Justin Bijlow lacht
NOS Voetbal

Uit vormdip geklommen Bijlow staat er weer: 'Vertrouwd gevoel is logisch'

Verklaar de dip van Justin Bijlow maar eens, aan het begin van dit seizoen. Zelf kan de Feyenoord-doelman het niet. Hoeft ook eigenlijk niet meer. Door hard werken, is de 24-jarige Rotterdammer uit het dalletje geklommen. En dat Ajax zondagmiddag op bezoek komt, is voor de koploper al lang niet meer iets om bang van te worden.

"Het is natuurlijk de aartsrivaal, maar we proberen dezelfde dingen te doen die we altijd doen. Qua trainingen en hoe je naar wedstrijden leeft", zegt Bijlow. "Het is een grote wedstrijd, maar wat het precies is, kan ik ook niet vertellen."

Misschien is het wel de rust die trainer Arne Slot lijkt te brengen in de spelersgroep. "Hij heeft een bepaalde visie", legt de Feyenoord-keeper uit. "Mooi voetbal, opbouwen, hoge druk, dat maakt hij duidelijk en daar trainen we op. En de combinatie van de spelersgroep en trainer loopt goed samen."

Toch zijn er nog genoeg verbeterpunten. "We krijgen wel veel doelpunten tegen in de eerste fase van de wedstrijd, dat helpt je niet om in de wedstrijd te komen." Constant worden, dat is de sleutel. "Groningen-uit was goed, maar de eerste helft Utrecht-uit was niet goed. Ik denk dat de constantheid altijd beter kan."

Als Feyenoord wint van Ajax, zal de roep om het kampioenschap luider worden. "Het is mooi om te zeggen natuurlijk, maar we moeten nog achttien wedstrijden. We zijn nog niet eens op de helft. Maar dat we met een vertrouwd gevoel rondlopen, is logisch."

Uit vormdip geklommen Bijlow staat er weer: 'Vertrouwd gevoel is logisch'

Dat vertrouwen was aan het begin van het seizoen even weg. "Het begin van het seizoen was wat minder, niet op het niveau waarvan ik weet dat het kan. Ik vind dat ik nu een stijgende lijn te pakken heb. Maar ik denk dat ik dat al voor het WK heb ingezet."

Op het WK koos Louis van Gaal voor nieuwkomer Andries Noppert. Toch teleurstellend voor Bijlow. "Dan moet je je in je rol schikken. Ik heb geprobeerd Noppert zo goed mogelijk te helpen en zelf goed te trainen. En Noppert heeft het zeker goed gedaan."

Terugkeer Koeman

Wat de terugkeer van Ronald Koeman als Oranje-bondscoach betekent voor Bijlow is afwachten. In Koemans eerste termijn speelde Bijlow nog in Jong Oranje. De Rotterdammer werd pas op 1 september 2021 bij het grote Oranje gehaald door Van Gaal. Maar dat Bijlow weer in vorm raakt en koploper is in de eredivisie, zal Koeman vast niet ontgaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl