Carel Eiting
NOS Voetbal

Eiting opnieuw naar arbitragecommissie: 'Speler en Twente hebben financieel concessies gedaan'

Carel Eiting stapt opnieuw naar de arbitragecommissie van de KNVB. De middenvelder van FC Volendam hoopt in een spoedzaak een transfer naar FC Twente te forceren. De transfermarkt sluit vrijdag.

De 25-jarige Eiting stond twee weken geleden ook al voor de arbitragecommissie. Die oordeelde dat Volendam niet mee hoeft te werken aan de transfer naar Twente. In het vonnis werd aangegeven dat de betrokken partijen alsnog moesten proberen om tot overeenstemming te komen.

De middenvelder beriep zich in de eerste zaak op schriftelijke afspraken over een vertrekclausule, waardoor hij voor om de nabij 400.000 euro zou mogen vertrekken. FC Volendam interpreteert deze afspraak anders en wil meer geld zien, naar verluidt 2 tot 2,5 miljoen euro.

Eiting tijdens de vorige arbitragezaak met advocaat Frans de Weger

Ook ruziën de partijen over de vraag hoe Twente wist van het lage bedrag dat in de bijlage van het contract staat. De betrokken partijen beschuldigen elkaar van 'lekken'.

Volendam niet akkoord

Volgens de advocaat van Eiting, Frans de Weger, hebben Eiting en FC Twente de afgelopen weken "optimaal bijgedragen aan een sterk verbeterde transfervergoeding voor Volendam". Er zouden door deze partijen financieel concessies zijn gedaan, maar Volendam gaat niet akkoord.

Eiting debuteerde in 2017 voor Ajax in de eredivisie. Daarna speelde hij voor KRC Genk en Huddersfield Town. Sinds vorige zomer is hij actief in het shirt van Volendam. Dit seizoen maakte hij nog geen speelminuten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl