liveblog
NOS VoetbalAangepast

'Gravenberch verruilt Bayern München voor Liverpool' • Inter denkt aan Klaassen

In dit blog lees je tot en met het sluiten van de transfermarkt op 1 september het belangrijkste nieuws.

Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan op het belletje.

liveblog gesloten

'Door Inter begeerde' Klaassen weet niet of hij bij Ajax blijft

Davy Klaassen weet niet of hij zaterdag, als de transfermarkt in de meeste landen weer op slot is, nog speler van Ajax is. "Dat kan ik niet zeggen", zei de middenvelder na de nederlaag tegen Loedogorets. "Je weet het nooit, het kan soms snel gaan in de voetballerij."

De 30-jarige Klaassen heeft van trainer Maurice Steijn te horen gekregen dat hij voorlopig geen basisspeler is. Daarom houdt Klaassen tot het laatste moment alle opties open. "Het moet wel een mooie club zijn", stelde hij. "Want Ajax is mijn club. daar ga ik niet zomaar weg."

Italiaanse media, waaronder de gezaghebbende La Gazzetta dello Sport, melden dat Internazionale interesse in Klaassen heeft.

Davy Klaassen met de aanvoerdersband tegen Loedogorets

'Noorse middenvelder Mannsverk wordt laatste aanwinst van Ajax'

Sivert Mannsverk wordt voorlopig de elfde en laatste aanwinst van Ajax voor dit seizoen, zo melden onder meer De Telegraaf en Voetbal International. De 21-jarige Noorse middenvelder komt over van Molde SK, voor een bedrag van 6 miljoen euro. De club uit Amsterdam hoopt zijn komst snel bekend te maken.

"We zijn klaar, dit was het", zei trainer Maurice Steijn na de nederlaag tegen Loedogorets (0-1) in de play-offs van de Europa League. Hij sluit niet uit dat Ajax nog wisselspelers laat vertrekken. "Dat moeten we even afwachten", zei hij.

Van Bergen tekent bij FC Twente

Mitchell van Bergen heeft op de avond dat FC Twente door Fenerbahçe werd uitgeschakeld in de play-offs van de Conference League zijn handtekening gezet onder een contract bij de Tukkers. De 24-jarige vleugelaanvaller tekende een contract voor vier seizoenen tot medio 2027. De oud-speler van Vitese en sc Heerenveen komt over van het Franse Stade de Reims.

"De keuze was niet moeilijk", zegt de 24-jarige Van Bergen op de website van de club. "FC Twente is een mooie club en ik wil weer stappen maken. In mijn tijd bij Vitesse was Joseph Oosting ook mijn trainer. Een positieve en fijne trainer, het is mooi om weer met elkaar samen te werken. Ik kijk er naar uit."

Van Bergen speelde in de jeugd voor RKSV Margriet en Willem II en maakte in de zomer van 2015 de overstap naar Vitesse. In 2015 debuteerde Van Bergen voor de Arnhemmers in de Eredivisie. In 2018 maakte hij de overstap naar sc Heerenveen waar hij tot 2021 speelde. Afgelopen twee seizoenen speelde Van Bergen voor Reims.

Mitchell van Bergen

'Bakayoko gaat, Lozano komt'

Transferexpert Fabrizio voorziet nog vuurwerk bij PSV op de transfermarkt. Hij verwacht dat PSV ingaat op een bod van 40 miljoen euro van Brentford op Johan Bakayoko en dat Hirving Lozano na vier jaar bij Napoli terugkeert bij PSV.

Hirving Lozano

Dortmund strikt spits Füllkrug

Aanvaller Niclas Füllkrug gaat in de Bundesliga van Werder Bremen naar Borussia Dortmund. De negenvoudig Duits international heeft voor drie seizoenen getekend bij de geel-zwarten. Afgelopen seizoen scoorde de 30-jarige spits 16 keer in 28 wedstrijden in de Bundesliga.

Niclas Füllkrug met het shirt van Duitsland

AZ-verdediger Hatzidiakos bevestigt vertrek

Pantelis Hatzidiakos heeft na de wedstrijd tegen SK Brann voor de camera van Veronica zijn vertrek bij AZ bevestigd. Cagliari is hoogstwaarschijnlijk zijn nieuwe werkgever. De 26-jarige verdediger speelde zijn hele professionele loopbaan bij AZ. In 2011 stapte de Griekse international vanuit de jeugd van Panathinaikos over naar AZ.

Pantelis Hatzidiakos

'Gravenberch verruilt Bayern München voor Liverpool'

Verschillende Duitse en Engelse media melden dat de Ryan Gravenberch zijn transfer van Bayern München naar Liverpool heeft afgerond. De Engelsen zouden zo'n veertig miljoen euro overmaken naar de Duitse kampioen. Gravenberch tekent in Liverpool een contract voor vijf jaar.

Afgelopen zomer verruilde de 21-jarige Gravenberch Ajax voor Bayern München. In Zuid-Duitsland speelde in 24 competitiewedstrijden, maar meestal als invaller.

Bij Liverpool treft Gravenberch Cody Gakpo.

Ryan Gravenberch

Chirino gaat zijn trainer achterna en tekent voor CD Castellón

Daijiro Chirino reist zijn trainer achterna en verruilt PEC Zwolle voor het Spaanse CD Castellón, de nieuwe club van de deze zomer uit Zwolle vertrokken oefenmeester Dick Schreuder.

De 21-jarige verdediger, die tot 31 optredens kwam namens PEC maar dit seizoen in de competitie nog niet in actie was gekomen, had nog een contract tot 2025.

Vitesse huurt Ramon Hendriks

Vitesse huurt Ramon Hendriks van Feyenoord. De 22-jarige verdediger moet zorgen voor extra opties achterin bij de Arnhemse club. Ondertussen is het contract van Hendriks, die eerder verhuurd is geweest aan NAC Breda en FC Utrecht, ook met één jaar verlengd bij de Rotterdammers.

Benjamin Schmedes, de technisch directeur van Vitesse, is zeer blij met Hendriks: "Achterin waren wij nog altijd op zoek naar een veelzijdige linkspoot. Met Ramon hebben wij die weten te vinden", aldus Schmedes. "Ramon is snel, sterk in de opbouw en bovenal een goede mandekker. Wij zijn erg blij met zijn komst."

Ramon Henriks in het shirt van zijn nieuwe club

Officieel: Lukaku op huurbasis naar Roma

Een verrassing is het niet meer, want Romelu Lukaku had gisteren al een heldenonthaal gehad in Rome. Maar het is nu ook echt officieel: de 30-jarige Belg gaat op huurbasis AS Roma versterken.

Lukaku wordt door de Roma voor één seizoen gehuurd van Chelsea, dat de spits vorig jaar uit had geleend aan Inter Milan. Lukaku werd dinsdag al naar Rome gebracht met een privéjet die werd bestuurd door Roma-voorzitter Dan Friedkan. Op het vliegveld stonden duizenden supporters de Belgische international op te wachten.

"Het welkom dat ik heb gekregen van deze club en de fans heeft mij enthousiast gemaakt en mij nog meer motivatie gegeven om alles te geven voor mijn nieuwe team", zegt Lukaku op de website van zijn nieuwe club.

Lukaku speelde eerder tussen 2019 en 2021 in Italië voor Internazionale, dat hem afgelopen seizoen nog eens huurde van Chelsea. De spits speelde in Engeland ook voor West Bromwich Albion, Everton en Manchester United. Hij begon zijn carrière in België bij Anderlecht.

Romelu Lukaku

Walemark op huurbasis naar Heerenveen

sc Heerenveen huurt voor de rest van dit seizoen Patrik Walemark van Feyenoord. De huurovereenkomst geldt voor één jaar. Bij Feyenoord kwam de 21-jarige buitenspeler in anderhalf jaar tijd tot 27 eredivisieduels en drie doelpunten.

Algemeen directeur van Heerenveen Ferry de Haan is vanzelfsprekend blij met de komst van Walemark naar het Friesland. "Met Patrik voegen we direct extra dreiging toe aan onze voorhoede. Hij is een doelgerichte speler met een goede versnelling en een individuele actie."

Patrik Walemark in het shirt van Heerenveen

Van Crooij buiten Sparta-selectie gelaten

Vito van Crooij zal vandaag niet meetrainen met de A-selectie van Sparta Rotterdam en maakt morgen ook geen deel uit van de selectie tegen NEC. De 27-jarige aanvaller werkt aan een buitenlandse transfer en Sparta geeft hem de ruimte om dit af te ronden.

Van Crooij maakte afgelopen seizoen indruk bij de Rotterdamse club. Hij maakte twaalf doelpunten. Hij gaf al eerder te kennen een nieuwe stap te willen maken.

Vito van Crooij (in het midden)

Fati van Barcelona naar Brighton?

Het zou zomaar eens een van de meest opmerkelijke transfers van deze zomer kunnen worden. Barcelona is met Brighton & Hove Albion in gesprek over Ansu Fati.

Het aanvallende toptalent gaat naar verluidt een jaar op huurbasis bij de Premier League-club spelen. Er is volgens Spaanse media geen optie tot koop, zodat de toekomst van de 20-jarige aanvaller in Barcelona blijft liggen.

Ansu Fati

Fitz-Jim verlengt en gaat naar Excelsior

Kian Fitz-Jim heeft zijn contract bij Ajax verlengd tot de zomer van 2027. De Amsterdammers verhuren de 20-jarige middenvelder tot het einde van het seizoen aan Excelsior. Het oude contract van Fitz-Jim liep tot medio 2024.

Fitz-Jim, die in 2019 overkwam van AZ, speelde vier officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax. Hij maakte begin dit jaar zijn debuut in de uitwedstrijd tegen NEC (1-1).

Excelsior is goed aan het seizoen begonnen en staat na drie duels op 5 punten.

Dit is de uitspraak, en daar moet u het mee doen

Carel Eiting mag de overstap van FC Volendam naar FC Twente maken. Dat heeft de arbitragecommissie van de KNVB woensdagavond bepaald. Daarmee is een slepend conflict tussen speler en club tot een einde te komen.

Lees meer...

Nieuw gesprek Volendam en Eiting... Op de gang

Nog even naar Zeist. De voorzitter van de arbitragecommissie heeft FC Volendam en het kamp Eiting verzocht om tijdens een schorsing van de zitting nog een poging te doen om er onderling uit te komen. "Het kan voor allebei verkeerd aflopen", stelt ze. Op dit moment staan beide partijen inderdaad op de gang te praten.

'Al-Ettifaq wil Wijnaldum inlijven'

Al-Ettifaq wil Georginio Wijnaldum verleiden tot een stap naar Saudi-Arabië, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano. De Nederlandse middenvelder staat nog onder contract bij Paris Saint-Germain, maar heeft geen uitzicht meer op speelminuten.

Volgens Romano zijn de gesprekken gaande en lijkt PSG groen licht te geven. Dan is het aan Wijnaldum zelf...

Georginio Wijnaldum

Ondertussen in Zeist... Volendam vraagt 1,25 miljoen

In Zeist dient op dit moment de arbitragezaak van Carel Eiting tegen zijn club Volendam. Het geschil tussen speler en club gaat over de voorwaarden van een transfer van Eiting richting FC Twente. FC Volendam lichtte vorige maand een optie in het contract van de voormalige Ajacied, waardoor hij tot de zomer van 2025 vastligt.

Eiting maakte vanavond duidelijk dat hij wil afzien van tekengeld. FC Twente heeft daarom een miljoen euro geboden. Maar FC Volendam vraagt nu 1,25 miljoen euro.

Carel Eiting bij de arbitragecommissie

'Galatasaray aast op Van de Beek'

Galatasaray hoopt Donny van de Beek te verlossen uit zijn uitzichtloze situatie bij Manchester United. De middenvelder behoorde bij de drie duels van United dit seizoen geen enkele keer tot de wedstrijdselectie.

Volgens The Athletic heeft Galatasaray zich bij de Engelse club gemeld voor een huurdeal. Eerder deze week meldde het Franse Lorient zich al voor de 26-jarige Van de Beek, die daar zelf niet erg happig op was.

Arsenal verkoopt Balogun na twee duels voor 30 miljoen

Folarin Balogun

Arsenal neemt afscheid van Folarin Balogun. De Amerikaanse spits verkast voor 30 miljoen euro naar AS Monaco.

Balogun (22) speelde slechts twee wedstrijden in de hoofdmacht van Arsenal. Vorig seizoen speelde hij bij Stade Reims, waarvoor hij 21 doelpunten maakte in de Ligue 1.

'Liverpool geïnteresseerd in Gravenberch'

Volgens The Athletic onderhandelt Liverpool met Bayern München over Ryan Gravenberch. De clubs zijn echter nog niet dicht bij een overeenkomst en er is geen garantie dat die er komt, schrijft de website.

Vorige zomer stapte Gravenberch van Ajax over naar Bayern. Zijn eerste jaar in München verliep niet zoals hij wilde, de 21-jarige middenvelder was veelal invaller.

Tot nu toe was Bayern niet bereid te praten over een transfer, maar daar lijkt nu verandering in te zijn gekomen.

Ryan Gravenberch

'Ajax onderhandelt over middenvelder Mannsverk'

Ajax is volgens VI in onderhandeling met de Noorse club Molde FK over Sivert Manssverk. Er zou een contract voor vijf seizoen klaarliggen voor de controlerende middenvelder.

Molde werd gisteren uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League door Galatasaray, waardoor de club bereidwillig is om de 21-jarige Mannsverk te verkopen.

Sivert Mannsverk

'Feyenoord haalt nieuwe keeper bij City'

Feyenoord heeft met Mikki van Sas (19) een nieuwe keeper in huis gehaald, zo meldt VI. De Rotterdammers zijn het eens geworden met Manchester City over een transfer.

Vanuit meerdere clubs was er interesse in het talent. Van Sas kiest voor Feyenoord, waar hij een meerjarig contract gaat tekenen.

Mikki van Sas

Volendammer Murkin naar Schalke 04

Van FC Volendam naar Schalke 04: het is een mooie overstap voor Derry John Murkin. De Engelse linksback tekent tot medio 2026 in Gelsenkirchen.

De 24-jarige Murkin was vorig seizoen goed voor vijf assists. Bij Schalke, dat uitkomt in de tweede Bundesliga, gaat hij concurreren met voormalig AZ-verdediger Thomas Ouwejan.

Rode Duivel Saelemaekers naar Bologna

De Belgische middenvelder Alexis Saelemaekers verruilt AC Milan voor FC Bologna. De 24-jarige Rode Duivel speelt het komend seizoen op huurbasis voor Bologna, dat een optie tot koop bedong.

Saelemaekers kwam sinds begin 2020 uit voor AC Milan, waar hij nog een contract heeft tot medio 2026. De Belg speelde 140 duels voor de Milanese club waarin hij goed was voor tien doelpunten en veertien assists.

Afellay wordt rechterhand van Van Persie

Ibrahim Afellay gaat Robin van Persie assisteren bij Feyenoord onder 18, die hoofdtrainer is van het jeugdelftal. De twee oud-internationals hebben al jaren een goede band.

Met zijn nieuwe baan bij Feyenoord zet de 37-jarige Afellay zijn eerste stappen als trainer.

Als speler kwam de middenvelder uit voor PSV, FC Barcelona, Schalke 04, Olympiakos en Stoke City. Ook kwam hij 53 keer uit voor Oranje.

Ibrahim Afellay als analist bij de NOS

PSV-talent Comenencia kiest voor Juventus

De 19-jarige Livano Comencia verruilt PSV voor Juventus, zo melden verschillende media. De Italianen betalen inclusief bonussen zo'n drie miljoen euro.

Comencia komt uit de jeugd van PSV en doorliep in Eindhoven diverse jeugdelftallen. Tot een debuut in het eerste kwam het niet.

Livano Comenencia tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tussen PSV en FC Eindhoven

Bayern München ziet Pavard naar Internazionale vertrekken

Bayern München laat de Franse verdediger Benjamin Pavard naar Internazionale gaan. Naar verluidt betalen de Italianen ongeveer 30 miljoen euro om het contract van Pavard af te kopen, dat nog een jaar doorloopt.

Pavard speelt sinds 2019 voor de Duitse landskampioen, maar heeft al meerdere keren duidelijk gemaakt dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. De verdediger, die zowel in het centrum als op de rechterflank kan spelen, werd in 2018 wereldkampioen met Frankrijk en speelde eerder voor VfB Stuttgart en Lille.

Ajax heeft tiende aankoop van de zomer binnen

Ajax heeft woensdagmorgen de tiende aankoop van deze zomer gepresenteerd. De Georgiër Georges Mikautadze komt over van het Franse FC Metz. De spits tekent tot en met juni 2028, met de transfer is een bedrag van 16 miljoen euro gemoeid.

Georges Mikautadze tekent tot 2028 in Amsterdam

Pauw niet langer bondscoach van Ierse voetbalsters

Vera Pauw is niet langer de bondscoach van de Ierse voetbalsters. Tijdens een bijeenkomst van de beleidsbepalers van de FAI, de Ierse voetbalbond, is besloten het aflopende contract van Pauw niet te verlengen.

Tijdens het afgelopen WK in Australië en Nieuw-Zeeland kwam Ierland onder leiding van Pauw niet verder dan de groepsfase. Het was voor Ierland de eerste deelname ooit aan een wereldkampioenschap.

De 60-jarige Pauw had de Ierse ploeg sinds 2019 onder haar hoede.

Vera Pauw

Hartman verlengt contract bij Feyenoord

Feyenoord en Quilindschy Hartman hebben een principeakkoord bereikt over een nieuw contract. De 21-jarige verdediger uit Zwijndrecht zal tot de zomer van 2026 bij Feyenoord onder contract staan.

"Het is aan mij om de nieuwe uitdagingen die nu komen met volle overgave aan te blijven gaan, zodat ik mij blijf ontwikkelen. Feyenoord is daarvoor de beste plek voor mij", meldt Hartman op de clubwebsite.

Hartman kwam in 2010 in de opleiding van Feyenoord, na een jaar bij de jeugd van Excelsior te hebben gezeten. Hij speelde tot dusver 23 officiële duels voor de hoofdmacht van de landskampioen.

"Als jongen van Varkenoord wil je net als de indrukwekkende lijst met voetballers die je vanuit Feyenoord Academy zijn voorgegaan het eerste elftal halen en daarmee succesvol zijn. De eerste stappen daartoe zijn gezet", vertelt de linksback.

Hartman behoort tot de voorselectie van Oranje voor de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Griekenland (7 september, Eindhoven) en Ierland (10 september, Dublin).

Quilindschy Hartman in het duel met Almere City FC (6-1)

Ajax verhuurt Sánchez aan FC Porto

Ajax verhuurt Jorge Sánchez voor een jaar aan FC Porto. De Portugese topclub heeft ook een optie tot koop bedongen op de Mexicaanse verdediger, die nog 2026 in Amsterdam onder contract staat.

De 25-jarige Sánchez, die nog een contract tot medio 2026 heeft in Amsterdam, arriveerde vorige zomer in Amsterdam. Hij speelde 26 wedstrijden voor Ajax en maakte drie doelpunten.

Jorge Sánchez draagt komend seizoen het shirt van FC Porto

Heldenonthaal van AS Roma-fans voor Lukaku

Lukaku komt aan op het vliegveld van Rome

In Italië en België zal het weinig voetbalfans zijn ontgaan: Romelu Lukaku is aangekomen in Rome. De 30-jarige Belg werd vanuit Londen hoogstpersoonlijk door AS Roma-eigenaar Dan Friedkin in zijn privévliegtuig naar de Italiaanse hoofdstad gevlogen.

Op het vliegveld van Rome wachtten volgens buitenlandse media duizenden fans de spits op. Onder luid gejoel verliet Lukaku de jet en kreeg al gauw een Roma-sjaaltje omgehangen. Belgische en Italiaanse media begonnen voor de gelegenheid maar liveblogs en deden ter plaatsen verslag van de Lukaku-mania. Een groots onthaal, met geel-rode rook en vlaggen, waar de Romeinen al langer naar uit hadden gekeken. In Rome verschenen al muurschilderingen van de spits.

AS Roma-fans wachten Lukaku op bij het vliegveld

Lukaku zal volgens ingewijden na zijn medische keuring een huurovereenkomst tekenen van een jaar. Bij AS Roma wordt Lukaku herenigd met trainer José Mourinho, met wie hij al samenwerkte bij Manchester United. Lukaku speelde eerder tussen 2019 en 2021 in Italië voor Internazionale, dat hem afgelopen seizoen nog eens huurde van Chelsea.

Een muurschildering van Lukaku in Rome

Vitesse huurt Zweedse spits

Vitesse huurt spits Joel Voelkerling Persson voor de rest van het seizoen van Lecce. Vitesse heeft een optie op koop bedongen op de 20-jarige Zweed, die vorig seizoen tot negen invalbeurten kwam en niet scoorde.

Voelkerling Persson stond eerder onder contract bij AS Roma, maar wist daar niet door te breken. Vorig jaar stapte de aanvaller over naar Lecce.

Boudesteyn vertrekt als technsisch directeur bij PEC Zwolle

Technisch directeur Marcel Boudesteyn heeft besloten PEC Zwolle per 1 september te verlaten. Boudesteyn, die als voetballer al een verleden in Zwolle had liggen, was bijna twee jaar in dienst bij PEC.

De club uit Zwolle, die na één seizoen afwezigheid weer terug is in de eredivisie, boekte afgelopen zondag ten koste van FC Utrecht de eerste zege van het seizoen.

Als reden voor zijn vertrek geeft Boudesteyn aan: "Nu we er twee jaar later zowel financieel als technisch een stuk beter voor staan, voelt het als volbracht en is het aan mijn opvolger om de club op technisch gebied weer verder door te ontwikkelen."

Marcel Boudesteyn vertrekt bij PEC Zwolle.

'Lozano kan recordaankoop PSV worden'

Hirving Lozano staat voor een terugkeer in de eredivisie als recordtransfer van PSV. De Eindhovenaren, Napoli en de Mexicaan naderen volgens het Eindhovens Dagblad een deal over de transfer. Lozano verruilde PSV in 2019 voor Napoli, bij de kampioen van Italië is hij op het tweede plan beland. PSV moet tegen de veertien miljoen euro plus bonussen neertellen voor de aanvaller.

Als de deal rond komt, kan het een clubrecord worden voor PSV. Mateja Kezman is nog altijd de recordaankoop van de club, voor de Servische spits werd in 2000 omgerekend veertien miljoen euro betaald.

Hirving Lozano

Haps ook komend seizoen verhuurd aan aan Genoa

Voormalig AZ- en Feyenoord-speler Ridgeciano Haps wordt door zijn werkgever Venezia opnieuw verhuurd aan Genoa. De linksback speelde sinds januari ook al op huurbasis voor de Noord-Italiaanse club, die als tweede eindigde in de Serie B en daarmee promotie naar de Serie A afdwong.

De inbreng van de 30-jarige Haps bleef overigens beperkt tot vijf wedstrijden. Door een kuitbeenbreuk miste de negenvoudig Surinaams international de laatste acht competitiewedstrijden.

Genoa, dat onder anderen Kevin Strootman onder contract heeft staan, heeft een optie tot koop bedongen.

Na Rulli ook Hornkamp uit roulatie door botsing

Heracles Almelo mist Jizz Hornkamp de komende maanden. De spits liep in het openingsduel met Ajax een enkelblessure op bij een botsing met doelman Gerónimo Rulli en gaat onder het mes.

Ook Rulli liep bij de botsing een schouderblessure op en is zeker tot de winterstop uitgeschakeld.

Bekijk hier beelden van het moment:

Rulli komt in botsing met Hornkamp en is tot de winterstop uitgeschakeld

Eiting en Volendam woensdagavond weer bij arbitragecommissie

De arbitragecommissie van de KNVB buigt zich woensdag vanaf 20.00 uur in Zeist opnieuw over een geschil tussen Carel Eiting en zijn club FC Volendam. De middenvelder hoopt op deze manier alsnog een transfer naar FC Twente afdwingen. Haast is geboden inmiddels, want de transfermarkt sluit vrijdag.

De 25-jarige Eiting stond twee weken geleden ook al voor de arbitragecommissie, die toen oordeelde dat FC Volendam niet hoefde mee te werken aan een transfer naar FC Twente voor het bedrag dat de voetballer in gedachten had (rond de 400.000 euro). In het vonnis van de zaak gaf de arbitragecommissie ook aan dat alle betrokken partijen alsnog moesten proberen tot overeenstemming te komen binnen de door de arbitragecommissie aangegeven bandbreedte.

FC Twente en Eiting zijn er echter niet uitgekomen met FC Volendam.

RKC huurt jonge Franse middenvelder van Torino

RKC Waalwijk huurt de Fransman Daouda Weidmann voor de rest van het seizoen van Torino, met een optie tot koop.

De 20-jarige middenvelder is opgeleid door Paris Saint-Germain en verhuisde vorig jaar naar Turijn, waar hij in de Onder-19 speelde en in 28 wedstrijden tot drie doelpunten en zes assists kwam.

'Mikautaze morgen medisch gekeurd door Ajax'

Ajax staat op het punt om Georges Mikautadze aan te trekken. Dit meldt de doorgaans goed ingevoerde journalist Fabrizio Romano. Volgens hem staat de medische keuring dinsdag op het programma.

De 22-jarige aanvaller, die op meerdere posities inzetbaar is, moet overkomen van het Franse FC Metz. Met die club promoveerde hij vorig seizoen naar het hoogste niveau.

Op het tweede niveau maakte de in Frankrijk geboren Georgisch international vorig jaar 23 doelpunten in 37 wedstrijden. Dit seizoen heeft hij in de Ligue 1 na drie wedstrijden al twee goals gemaakt.

FC Utrecht verkoopt Douvikas voor recordbedrag

FC Utrecht bevestigt de transfer van Tasos Douvikas naar Celta de Vigo. De Griekse spits levert de Domstedelingen zo'n 12 miljoen euro op, een clubrecord. De gedeeld topscorer van de eredivisie (negentien doelpunten) tekent voor vijf seizoenen bij de Spaanse club.

Bayern presenteert nieuwe keeper en heeft Neuer terug in training

Manuel Neuer heeft voor het eerst dit jaar aan een keeperstraining deelgenomen bij Bayern München. De 37-jarige doelman brak vorig jaar december zijn rechterbeen tijdens het skiën.

Hij werd vorig seizoen vervangen door Yann Sommer, die naar Internazionale is vertrokken. Sven Ulreich heeft de eerste wedstrijden van het seizoen gekeept bij van de kampioen van Duitsland.

Met de Israëliër Daniel Peretz werd maandag ook een nieuwe keeper gepresenteerd. Bayern-directeur Jan-Christian Dreesen noemt Peretz "een investering in de toekomst." De eenmalig international tekent voor vijf seizoenen in München.

Manuel Neuer

'Gravenberch in 1-jarige spelersruil naar Manchester'

Ryan Gravenberch kan via een bijzondere constructie herenigd worden met Erik ten Hag. De Nederlandse middenvelder en trainer verlieten vorige zomer Ajax, en komen elkaar deze week misschien weer tegen in Manchester.

Bayern München zou namelijk in de zoektocht naar een nieuwe verdedigende middenvelder uitgekomen zijn bij Scott McTominay van Manchester United. Bild meldt dat de 26-jarige Engelsman voor een seizoen gehuurd kan worden, volgens de Duitse krant zou Gravenberch in dat geval voor een jaar naar de club van Ten Hag gaan.

De 21-jarige Nederlander maakte afgelopen weekend als invaller zijn eerste officiële minuten (negen) van dit seizoen, onder Thomas Tuchel en diens voorganger Julian Nagelsmann heeft Gravenberch geen basisplaats kunnen veroveren.

Real Sociedad huurt Tierney van Arsenal

Real Sociedad voegt Kieran Tierney voor één seizoen toe aan de selectie. De Schotse linksback wordt gehuurd van Arsenal. Tierny werd in 2019 door Arsenal overgenomen van Celtic en speelde meer dan 120 duels voor de Londenaren. Hij raakte vorig seizoen zijn basisplaats kwijt en kwam dit seizoen nog niet in actie.

Afellay ziet Jans als ideale coach voor FC Utrecht

In Studio Voetbal gaat het over de crisis bij FC Utrecht. Zou Ron Jans geen goede trainer zijn voor de club? Ibrahim Afellay denkt van wel, maar de trainer geniet na zijn vertrek bij FC Twente net van zijn sabbatical. Al geeft hij ook niet direct 'nee' als antwoord.

Onder leiding van Michael Silberbauer ging Utrecht dit eredivisieseizoen drie keer onderuit in drie wedstrijden. "Zijn positie is onhoudbaar", zegt Arno Vermeulen.

Jans aan de slag bij FC Utrecht? 'Geniet net van sabbatical'

Ajax-doelwit Almada 'heerlijke speler, word je vrolijk van'

In Studio Voetbal bespreekt Arno Vermeulen de kwaliteiten van de 22-jarige Argentijn Thiago Almada van Atlanta United, die in de belangstelling staat van Ajax.

Ajax-doelwit Thiago Almada is 'heerlijke speler, word je vrolijk van'

'Ivanusec geweldige aankoop Feyenoord, wordt een smaakmaker'

Ron Jans en Rafael van der Vaart analyseren in Studio Voetbal de kwaliteiten van de nieuwe Feyenoord-aanwinst Luka Ivanusec, die overkwam van Dinamo Zagreb.

'Ivanusec geweldige aankoop Feyenoord, wordt een smaakmaker'

Kudus voor 43 miljoen definitief van Ajax naar West Ham,

Mohammed Kudus stapt definitief over van Ajax naar West Ham United. De Premier League-club betaalt 43 miljoen euro voor de 23-jarige Ghanees en dat bedrag kan inclusief bonussen oplopen tot 46 miljoen euro. Hij tekent voor vijf jaar in Londen.

Spannende dagen voor gewilde Olij: 'Geen straf bij Sparta te blijven'

Spannende dagen voor gewilde Olij: 'Geen straf bij Sparta te blijven'

'Kudus wordt zondag gepresenteerd door West Ham'

Transfergoeroe Fabrizio Romano meldt op zijn X-account dat Mohammed Kudus met succes de medische keuring bij West Ham United heeft doorstaan en dat de Ajax-speler zondag zal worden gepresenteerd als nieuwe aankoop.

'PSV wil Lozano terug naar Eindhoven halen'

PSV zou volgens het Eindhovens Dagblad werken aan een terugkeer van Hirving Lozano. De 28-jarige aanvaller vertrok in 2019 na een tweejarig verblijf in Eindhoven voor 40 miljoen euro naar Napoli.

Voor tien miljoen euro zou PSV de Mexicaan nu terug willen halen, voor het geval dat Johan Bakayoko vertrekt. Bakayoko is gewild en staat naar verluidt in de concrete belangstelling van Burnley. Zelf zou Lozano ook openstaan voor een terugkeer.

De Mexicaanse aanvaller kwam in 120 officiële duels tot 23 doelpunten voor Napoli. Afgelopen seizoen won hij met Napoli het Italiaanse landkampioenschap. In zijn periode bij PSV, tussen 2017 en 2019, scoorde Lozano 34 keer in 60 wedstrijden.

Hirving Lozano in het shirt van Napoli

Sánchez levert salaris in voor terugkeer naar Inter

Vorig jaar liet Alexis Sánchez zijn contract bij Internazionale nog ontbinden om bij Olympique Marseille weer aan speelminuten te komen. Vandaag kondigde de Italiaanse club de terugkeer aan van de Chileense aanvaller. De 34-jarige Sánchez, 153-voudig international, zag ondanks een prima seizoen in Zuid-Frankrijk zijn contract niet verlengd worden.

Sánchez gaat na zijn terugkeer in Milaan wel aanzienlijk minder verdienen dan in zijn eerste periode bij Inter. Tussen 2020 en 2022 kreeg hij naar verluidt zeven miljoen euro per jaar, nu zal dat een 'schamele' 2,8 miljoen euro worden.

Alexis Sánchez in een van zijn laatste wedstrijden voor Inter in mei 2022 tegen Empoli.

Bayern München haalt keeper Peretz van Maccabi Tel Aviv

Bayern München heeft de Israëlische doelman Daniel Peretz van Maccabi Tel Aviv vastgelegd. De 23-jarige keeper tekende een contract tot en met de zomer van 2028. Manuel Neuer, normaliter de eerste keus onder de lat bij Bayern, staat nog enige tijd aan de kant na een operatie aan zijn rechteronderbeen.

Peretz speelde sinds zijn zesde jaar bij Maccabi, waar hij tussen 2019 en 2023 103 wedstrijden speelde. Ook kwam hij een jaar op huurbasis in actie voor Beitar Tel Aviv Bat Yam. Hij maakte in november zijn debuut voor de nationale ploeg van Israël.

Bayern speelde de eerste twee wedstrijden van het seizoen met de 35-jarige Sven Ulreich op doel. De regerend kampioen verloor de Duitse Super Cup met 3-0 van RB Leipzig en won de eerste competitiewedstrijd bij Werder Bremen (0-4).

Transfer Kudus nadert voltooing

De transfer van Mohammed Kudus is rond, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano. Ajax heeft naar verluidt een mondeling akkoord met West Ham United over een transfersom van 45 miljoen euro. Voor de Ghanees ligt een contract voor vijf seizoenen klaar bij de Hammers.

Mohammed Kudus

'FC Utrecht raakt Douvikas voor recordbedrag kwijt aan Celta'

FC Utrecht verliest spits Anastasios Douvikas aan het Spaanse Celta de Vigo, zo melden De Telegraaf en Voetbal International. De 24-jarige spits brengt Utrecht een recordtransferbedrag van naar verluidt 12 miljoen euro op.

Douvikas was afgelopen seizoen met Xavi Simons gedeeld topscorer van de eredivisie met 19 goals. Hij kwam twee jaar geleden voor 1,2 miljoen euro over van het Griekse Volos en had een contract tot medio 2025 in de Domstad.

,

Burger van FC Basel naar Stoke City

Wouter Burger verhuist van FC Basel naar Stoke City. De 22-jarige middenvelder ondertekende een contract voor vier jaar bij de club die in de Engelse tweede divisie speelt (het Championship). Stoke City betaalt naar verluidt zo'n 5 miljoen euro voor Burger, wiens contract in Basel nog twee jaar doorliep.

De Zuid-Hollander komt uit de jeugdopleiding voor Feyenoord, maar een echte doorbraak in de Rotterdamse hoofdmacht bleef uit. Burger speelde op huurbasis voor Excelsior en Sparta Rotterdam voordat hij in 2021 overstapte naar FC Basel.

De middenvelder maakte afgelopen zomer deel uit van de EK-selectie van Jong Oranje. De Nederlandse talenten kwamen niet door de groepsfase heen.

Wouter Burger

Feyenoord heeft Ivanusec binnen

Feyenoord heeft Luka Ivanusec binnen. De 24-jarige Kroatische vleugelaanvaller landde vrijdagochtend in Nederland en moet alleen de medische keuring nog doorstaan.

Ook als Ivanusec vandaag nog gepresenteerd zou worden, komt de thuiswedstrijd tegen Almere City van aanstaande zondag nog te vroeg, aangezien hij niet op tijd speelgerechtigd zal zijn.

Ivanusec komt over van Dinamo Zagreb. Hij speelde 117 officiële duels voor de Kroatische landskampioen en scoorde 27 keer.

'Almada doelwit Ajax bij vertrek Kudus'

Hij is nog niet uit Amsterdam vertrokken, maar het is zeer aannemelijk dat Mohammed Kudus, die dicht bij een transfer naar West Ham United is, donderdagavond in Bulgarije zijn laatste wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld.

Het gat in de selectie dat de Ghanees achterlaat, wordt wat Ajax betreft opgevuld door Thiago Almada, meldt VI. De 22-jarige Argentijn staat nog tot eind 2025 onder contract bij het Amerikaanse Atlanta United, waarvoor de aanvallende middenvelder dit seizoen in 22 wedstrijden al acht keer scoorde en tien assists afleverde.

Almada kwam vier keer uit voor het Argentijnse elftal. Eén van die interlands speelde hij als invaller tijdens het WK in Qatar, waar Argentinië de titel veroverde. De afsluitende groepswedstrijd tegen Polen maakte hij de laatste zes minuten binnen de lijnen mee.

Thiago Almada

Klopp: 'Salah is belangrijk voor Liverpool en blijft dat ook'

Jurgen Klopp heeft in aanloop naar het competitieduel met Newcastle United nog eens benadrukt dat Mohammed Salah speler van Liverpool is en dat ook blijft.

"Er valt niets te bespreken met ons", zei de Duitse trainer van de Reds over de 31-jarige Egyptenaar die nog een contract voor twee jaar heeft bij Liverpool, maar ook in de belangstelling zou staan van Al-Ittihad in Saudi-Arabië.

"Hij is belangrijk voor ons en zal dat blijven. Er speelt niks en als dat wel het geval zou zijn, zou het antwoord 'nee' zijn."

Ivanusec bevestigt vertrek naar Feyenoord

Luka Ivanusec heeft tegenover Kroatische media zijn vertrek naar Feyenoord bevestigd. Naar verluidt vliegt hij vrijdag naar Rotterdam. De 24-jarige vleugelaanvaller nam donderdag afscheid van Dinamo Zagreb.

Kroatisch international Ivanusec maakte in het thuisduel met Sparta Praag in de play-offs van de Europa League (3-1) de derde goal van de thuisploeg en kreeg vlak voor tijd een publiekswissel. In tranen en onder een luid applaus van de supporters en zin teamgenoten verliet hij het veld.

Ajax zet streep door Spertsyan en Zirkzee

Ajax heeft een streep gezet door twee mogelijke versterkingen. Eduard Spertsyan, de Armeen die onder contract staat bij het Russische Krasnodar, komt niet naar Ajax. De club uit Amsterdam kreeg de afgelopen weken veel kritiek op die transfer vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. "Volgens mij gaat dat ook niet meer gebeuren", zei Steijn voor de camera van RTL7.

Volgens Steijn komt Joshua Zirkzee ook niet naar Amsterdam. "Maar wij moeten ons nog wel op een aantal posities versterken en daar zijn we druk mee bezig. We hebben nog zeven dagen, dus dat wordt hard werken, Maar daar heb ik alle vertrouwen in."

Ex-PSV'er Piroe maakt miljoenentransfer naar Leeds

Joël Piroe stapt van Swansea City over naar Leeds United. De club uit het Championship betaalt naar verluidt 13 miljoen euro voor de Nederlandse spits. Daarvan gaat een deel, ruim een miljoen euro, naar PSV want de Eindhovenaren bedongen bij de transfer van Piroe van PSV naar Swansea City twee jaar geleden naar verluidt een doorverkooppercentage van 10 procent.

Piroe verdiende zijn transfer dankzij twee uitstekende seizoenen bij Championship-club Swansea. Hij maakte in 91 wedstrijden 41 competitiegoals.

'PSV weigert bod Burnley op Bakayoko'

PSV heeft een nieuw bod van Burnley op Johan Bakayoko van 20 miljoen euro afgewezen, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano. Volgens PSV-volger Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad/AD Sportwereld wil PSV pas bij een bod van 30 tot 35 miljoen nadenken over verkoop van de Belg.

Johan Bakayoko

Jansen rekent op Griekse steunpilaren in return

Evenals bij Ajax ook bij AZ onzekerheid over transfers. AZ-trainer Pascal Jansen kon een aanstaand vertrek van zijn Griekse steunpilaren Pantelis Hatzidiakos (naar Cagliari?) en Vangelis Pavlidis (naar Sevilla?) niet bevestigen. Voor de camera van Veronica zei de trainer in ieder te rekenen op de twee Grieken in de return volgende week: 'Daar ga ik wel vanuit'.

Hatzidiakos denkt zelf volgende week ook nog AZ'er te zijn, maar daarna niet meer: "Ik wil het mooi afsluiten, er is nog een finale en daar wil ik me op richten."

Kudus: 'Denk dat dit mijn laatste wedstrijd voor Ajax was'

Mohammed Kudus lijkt met drie goals in stijl afscheid te nemen bij Ajax. "Ik denk dat dit mijn laatste wedstrijd voor Ajax was", zei de Ghanees na de zege op Loedogorets (1-4) voor de camera van RTL7. "Ik denk dat er de komende dagen wel meer duidelijk wordt. Maar daar heb ik geen controle over. De gesprekken gaan door en we kijken of er een akkoord komt. Dat is niet mijn job. Ik moet mijn werk op het veld doen."

Kudus staat in de nadrukkelijke belangstelling van West Ham United. "Of West Ham United een mooie club is? Ja. Hoezeer ik Ajax ga missen? Dat zeg ik als er een akkoord is."

Ook trainer Maurice Steijn lijkt te rekenen op een transfer van Kudus: "Daar lijkt het wel op, ja."

Mohammed Kudus

Excelsior huurt spits van Tottenham Hotspur

Excelsior huurt Troy Parrott de rest van het seizoen van Tottenham Hotspur. De 21-jarige Ier debuteerde in 2019 en kwam daarna nog maar drie keer in actie voor de Spurs. Op huurbasis kwam de 20-voudig international uit voor Millwall, Ipswich Town, MK Dons en Preston North End.

Fortuna huurt spits Lazetic van Milan

Fortuna Sittard heeft een nieuwe spits. De 19-jarige Marko Lazetic komt op huurbasis voor één seizoen van AC Milan, dat de Serviër anderhalf jaar geleden nog voor 4,5 miljoen euro kocht van Rode Ster Belgrado.

Marko Lazetic

Manchester City legt Belgische aanvaller Doku vast

Manchester City heeft de aanval versterkt met de Belgische buitenspeler Jérémy Doku, die voor 65 miljoen komt van het Franse Rennes. De 21-jarige Doku tekent voor vijf jaar bij de Engelse kampioen.

Jérémy Doku

'Saudische Al-Ittihad biedt Salah monstersalaris'

Mohamed Salah vertrekt mogelijk bij Liverpool om aan de slag te gaan in Saudi-Arabië. Al-Ittihad zou volgens verschillende media, waaronder The Athletic, onderhandelen met Liverpool over een transfersom van zo'n 100 miljoen euro.

Eerder deze zomer was er ook al interesse vanuit Saudi-Arabië voor Salah. De 31-jarige Egyptenaar liet toen weten geen interesse te hebben in een overstap naar het Midden-Oosten. In Djedda kan Salah naar verluidt 180 miljoen euro in twee jaar verdienen. Dat is beduidend meer dan de 408.000 euro die hij per week krijgt op Anfield.

Salah kwam in 2017 naar Liverpool en scoorde tot dusver in 307 wedstrijden 187 doelpunten. Ook won hij onder meer de landstitel en de Champions League.

Bij Al-Ittihad spelen ook de deze zomer aangetrokken Fabinho, N'Golo Kanté en Karim Benzema.

Mohamed Salah

Groningen neemt Franse aanvaller van Manchester United over

FC Groningen heeft Noam Emeran gecontracteerd. De 20-jarige aanvaller komt over van Manchester United en tekent een contract tot medio 2027.

Emeran begon zijn jeugdopleiding in Frankrijk. bij Amiens. Daarna trok hij naar Engeland. Voor Manchester United speelde hij in onder 18 en onder 23. Vorig jaar zomer mocht hij in de voorbereiding ook deel uitmaken van de selectie van het eerste elftal, maar hij brak niet door.

De aanvaller is blij met zijn overgang naar FC Groningen, dat vorig seizoen degradeerde uit de Eredivisie. "Ik heb er zin in", zegt hij op de website van zijn nieuwe club. "FC Groningen heeft een goed plan met me en uit de gesprekken bleek dat de club mij goed kende als speler."

Donny van de Beek vertelde bij Manchester United ook nog het een en ander over FC Groningen. "Hij vertelde het een goede club is."

Gladon kiest voor Armeens avontuur

Paul Gladon verhuist van Zuid-Limburg naar Jerevan, de hoofdstad van Armenië. De aanvaller van Fortuna Sittard gaat aan de slag bij FC Noah, koploper in de Armeense competitie.

De 31-jarige Gladon speelde onder meer voor Heracles Almelo, FC Groningen en Willem II. Hij stond ook onder contract bij Wolverhampton Wanderers.

Tsjechische middenvelder Lingr tekent bij Feyenoord

Feyenoord heeft een nieuwe middenvelder toe kunnen voegen aan de selectie. De zesvoudig Tsjechisch international Ondrej Lingr komt op huurbasis naar Rotterdam. De landskampioen heeft een koopoptie bedongen in de huurovereenkomst.

Lingr speelde de afgelopen jaren voor SK Slavia Praag, dat hem in 2020 overnam van MFK Karviná. In Praag kwam hij tot 138 optredens, daarin scoorde hij 40 doelpunten en gaf 11 assist. Daarmee lijkt het erop dat Feyenoord een waardige vervanger heeft gevonden voor de naar Fenerbahçe vertrokken Sebastian Szymański.

Lees hier verder.

Doelman Van der Hart tekent bij sc Heerenveen

Mickey van der Hart heeft voor twee seizoenen getekend bij sc Heerenveen. De 29-jarige doelman degradeerde vorig seizoen met FC Emmen uit de eredivisie en zat sindsdien zonder club. "Ik heb afgelopen week mee kunnen trainen bij PEC Zwolle, dus ik zit wel in een trainingsritme. Ik ben klaar om te gaan en blij dat het nu duidelijk is wat mijn toekomst is", vertelt hij op het Youtube-kanaal van de club.

Met Van der Hart heeft Heerenveen een mogelijke vervanger van Andries Noppert - die er na het WK geen geheim van maakte dat hij open staat voor een nieuw avontuur - binnen. "Het is duidelijk dat Andries de nummer één is. Maar ik ben hier niet gekomen om achterover te leunen en lekker op de bank te gaan zitten. Het verhaal van de club is duidelijk. Ik moet knokken en klaar zijn als ik nodig ben", aldus Van der Hart.

Van der Hart komt uit de jeugdopleiding van Ajax. Hij keepte vervolgens voor Go Ahead Eagles, PEC Zwolle en de Poolse club Lech Poznan.

'Benzema ligt overhoop met zijn trainer in Saoedi-Arabië'

Karim Benzema zou een maand na zijn komst naar Al-Ittihad al overhoop liggen met zijn trainer, Nuno Espirito Santo. De Saoedische krant Asharq Al-Awsat schrijft dat op basis van meerdere bronnen die ze rond de club hebben gesproken.

De Portugese trainer zou de clubleiding al eerder hebben laten weten dat hij Benzema er liever niet bij heeft, omdat die niet in de speelstijl zou passen. De Franse spits zou op zijn beurt de aanvoerdersband hebben opgeëist (die hij niet kreeg) en zich onprofessioneel behandeld voelen. In diezelfde krant ontkennen de speler en de club dat er spanningen zijn. Zij zeggen beiden dat niets van wat Asharq Al-Awsat schrijft klopt.

Laporte (29) neemt afscheid bij City

Aymeric Laporte (29) heeft in een video op sociale media zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd. De Spaanse verdediger is hard op weg naar Al-Nassr uit Saudi-Arabië, de club waar ook Cristiano Ronaldo speelt.

"Ik wil iedereen bedanken die deze reis mogelijk heeft gemaakt: het bestuur, de trainers en de hele staf, elke ploegmaat met wie ik de kleedkamer heb gedeeld en natuurlijk jullie allemaal", sprak Laporte. "Het was een eer en een genoegen om deze clubkleuren te dragen en ik hoop dat jullie me hiervoor op een positieve manier zullen herinneren. Ik wens jullie het allerbeste voor de toekomst en ik zal jullie altijd in de gaten houden."

Laporte kwam in januari 2018 over van Athletic Club. Hij won onder meer de Champions League, vijf landstitels en twee keer de FA Cup in zijn periode bij Manchester. Afgelopen seizoen werd de treble gewonnen.

Aymeric Laporte

'West Ham nadert akkoord met Ajax over Kudus'

Waar Ajax dinsdag nog een bod van West Ham United afsloeg, is een transfer van Mohammed Kudus naar The Hammers nu ineens dichtbij. Dat meldt The Athletic. Een Engels bod lijkt geaccepteerd te gaan worden.

Volgens de Engelse sportsite gaat om een bedrag van 41,5 miljoen euro exclusief drie miljoen aan bonussen. De Ghanees is persoonlijk al akkoord met West Ham.

Kudus heeft zijn vertrekwens al enige tijd uitgesproken tegenover de Ajax-leiding. Brighton & Hove Albion was in een eerder stadium ook in de race voor de linkspoot.

Mohammed Kudus

Nottingham Forest huurt Argentijns international

Nottingham Forest huurt Gonzalo Montiel tot het einde van het seizoen van Sevilla. De club uit de Premier League meldt dat de Argentijns international volgende zomer definitief overgenomen kan worden.

"Ik kom hier vol verwachtingen, om te spelen en te laten zien wat ik kan", gaf Montiel aan. "Ik heb ook honger om trofeeën te winnen, dit is het moment om dat te laten zien. Ik kijk al sinds mijn kindertijd naar de Premier League, ik keek elke wedstrijd. Als speler wil je in de beste competitie spelen en de Premier League is precies dat."

Bij Sevilla speelde hij 72 wedstrijden en won hij vorig seizoen de Europa League. De rechtsachter veroverde eind vorig jaar met Argentinië de wereldtitel tijdens het WK in Qatar. Montiel schoot in de finale tegen Frankrijk de beslissende strafschop binnen.

Bernardo Silva blijft bij City

Bernardo Silva heeft zijn contract bij Manchester City verlengd tot medio 2026. Daarmee is duidelijk dat de creatieveling bij de Citizens blijft deze zomer. De 29-jarige Portugees werd gelinkt aan een stap naar FC Barcelona.

Bij City kende Silva een uitstekend seizoen: de Premier League, de Engelse beker en de Champions League werden gewonnen door de club uit Manchester.

Silva had nog een contract tot de zomer van 2025. Daar wordt dus een jaar aan vastgeplakt. "Het winnen van de treble vorig seizoen was extreem bijzonder en het is geweldig om onderdeel te zijn van een selectie met zoveel honger en passie", aldus Silva op de clubsite.

Bernardo Silva

Oud-Ajacied Vermaelen nieuwe bondscoach Belgische beloftenteam

Thomas Vermaelen (37) wordt bondscoach van het Belgische beloftenteam voor spelers tot 20 jaar. De oud-Ajacied gaat daarnaast voormalig AZ'er Sébastien Pocognoli assisteren bij België Onder 18. Wesley Sonck, ook oud-speler van Ajax, neemt samen met Eric Van Meir België Onder 19 onder zijn hoede, meldt de Belgische voetbalbond woensdag.

Vermaelen stopte begin januari 2022 als profvoetballer en ging daarna aan de slag als assistent van de Belgische bondscoach Roberto Martínez. Nadat de 50-jarige Spanjaard na het WK in Qatar ontslag nam en vervangen werd door Domenico Tedesco, moest ook Vermaelen vertrekken.

De centrale verdediger, die van 2003 tot 2009 voor Ajax uitkwam, speelde 85 interlands.

AZ raakt volgende basisspeler kwijt: Karlsson volgt Beukema naar Bologna

Jesper Karlsson is vertrokken bij AZ. De Zweedse buitenspeler en smaakmaker maakt een transfer naar het Italiaanse Bologna, dat naar verluidt zo'n elf miljoen euro overmaakt. Eerder deze zomer winkelde Bologna ook al bij AZ: Sam Beukema werd gehaald.

Verder zag AZ ook basisspelers Tijjani Reijnders en Milos Kerkez vertrekken. Nu neemt Karlsson, die in 124 officiële duels 46 doelpunten maakte en 33 assists verzorgde, nu dus ook afscheid.

Jesper Karlsson

Verdediger Mwene zegt PSV gedag

Phillipp Mwene zwaait af bij PSV. De 29-jarige Oostenrijkse rechtsachter keert terug naar FSV Mainz, de club waar de Eindhovenaren hem twee jaar geleden van over namen.

Mwene, die nog een seizoen onder contract stond bij PSV, kwam tot 73 officiële wedstrijden waarin hij drie keer scoorde. Met de Brabanders won de international twee keer de KNVB-beker en drie keer de Johan Cruijff Schaal.

In Duitsland kwam Mwene achtereenvolgens uit voor VfB Stuttgart (tweede elftal), Kaiserslautern en FSV Mainz.

Phillipp Mwene

Transfervrije Dost voor één seizoen naar NEC

Bas Dost blijft actief in de eredivisie en gaat spelen voor NEC. De 34-jarige spits zat na zijn vertrek bij FC Utrecht nog zonder club. Dost tekent in Nijmegen een contract voor één seizoen.

Dost kende afgelopen seizoen een minder jaar. Mede door blessures kwam hij niet verder dan negen doelpunten in de eredivisie. De spits kwam eerder uit voor FC Emmen, Heracles, sc Heerenveen, VfL Wolfsburg, Sporting Lissabon, Eintracht Frankfurt en Club Brugge.

Lees hier verder.

Bas Dost in het shirt van FC Utrecht

Volendam haalt Zuid-Afrikaans international

FC Volendam heeft de Zuid-Afrikaanse international Luke Le Roux vastgelegd. De 23-jarige middenvelder, die tot medio 2026 gaat tekenen, komt van het Zweedse Varbergs BoIS.

Le Roux heeft vijf interlands achter zijn naam staan.

Deens talent voor FC Utrecht

FC Utrecht huurt Oscar Fraulo dit seizoen van Borussia Mönchengladbach. De eredivisieclub heeft bovendien een optie tot koop op de 19-jarige Deense middenvelder.

Fraulo is al de tiende versterking voor Utrecht deze zomer. Hij werd een jaar geleden door Gladbach overgenomen van FC Midtjylland en speelde twee duels in de Bundesliga.

Oscar Fraulo

Ajax slaat bod op Kudus af

Ajax heeft wederom een aanbieding van West Ham United op Mohammed Kudus afgeslagen. Dat meldt Fabrizio Romano dinsdagavond op X (voorheen Twitter).

De club uit Londen wil de aanvaller graag overnemen, maar overweegt nu om uit de onderhandelingen te stappen. Volgens Romano ging het om een bod van 42 miljoen euro.