Justin Bijlow
NOS Voetbal

Opnieuw polsblessure voor Feyenoord-keeper Bijlow die ook duels Oranje mist

Justin Bijlow is opnieuw geblesseerd. De 25-jarige doelman van Feyenoord heeft een breuk opgelopen in de pols van zijn linkerhand en staat meerdere weken aan de kant,

Tijdens de afsluitende groepstraining in aanloop naar de ontmoeting met Sparta moest Bijlow vroegtijdig het veld verlaten. Timon Wellenreuther staat zondagmiddag (14.30 uur) in het duel met Sparta onder de lat.

Tweede keer polsblessure

Vorig seizoen was de keeper ook twee maanden uitgeschakeld met een polsblessure. Die kwetsuur liep hij begin februari op. Bijlow maakte halverwege april zijn rentree.

Bijlow zal ook de komende EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal tegen Griekenland (7 september) en Ierland (10 september) zeer waarschijnlijk niet mee kunnen doen. Bondscoach Ronald Koeman nam naast Bijlow ook de doelmannen Mark Flekken (Brentford), Andries Noppert (sc Heerenveen) en Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion) op in zijn voorlopig selectie.

'Komt keihard aan'

"Dit komt keihard aan bij Justin", zei trainer Arne Slot vlak voor de stadsderby. "Maar Justin heeft al vaker aangetoond dat hij enorm weerbaar is. Hij weet zich steeds weer terug te knokken."

Slot: "En hij komt vaak ook nog beter terug. Maar ik denk dat iedereen snapt dat Justin snakt naar een volledig seizoen. Als je er dan bij de tweede wedstrijd al weken uit ligt, dan komt dat vooral bij hem heel hard aan. En uiteraard bij ons ook, want wij missen een heel goede speler."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl