizan Belgrado. Met het verbreken van dat record haalt PSV in Lozano (28) een voormalig clubtopscorer en landskampioen in huis.

De 64-voudig international speelde van 2017 tot 2019 in Eindhoven. In zijn eerste jaar hielp hij de club met zeventien doelpunten en elf assists aan de 24ste landstitel. Het seizoen daarop leverde Lozano dezelfde statistieken in de productieve voorhoede van PSV met Luuk de Jong en Steven Bergwijn.

In de Champions League liet hij met treffers tegen Tottenham Hotspur en Internazionale zien klaar te zijn voor de Europese (sub)top.

Lozano en De Jong in 2018

Napoli hapte toe en telde 45 miljoen euro neer voor de buitenspeler, op dat moment voor beide clubs een record. In Italië kwam hij in 155 wedstrijden tot dertig goals en zeventien assists.

In het afgelopen seizoen verdween hij mede door blessures vaker uit de basis. Ook op 4 mei, de dag die Napels niet snel zal vergeten, was hij invaller in de kampioenswedstrijd tegen Udinese.

Na het behalen van de Scudetto nam trainer Luciano Spalletti een sabbatical en gaf Napoli al zo'n 45 miljoen euro uit aan nieuwe aanvallers. In de plannen van de nieuwe trainer Rudi Garcia lijkt Lozano weinig voor te komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl