Lingr namens Tsjechië in actie in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Wales
NOS Voetbal

Feyenoord-aanwinst Lingr hoopte twee jaar terug al ooit in De Kuip te spelen

Feyenoord heeft een nieuwe middenvelder toe kunnen voegen aan de selectie. De zesvoudig Tsjechisch international Ondrej Lingr komt op huurbasis naar Rotterdam. De landskampioen heeft een koopoptie bedongen in de huurovereenkomst.

Lingr speelde de afgelopen jaren voor SK Slavia Praag, dat hem in 2020 overnam van MFK Karviná. In Praag kwam hij tot 138 optredens. In die wedstrijden liet Lingr zien dat hij wel een aardige neus voor de goal heeft.

De aanvallende middenvelder maakte 40 doelpunten en gaf 11 assists. Daarmee lijkt het erop dat Feyenoord een waardige vervanger heeft gevonden voor de naar Fenerbahçe vertrokken Sebastian Szymański.

Ondrej Lingr als Slavia Praag-speler in actie tegen Feyenoord in de Conference League

De Tsjech, die met nummer 32 gaat spelen bij Feyenoord, heeft al eens kennis gemaakt met stadion De Kuip. In het seizoen 2021-2022 speelde de tweebenige speler mee in de ontmoetingen tussen beide clubs in de Conference League.

"Toen ik hier twee jaar geleden als tegenstander kwam wist ik al: hier hoop ik ooit in het shirt van Feyenoord te spelen. De grootte van de club, de historie en vooral de aanhang: het heeft toen al veel indruk op mij gemaakt", vertelt Lingr op de clubsite.

Achtste aanwinst

Lingr is de achtste aanwinst voor Feyenoord deze transferperiode. Eerder kwamen Thomas Beelen, Ayase Ueda, Ramiz Zerrouki, Calvin Stengs, Kostas Lamprou, Bart Nieuwkoop en Yankuba Minteh al naar Rotterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl