Carel Eiting in Zeist
NOS Voetbal

Arbitragecommissie doet uitspraak: Volendam moet meewerken aan transfer Eiting

Carel Eiting mag de overstap van FC Volendam naar FC Twente maken. Dat heeft de arbitragecommissie van de KNVB woensdagavond bepaald. Daarmee is een slepend conflict tussen speler en club tot een einde te komen.

Na opnieuw een zitting in Zeist vol met verwijten over en weer, is er nu dus duidelijkheid. Volendam moet vóór 1 september meewerken aan het beëindigen van de arbeidsovereenkomst. Twente, dat Eiting graag wil overnemen, moet een transfersom van 1 miljoen euro betalen.

Twente had al eerder aangegeven die miljoen euro te willen betalen. Morgen wordt Eiting gekeurd in Enschede.

Onder de aanwezigen bij de zitting waren onder meer de familie van Eiting en algemeen directeur van FC Twente Paul van der Kraan.

De uitspraak leidde tot grote opluchting bij Eiting, die na twee lange zittingen in tranen uitbarstte.

Kamp Eiting en Volendam op de gang

Het geschil tussen speler en club ging over de voorwaarden van een transfer van Eiting richting FC Twente. FC Volendam lichtte vorige maand een optie in het contract van de voormalige Ajacied, waardoor hij tot de zomer van 2025 vastligt.

Dit gebeurde echter nadat FC Twente zich had gemeld voor de diensten van Eiting. De middenvelder beriep zich daarbij op schriftelijke afspraken over een vertrekclausule, waardoor hij voor om de nabij 400.000 euro zou mogen vertrekken. FC Volendam wilde echter meer geld zien, naar verluidt 2 tot 2,5 miljoen euro.

Twee weken geleden stonden Eiting en FC Volendam ook al tegenover de arbitragecommissie. Toen kreeg de club gelijk, en moesten de partijen er proberen onderling uit te komen. Aangezien dat niet gelukt is en de transferdeadline vrijdagnacht is, probeerde Eiting nu opnieuw zijn gelijk te halen.

'Verkeerd aflopen'

Na afloop van de pleidooien gaf Ella Adriaanse, de voorzitter van de arbitragecommissie, beide partijen de kans om op de gang alsnog tot een overeenkomst te komen. "Het kan voor allebei verkeerd aflopen", stelde ze.

Maar opnieuw kwamen de clubs er niet uit. Het oordeel luidt dat Volendam mee moet werken aan het beëindigen van de arbeidsovereenkomst, en een transfersom van 1 miljoen moet accepteren. Daarmee is de transfer van Eiting naar FC Twente aanstaande, en is een eventuele derde zitting van de baan.

De opluchting was groot bij kamp Eiting. Een emotionele omhelzing tussen moeder en zoon was een veelzeggend einde van wederom een lange en zware avond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl