liveblog
NOS VoetbalAangepast

'FC Utrecht versterkt zich met United-talent' • Dochter Wiegman tekent contract bij ADO

In dit blog hielden we je op de hoogte van alle transferperikelen in binnen- en buitenland.

De actuele transfer kun je volgen in dit nieuwe transferblog.

liveblog gesloten

Tot zover dit transferblog

Tot zover dit transferblog, de actuele transfers gaan we vanaf nu bijhouden in dit nieuwe transferblog.

Dochter Sarina Wiegman tekent profcontract bij ADO Den Haag

Lauren Glotzbach en Anne van Egmond hebben hun eerste profcontract getekend bij de vrouwen van ADO Den Haag. Beide speelsters stromen door vanuit het beloftenelftal van ADO, de club waar ze de hele jeugdopleiding hebben doorlopen.

De 19-jarige Glotzbach heeft haar voetbaltalent niet van een vreemde: ze is de dochter van Sarina Wiegman, oud-international, voormalig bondscoach van de Nederlandse vrouwen en tegenwoordig bondscoach van Europees kampioen Engeland. Haar vader, Martin Glotzbach, is trainer van de Meiden onder-17 van ADO.

Wiegman zelf kreeg dinsdag in het trainingskamp van Engeland bezoek van niemand minder dan prins William. Ze kreeg, vanwege haar verdiensten voor het Engelse vrouwenvoetbal, een koninklijke onderscheiding uitgereikt. De 53-jarige Wiegman mag zichzelf nu commandeur in de Orde van het Britse Rijk noemen en de letters CBE achter haar naam zetten.

Lauren Glotzbach en Anne van Egmond

'FC Utrecht versterkt zich met talent van United'

Zidane Iqbal

FC Utrecht gaat zich volgens verschillende Nederlandse media versterken met Zidane Iqbal. Het twintigjarige talent zou al medisch gekeurd zijn en tekent een contract voor vier seizoenen in De Galgenwaard.

De middenvelder van het nationale elftal van Irak maakte in 2021 zijn debuut voor Manchester United in het Champions League-duel met Youn Boys. Dat was ook zijn laatste optreden, al zat hij onder trainer Erik ten Hag wel regelmatig bij de selectie van het eerste.

FC Groningen haalt Nederlandse sensatie uit Schotse competitie in huis

FC Groningen heeft zich versterkt met spits Kevin van Veen. De 32-jarige aanvaller komt over van het Schotse Motherwell en tekent een contract tot medio 2026.

Van Veen was afgelopen seizoen een sensatie in de Schotse Premiership. Met 25 competitiegoals in 38 wedstrijden werd hij tweede op de topscorerslijst in Schotland.

Van Veen speelde in de jeugd van Helmond Sport en PSV en kwam later uit voor onder andere SC Cambuur en TOP Oss.

Vreven aan de slag als trainer van KV Oostende

Stijn Vreven gaat als trainer aan de slag bij KV Oostende, dat onlangs degradeerde uit de Belgische Jupiler Pro League . De 49-jarige Vreven is op de opvolger van de ontslagen Dominik Thalhammer en moet Oostende zo snel mogelijk weer naar het hoogste niveau terugbrengen.

Vreven maakt als voetballer furore in Nederland bij FC Utrecht en later Vitesse en ADO Den Haag. Als trainer slaagde hij er in 2018 in om met NAC Breda te promoveren naar de eredivisie.

Vreven had eigenlijk voor komend seizoen een contract getekend bij de Belgische amateurs van Belisia Bilzen, maar die club gunde Vreven de overstap naar Oostende.

De Rooij weg als trainer voetbalsters PSV

Rick de Rooij is niet langer trainer van de voetbalsters van PSV. De Eindhovense club meldt de samenwerking met de Helmonder "in goed overleg" te beëindigen. PSV gaf geen reden.

De Rooij was sinds december 2020 coach van het vrouwenteam van PSV. Daarvoor had hij enkele jeugdteams onder zijn hoede. "Ik heb tweeënhalf jaar alles gegeven om de vrouwentak naar een hoger niveau te tillen. Samen hebben we met de bekerwinst en voorrondes voor Europees voetbal geweldige hoogtepunten beleefd", aldus De Rooij.

Assistent Ben van Dael is aangesteld als interim-trainer tot er een besluit is genomen over de invulling richting komend seizoen, meldt PSV.

Rick de Rooij

Oosting neemt assistenten Uneken en Duits mee naar FC Twente

Joseph Oosting, de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente, wordt vanaf komend seizoen opnieuw geassisteerd door Peter Uneken en Sander Duits. Het tweetal stond Oosting afgelopen seizoen ook bij RKC Waalwijk bij.

Jeffrey de Visscher, Sander Boschker en Davey de Jonge blijven als respectievelijk assistent-trainer, keeperstrainer en videoanalist in de technische staf van Twente.

Chelsea betaalt 60 miljoen voor Nkunku (RB Leipzig)

Chelsea heeft zich versterkt met de Franse aanvaller Christopher Nkunku. De tienvoudig international van 'Les Bleus' komt voor naar verluidt 60 miljoen euro over van RB Leipzig, waar hij in het seizoen 2021-2022 werd verkozen tot beste speler van de Bundesliga.

Nkunku maakte afgelopen seizoen 23 doelpunten voor Leipzig en was een jaar eerder nog productiever met 35 treffers in alle competities. De aanvaller speelde sinds 2019 voor Leipzig, dat hem overnam van Paris Saint-Germain.

Christopher Nkunku in het shirt van Leipzig

'NEC heeft Japanse spits Ogawa bijna binnen'

NEC hoopt op korte termijn de Japanse spits Koki Ogawa te kunnen presenteren. Dat meldt Voetbal International. Het zou gaan om een huurdeal met optie tot koop. De Japanner, die speelt bij Yokohama, moet de opvolger worden van de Belgische spits Landry Dimata, die afgelopen seizoen werd gehuurd van Espanyol.

FC Basel haalt verdediger weg bij ADO Den Haag

De Zwitserse topclub FC Basel heeft verdediger Finn van Breemen overgenomen van eerstedivisionist ADO Den Haag. De 20-jarige centrale verdediger heeft tot medio 2027 getekend in Zwitserland.

Van Breemen maakte ruim een jaar geleden zijn debuut in het eerste van ADO. Hij speelde, verdeeld over twee seizoenen, negentien competitiewedstrijden en drie bekerduels voor de Haagse club.

FC Basel eindigde afgelopen seizoen als vijfde in de Zwitserse competitie.

'Kluivert op verlanglijst Bournemouth'

Premier League-club Bournemouth heeft Justin Kluivert hoog op het verlanglijstje staan, zo weet transferexpert Fabrizio Romano De 24-jarige aanvaller staat onder contract bij AS Roma, maar kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Valencia. Eerder werd de aanvaller door de Italiaanse club al verhuurd aan RB Leipzig en OGC Nice. Bournemouth zou Kluivert definitief willen overnemen. De club eindigde afgelopen seizoen als vijftiende in de Premier League.

In Valencia kwam Kluivert tot 26 wedstrijden, waarin hij 6 keer scoorde.

Mocht de transfer rondkomen, dan wordt Kluivert de eerste Nederlander die in de vijf grote competities van Europa heeft gespeeld.

Luis Enrique op weg naar Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain lijkt een nieuwe trainer gevonden te hebben. Luis Enrique wordt naar alle waarschijnlijkheid in de Franse hoofdstad de opvolger van de ontslagen Christophe Galtier.

Meerdere Franse media kondigen de komst aan van de 53-jarige Luis Enrique, die in het verleden onder meer FC Barcelona en de nationale ploeg van Spanje onder zijn hoede had. Na het teleurstellend verlopen WK - Spanje werd al in de achtste finales uitgeschakeld door Marokko - werd de trainer op straat gezet.

Luis Enrique

'Arsenal doet bod op Jurriën Timber'

Jurriën Timber

Volgens The Athletic is Arsenal gecharmeerd van Ajacied Jurriën Timber. De Londense club zou zo'n 35 miljoen geboden hebben op de verdediger van het Nederlands elftal.

De 22-jarige Timber zou wel geïnteresseerd zijn in een overgang. Maar van een naderend akkoord met Ajax is nog geen sprake. De Amsterdamse club zou zo'n 58 miljoen euro willen hebben voor Timber, die nog een contract voor twee jaar heeft.

Vitesse haalt middenvelder Tielemans van Jong PSV

De 21-jarige Mathijs Tielemans speelt vanaf komend seizoen voor Vitesse. De middenvelder komt over van Jong PSV en heeft getekend tot 2026.

Tielemans was aanvoerder van Jong PSV afgelopen seizoen. Bij Vitesse zijn ze blij met de komst van de Nederlandse middenvelder. Met Matus Bero en Sondre Tronstad en zijn er twee middenvelders vertrokken, met Tielemans hebben ze nu een eerste vervanger in huis gehaald.

Opnieuw zoon van WK-finalist uit 2010 naar eredivisieclub

Maarten Stekelenburg met zijn zoons bij zijn afscheid als profvoetballer

Doelman Sem Stekelenburg, zoon van Maarten Stekelenburg, gaat naar AZ onder 14. Sem is de oudste zoon van de 63-voudig international die deze zomer zijn lange loopbaan beëindigde.

Opnieuw een transferbericht met een familiesausje dus. Gisteren maakte Rafael van der Vaart bekend dat zijn zoon naar de jeugdopleiding van Ajax gaat, in mei tekende Shaqueel van Persie een profcontract bij Feyenoord en twee weken geleden maakte Ruben van Bommel (18) de stap naar het eerste van AZ.

We gaan nog even verder: FC Groningen contracteerde Luka (14) en Kai (10) Robben afgelopen april, terwijl de zoon van John Heitinga (Lennox) al even actief is in de jeugd van Ajax. Sinds vorig seizoen maakt Jessey Sneijder deel uit van de FC Utrecht-jeugdopleiding. Aiden Kuyt, de zoon van Dirk, speelt als sinds 2018 bij Feyenoord Academy.

De vaders van deze acht talenten deden allen mee tijdens de WK-finale in Zuid-Afrika van 2010. Daar verloor Oranje na verlenging van Spanje.

Van der Vaart vertelde zondag over het nieuwe avontuur van zijn zoon:

Van der Vaart bevestigt transfer zoon naar Ajax: 'Heb traantje gelaten'

Mexico ontslaat bondscoach al na vier maanden

Bijzondere taferelen in Mexico: daar is vlak voor de start van Gold Cup bondscoach Diego Cocca ontslagen En dat terwijl de oefenmeester pas na het afgelopen WK in Qatar aangesteld is.

Hij volgde destijds Gerardo Martino op. Tijdens het WK werd Mexico in de groepsfase uitgeschakeld - sinds 1978 behoorden de Mexicanen altijd bij de beste zestien (knock-outfase).

Afgelopen weekend leed Mexico een pijnlijke nederlaag tegen de Vereinigde Staten (3-0). Dat betekende ook het einde van de termijn van Cocca. Het duel tegen de VS liep overigens ook nog flink uit de hand.

"Het was misschien logisch geweest te wachten tot na de Gold Cup. Maar we hebben geen tijd te verliezen. Daarom stoppen we de samenwerking met Cocca en zijn technische staf", aldus Juan Carlos Rodriguez van de Mexicaanse voetbalbond. Jaime Lozano neemt de taken van Cocca waar bij de Gold Cup.

Diego Cocca

En daar is de nieuwe trainer van Bournemouth al

Een uur na het ontslag van Gary O'Neil heeft Premier League-club Bournemouth Spanjaard Andoni Iraola aangesteld als de nieuwe manager. Iraola komt over van Rayo Vallecano, de club die hij afgelopen seizoen naar de elfde plaats loodste in LaLiga.

"We zijn blij Andoni bij de club te kunnen verwelkomen. We moesten snel handelen, omdat zijn contract in Spanje afliep", zei de eigenaar van Bournemouth, de Amerikaanse zakenman Bill Foley. "We zijn Gary dankbaar voor zijn prestaties, maar we geloven dat deze koerswijziging de beste manier is voor succes op de lange termijn", aldus Foley, die Iraola een tweejarig contract heeft aangeboden.

Andoni Iraola

Beluister de NOS Voetbalpodcast

De nieuwste aflevering van de NOS Voetbalpodcast is hier te beluisteren.

Presentator Arno Vermeulen blikt in de laatste aflevering van dit seizoen met Jeroen Stekelenburg, Jeroen Elshoff en Jeroen Grueter terug op de prestatie van Oranje in de Nations League.

Wil je geen enkele aflevering meer missen? Abonneer je dan via je favoriete podcast-app.

Voetbalster Bakker verruilt Ajax voor FC Utrecht

Voetbalster Eshly Bakker vertrekt bij Ajax en kiest voor FC Utrecht, dat terugkeert in de eredivisie. De 30-jarige aanvalster, die 220 duels speelde voor de Amsterdammers, heeft voor twee jaar getekend in de Domstad. Ze wilde haar contract bij Ajax niet verlengen.

"De keuze voor FC Utrecht is een heel bewuste, waar ik heel blij mee ben", zegt Bakker, die veertien interlands bij Oranje speelde. "Ik ben toe aan een nieuw begin, een nieuwe start. Dat past nu heel goed bij FC Utrecht. Ik ben super ambitieus en wil nog heel veel doelen behalen, zowel persoonlijk als met het team. Met de ervaring die ik meebreng, denk ik dat ik het team verder kan helpen."

Eshly Bakker

Bournemouth ontslaat Gary O'Neil

Bournemouth heeft coach Gary O'Neil ontslagen, meldt de club uit de Premier League. De 40-jarige O'Neil nam in augustus als interim de taken over van de ontslagen Scott Parker, kreeg in november een vaste aanstelling als hoofdtrainer en wist de club met enige moeite te behoeden voor degradatie.

Niettemin besloot de clubleiding het contract met O'Neil te beëindigen. Bournemouth eindigde afgelopen seizoen als vijftiende.

Gary O'Neil

Jonker toch met alle verwachte WK-speelsters bijeen in Zeist

Met alle speelsters die hij verwacht had, is bondscoach Andries Jonker begonnen aan de voorbereiding op het WK dat over een maand begint in Australië en Nieuw-Zeeland.

Enkele buitenlandse clubs dreigden uit protest tegen de volle agenda hun speelsters niet vandaag al vrij te geven, maar daar zijn ze uiteindelijk op teruggekomen.

Jonker mist desalniettemin toch nog vijf krachten. Jill Roord, Dominique Janssen en Lynn Wilms hoeven zich pas later in Zeist te melden omdat zij begin juni nog met VfL Wolfsburg in de finale van de Champions League stonden.

Ook Lineth Beerensteyn en Wieke Kaptein arriveren later. De eerste speelde met Juventus nog de finale van de Italiaanse beker, terwijl de FC Twente-middenvelder ziek is.

Oranje komt op 23 juli voor het eerst in actie op het WK. Dan is Portugal de tegenstander.

Verbruggen op weg naar Premier League

Bart Verbruggen is dicht bij een stap naar Brighton & Hove Albion. Volgens VI zijn Anderlecht, de huidige werkgever van de 20-jarige doelman, en de Engelse club "in de eindfase beland". Ook Manchester United en Burnley hadden interesse.

In 2020 maakte Verbruggen de stap van NAC naar Anderlecht. In België, waar hij nog twee jaar een contract heeft, werd hij uitgeroepen tot Speler van het Jaar.

Bart Verbruggen

Talent tekent bij Barcelona; afkoopclausule van vierhonderd miljoen euro

De 18-jarige Mikayil Faye komt naar FC Barcelona. De Senagelese verdediger is overgenomen van het NK Kustosija Zagreb. Opvallend is dat er in zijn contract een afkoopclausule van vierhonderd miljoen euro is opgenomen.

Het talent maakte dit jaar een stormachtige ontwikkeling door: hij speelde begin dit jaar nog bij Diambars FC in Senegal en werd weggehaald door Kroatische NK Kustosija.

Nu maakt Faye dus de overstap naar Catalonië, waar hij bij FC Barcelona B aansluit.

Utrecht huurt Descotte een extra jaar

FC Utrecht huurt Anthony Descotte ook komend seizoen van Charleroi. De 19-jarige vleugelspits maakte afgelopen half jaar één goal in zeven duels.

"Tijdens de voorbije maanden heeft Anthony in zowel het eerste elftal als Jong FC Utrecht zijn potentie en kwaliteiten laten zien", zegt technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. De eredivisieclub heeft ook een optie tot koop op de Belgisch jeugdinternational.

Anthony Descotte

33-jarige Joselu keert na ruim tien jaar terug bij Real Madrid

Joselu keert na ruim tien terug bij Real Madrid. De Spaanse topclub huurt de aanvaller komend seizoen van het gedegradeerde Espanyol en heeft tevens een optie tot koop bedongen.

Joselu, die er destijds bij Real niet in slaagde door te breken, verhuisde in 2012 naar TSG 1899 Hoffenheim en speelde sindsdien voor diverse clubs in de Bundesliga, Premier League en La Liga.

Afgelopen seizoen was Joselu bij Espanyol goed voor zestien doelpunten. Zijn spel leverde hem op 25 maart van dit jaar - twee dagen voor zijn 33ste verjaardag - een debuut in de Spaanse nationale ploeg op. Met twee goals had hij een groot aandeel in de 3-0 zege op Noorwegen.

Spaans international Joselu

Afgelopen donderdag maakte hij de halve finale van de Nations League tegen Italië in de 88ste minuut de winnende 2-1. Zondag was Spanje in de finale, na strafschoppen, te sterk voor Kroatië. Joselu hielp zijn ploeg goed op weg door de eerste penalty te benutten.

Van der Vaart bevestigt transfer zoon naar Ajax: 'Heb traantje gelaten'

Rafael van der Vaart bevestigt in Studio Sport dat zijn zoon naar Ajax (Onder 18) verhuist. De 17-jarige Damian van der Vaart komt nu nog uit voor het Deense Esbjerg fB.

Van der Vaart bevestigt transfer zoon naar Ajax: 'Heb traantje gelaten'

Bosnische middenvelder Tahirovic naar Ajax

Ajax heeft de 20-jarige middenvelder Benjamin Tahirovic overgenomen van AS Roma. Naar verluidt betalen de Amsterdammers 8 miljoen euro voor de international van Bosnië.

"Benjamin is een sterke en balvaste middenvelder", licht technisch directeur Sven Mislintat toe. "Hij is een groot talent met een geweldige mentaliteit. Over een paar dagen komt hij naar Amsterdam voor de medische keuring en om de contractuele zaken met ons af te ronden."

'Ajax wil Deense rechtsachter Anton Gaaei'

Ajax is volgens de Telegraaf bezig met een nieuwe rechtsback: de Deen Anton Gaaei (20). De jeugdinternational, die afgelopen seizoen is doorgebroken bij het Deense Viborg FF, moet zo'n vijf miljoen euro kosten.

Jorge Sanchez, die vorig jaar voor vijf miljoen gehaald werd, bracht niet wat Ajax gehoopt had en mag dus uitkijken naar een vertrek.

Sven Mislintat, de technisch directeur van Ajax, wil op meerdere posities versterking hebben. Eerder werd Branco van den Boomen al naar Amsterdam gehaald.

Anton Gaaei in duel met West Ham-speler Jarrod Bowen

'Álvarez geen prioriteit meer bij West Ham'

De kans dat Edson Álvarez naar West Ham vertrekt, lijkt kleiner. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. João Palhinha van Fulham is het doelwit van The Hammers.

Middenvelder Declan Rice gaat West Ham verlaten, dus is de club op zoek naar vervanging. Álvarez - dat nog wel op het lijstje blijft staan - gold eerst als een van de prioriteiten.

Dat de Mexicaan alsnog vertrekt bij Ajax, lijkt zeker. Ook Borussia Dortmund wordt veelvuldig genoemd als nieuwe werkgever.

Edson Alvarez

Oud-PSV'er Hutchinson stopt als prof

Atiba Hutchinson (40) zet een punt achter zijn profcarrière. Dat zei de voormalig PSV'er in aanloop naar de Nations League-finale tussen Canada en de Verenigde Staten.

"Dit is het perfecte moment om afscheid te nemen. Het was geweldig", schrijft Hutchinson op social media. Tussen 2010 en 2013 speelde de Canadees in het shirt van PSV. In totaal speelde Hutchinson 103 interlands. Ook ging hij mee naar het WK in Qatar afgelopen jaar.

Atiba Hutchinson

'Tielemans kiest voor Vitesse'

Mathijs Tielemans (21) gaat naar Vitesse. De Brabantse Jong PSV-speler, die dit seizoen aanvoerder was, is mondeling akkoord met de Arnhemmers, volgens meerdere bronnen.

Afgelopen seizoen zagen de Arnhemmers Tielemans opvallen bij de Eindhovenaren. Deze zomer loopt zijn contract af, zelf sloeg hij een nieuwe aanbieding van PSV af.

AZ en FC Utrecht, maar ook het Engelse Wolverhampton Wanderers waren geïnteresseerd. Toch lijkt Vitesse aan het langste eind te trekken.

Mathijs Tielemans

Damian van der Vaart (17) naar Ajax

Tegenover de Telegraaf heeft Rafael van der Vaart bevestigd dat zijn zoon Damian in de jeugdopleiding van Ajax gaat spelen. De 17-jarige middenvelder, die aan zal sluiten bij Ajax O18, komt over van het Deense Esbjerg.

Damian van der Vaart maakte onlangs voor het eerst zijn opwachting bij Oranje O16. Net als zijn vader, die doorbrak bij Ajax, speelt hij op de nummer 10-positie.

Damian van der Vaart

Penders wordt assistent van Silberbauer bij FC Utrecht

FC Eindhoven moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Rob Penders verlaat de nummer acht van de eerste divisie om bij FC Utrecht aan de slag te gaan als assistent van hoofdtrainer Michael Silberbauer. Penders was de afgelopen twee jaar trainer van Eindhoven. Tegenover de komst van Penders staat het vertrek van Aleksandar Rankovic, wiens contract na het huidige seizoen afliep.

"De keuze voor FC Utrecht is eenvoudig te verklaren", legt Rob Penders uit. "Het is een prachtige uitdaging om de ervaring die ik bij FC Eindhoven heb opgedaan nu op een niveau hoger te vervolgen."

Zoon David Beckham naar Brentford

Romeo Beckham verruilt Inter Miami voor Brentford. De zoon van David Beckham werd afgelopen halfjaar al verhuurd aan de Engelse club.

Nu neemt Brentford hem dus definitief over. Beckham gaat de B-selectie versterken. Tijdens zijn huurperiode deed hij overigens al vijftien wedstrijden mee in het eerste elftal. Daarin scoorde hij één keer.

Den Bosch-keeper Sikking, die dertien doelpunten om de oren kreeg, stopt als prof

Doelman Konrad Sikking (24) stopt als profdoelman. De goalie van FC Den Bosch viel dit seizoen vooral op tijdens een 13-0 nederlaag tegen PEC Zwolle afgelopen maart. Sikking moest de geblesseerde Wouter van der Steen destijds vervangen en werd uiteindelijk de ongelukkige hoofdpersoon van de wedstrijd.

"Natuurlijk heeft die 13-0 en de nasleep daarvan meegespeeld bij dat besluit, maar het is niet per se doorslaggevend geweest", aldus Sikking in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik was misschien ook wel gestopt als dat nooit gebeurd was."

Sikking gaat zich focussen op zijn studie. "Ik ben nu 24. Dan ga je nadenken over meer zaken. En er is meer in het leven dan voetbal. Het is voor mij mooi geweest om mee te maken, want ik heb aan het betaald voetbal mogen ruiken. Al was dat niet altijd op de manier waarop ik er vooraf van droomde."

Konrad Sikking

'Al-Nassr zet zinnen op Ziyech'

De Saoedische club Al-Nassr heeft volgens verschillende media vergaande interesse in Hakim Ziyech. De oud-speler van onder meer Ajax en FC Twente zou de aanbieding in beraad hebben en open staan voor onderhandelingen.

De 30-jarige Ziyech verruilde drie jaar geleden Ajax voor Chelsea, maar wist vooralsnog geen vaste waarde te worden op Stamford Bridge. Afgelopen winter leek hij op huurbasis te vertrekken naar Paris Saint-Germain, maar omdat het papierwerk te laat werd ingeleverd ging de deal niet door. Ziyech heeft nog een contract voor twee jaar bij Chelsea.

Al-Nassr is onder meer de club van Cristiano Ronaldo.

Scolari (74) gaat toch door als voetbalcoach

Luiz Felipe Scolari gaat toch weer aan de slag als coach bij de Braziliaanse voetbalclub Atletico Mineiro. De 74-jarige trainer kondigde eerder zijn afscheid aan, maar heeft nu weer een contract getekend tot december 2024.

Nadat hij zijn pensioen aankondigde, bleef hij wel technisch directeur bij zijn club Athletico Paranaense. Hij heeft afscheid genomen van deze baan en maakt de overstap naar Aletico Mineiro.

Als bondscoach leidde hij Brazilië in 2002 naar de wereldtitel. Hij werkte in eigen land bij topclubs als Grêmio, Palmeiras en Cruzeiro. In Europa had hij de Engelse club Chelsea enige tijd onder zijn hoede. Ook was hij bondscoach van Koeweit en Portugal.

Luiz Felipe Scolari

'Dembélé wil bij FC Barcelona blijven'

Ousmane Dembélé lijkt bij FC Barcelona te blijven. In een interview met Marca heeft de aanvaller aangegeven dat zijn toekomst in Catalonië ligt.

"Mijn zaakwaarnemer is met de club in gesprek", zei hij. Dembelé wil zijn contract openbreken en verlengen tot 2027. "Dit Barça is een combinatie van ervaren spelers en talenten. Ik voel me erg goed bij mijn ploeggenoten en in de stad. Ik ben hier gelukkig."

Ousmane Dembélé

Coach Veldman aan de slag bij Queen's Park FC

Queen's Park FC, de oudste club uit Schotland, is erin geslaagd Robin Veldman te strikken. Hij heeft een driejarig contract getekend bij de Schotse club die volgend seizoen wil promoveren naar het hoogste niveau.

Voor Veldman is dit zijn eerste klus als hoofdtrainer. Eerder was hij werkzaam in de jeugdopleiding van Ajax en SC Heerenveen. Dit seizoen begon de oefenmeester als assistent bij Anderlecht, maar door het ontslag van Felice Mazzu, eind oktober, werd Veldman zelfs even interim-coach van de Belgische club.

Op eigen verzoek deed hij later een stapje terug. Niet om de prestaties overigens; die waren prima. Vorige week werd bekend dat Anderlecht niet verder gaat met Veldman.

Anderlecht-coach Veldman: 'Als ik terug moet naar de beloften, met plezier'

Jozefzoon van RKC naar tweede Turkse niveau

Florian Jozefzoon

Florian Jozefzoon verruilt Waalwijk voor de Turkse kustplaats Bandirma. De 32-jarige vleugelaanvaller tekent voor twee seizoenen bij Bandirmaspor, dat afgelopen seizoen als tiende eindigde op het tweede niveau in Turkije.

Jozefzoon kwam halverwege 2021 over van Quevilly Rouen Métropole (actief in de Franse Ligue 1) naar RKC Waalwijk, waar hij 26 wedstrijden in actie kwam en vijf keer scoorde.

Bij Bandirmaspor wordt Jozefzoon teamgenoot van Nederlanders Caner Cavlan, die onder meer bij FC Emmen en Heerenveen speelde, en Mustafa Saymak, die jaren voor PEC Zwolle uit kwam.

Veebesproken Berhalter blijft bondscoach VS

De Amerikaanse voetbalbond laat weten dat Gregg Berhalter terugkeer als bondscoach van de Amerikaanse voetbalploeg. De coach zal de ploeg leiden tijdens het WK van 2026 dat plaatsvindt in de Verenigde Staten, Mexico en Canada.

Berhalter stopte eind vorig jaar als coach van het nationale team na de uitschakeling van Amerika in de achtste finales van het WK in Qatar door Nederland. Hij kwam in januari met het verhaal naar buiten dat hij ruim dertig jaar geleden zijn vrouw had geschopt bij een hoogoplopende ruzie. Hij werd hiermee tijdens het WK gechanteerd. De Amerikaanse voetbalbond kondigde een onderzoek aan. Berhalter werd in maart vrijgepleit en kreeg te horen dat hij weer zou kunnen terugkeren als bondscoach. De bond heeft tot nu toe geen andere coach aangesteld.

Berhalter werd de afgelopen dagen genoemd als mogelijke kandidaat om Maurice Steijn op te volgen bij Sparta Rotterdam, waar hij zelf ooit voetbalde. Steijn gaat aan de slag bij Ajax.

Twente-keepster Van Domselaar naar Aston Villa

Daphne van Domselaar stapt na zes jaar FC Twente over naar het Engelse Aston Villa. De verwachting was dat de Oranje-keepster bij een club uit de top drie terecht zou komen, maar ze kiest voor de nummer vijf van de Engelse competitie: "Ik wil speelminuten maken en niet bij de beste club ter wereld op de bank belanden."

Van Domselaar na overstap naar Aston Villa: 'Superblij dat ik het vertrouwen heb gekregen'

Roetgering weg bij FC Twente

Maud Roetgering vertrekt bij FC Twente. De 30-jarige verdedigster stond sinds 2007 onder contract in Enschede.

Roetgering kondigde in 2020 aan te stoppen met voetbal, om zich op haar maatschappelijke carrière te richten. Vorig jaar keerde ze weer terug. Sinds 2007 won Roetgering, die in 207 wedstrijden het Twente-shirt droeg waarvan tien keer het afgelopen seizoen, zes keer de landstitel, twee keer de KNVB Beker, de Supercup, twee keer de Eredivisie Cup en de BeNe League.

"Ik ben dankbaar dat ik mijn tijd bij FC Twente en het seizoen heb kunnen afsluiten, dit ook nog eens met drie prijzen", zegt Roetgering op de website van de club. "Afgelopen seizoen heb ik weer genoten van het voetbal en daar ben ik erg blij mee."

Roetgering, die vorige week samen met Wout Brama een kinderboek presenteerde, weet nog niet wat ze volgend jaar gaat doen. "Voetbal is mijn passie en dat zal altijd zo blijven. Voor een nieuwe uitdaging sta ik altijd open."

Emmen bevestigt Grim als nieuwe trainer

Fred Grim is officieel de nieuwe hoofdtrainer van FC Emmen. Dat laat de Drentse club weten op Twitter. Het nieuws hing al enkele dagen in de lucht.

Aan Grim de taak om Emmen zo snel mogelijk terug naar de eredivisie te brengen. Afgelopen week degradeerde de club, toen nog onder leiding van Dick Lukkien, na een nederlaag tegen Almere City in de play-offs.

Lukkien gaat komend seizoen aan de slag als trainer van het eveneens gedegradeerde Groningen.

Lammers naar Rangers FC

Sam Lammers verlaat Genua voor Glasgow. De 26-jarige Tilburger tekent voor vier jaar bij Rangers FC.

"De manager kwam op bezoek in Italië, we hadden een goed gesprek, hij gaf mij een presentatie over hoe ik in het plaatje kon passen. Sindsdien ben ik enthousiast over het project en mijn komst hier."

Lammers speelde in Nederland voor PSV en een huurperiode voor Heerenveen toen hij in 2020 tekende bij Atalanta Bergamo. Daar werd de spits afgelopen seizoenen verhuurd aan Eintracht Frankfurt, Empoli en Sampdoria.

Danjuma verlaat Spurs na 198 minuten

Tottenham Hotspur heeft bekend gemaakt dat Arnaut Danjuma terug zal keren naar Villarreal, de club waar hij onder contract staat. Zijn huurperiode in Noord-Londen komt daarmee ten einde. Danjuma zat er voornamelijk op de bank, hij kwam als invaller tot 198 minuten in twaalf wedstrijden voor de Engelsen.

De club uit Londen had de optie om de aanvaller voor 30 miljoen euro definitief over te nemen van de Spanjaarden, maar daar maakt Spurs geen gebruik van.

Ook verdediger Clément Lenglet blijft niet bij Spurs. De Fransman keert terug naar FC Barcelona.

'PSV wil Lang, contact is gelegd'

PSV wil zich versterken met Noa Lang. De club zou contact hebben gelegd met het management van de vleugelaanvaller van Club Brugge. Dat melden verschillende binnenlandse media. Lang, die zaterdag zijn 24ste verjaardag viert, heeft nog een contract in België tot medio 2025 en zou zo'n twaalf miljoen euro moeten kosten.

PSV is na het winterse vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke hard op zoek naar versterking op de flank. En Lang wil graag weg uit België, zei hij woensdagavond na de verloren Nations League-wedstrijd tegen Kroatië.

"Het is voor mij de hoogste tijd om weg te gaan uit België. Ik houd oprecht alles open. Nederland is ook een optie. Misschien is het wel iets verrassends. We gaan het zien."

Het schijnt dat meerdere clubs in Europa interesse hebben in de dribbelaar. "Ik kan niet ontkennen dat ik veel heb gesproken."

Lang wil weg uit België: 'Nederland is ook een optie'

FC Utrecht strikt met dribbelaar Azarkan al vijfde versterking

FC Utrecht heeft zich versterkt met Marouan Azarkan. De 21-jarige vleugelspits tekent in de Domstad een contract voor vier jaar, tot medio 2027. De Rotterdammer had nog een contract voor één jaar bij Feyenoord en was afgelopen seizoen op huurbasis een van de uitblinkers bij Excelsior.

'Maduro volgt Steijn naar Ajax'

Hedwiges Maduro wordt assistent van coach Maurice Steijn bij Ajax, zo meldt ESPN, waarvoor Maduro als analist werkzaam is, op basis van bronnen.

De 38-jarige Maduro komt over van Almere City FC, waarmee hij promoveerde naar de eredivisie. Bij Almere was hij assistent van Alex Pastoor.

Maduro speelde in de jeugd en het eerste van Ajax. De oud-international voegt 'Ajax-dna' toe aan de nieuwe technische staf in Amsterdam, die verder bestaat uit Said Bakkati.

Hedwiges Maduro

Jonge Karim vertrekt bij Feyenoord

Dermane Karim verruilt Feyenoord voor Lommel SK. De 19-jarige Togolees international lag nog tot en met 2026 vast in Rotterdam, maar tekent nu een vijfjarige deal in België.

Karim zat sinds de winter van 2022 bij Feyenoord. In totaal speelde hij één keer in het elftal van Arne Slot. Dat was een korte invalbeurt tegen Go Ahead Eagles in mei vorig jaar.

Feyenoord krijgt 1,5 miljoen euro voor de transfer, zo meldt Feyenoordnieuwsplatform 1908.nl.

Real Madrid presenteert Bellingham

Jude Bellingham is officieel gepresenteerd bij Real Madrid. De 19-jarige middenvelder komt voor minimaal 103 miljoen over van Borussia Dortmund, dat op de laatste speeldag van de Bundesliga net naast de Duitse landtitel greep. Bij Real heeft hij een contract getekend voor zes jaar.

Bellingham maakte sinds 2020 grote indruk in Dortmund. Daarvoor doorliep het Engelse toptalent de jeugdopleiding van Birmingham City.

Bij Real Madrid krijgt Bellingham het rugnummer 5 toegewezen, hetzelfde nummer dat clublegende Zinedine Zidane eerder droeg. In Madrid moet de 24-voudig Engels international gaan concurreren met onder meer Toni Kroos en Luka Modric.

Bellingham gaat bij Real Madrid met nummer 5 spelen: 'Ode aan Zidane'

Lang wil weg uit België: 'Nederland een optie'

Noa Lang gaf na afloop van de verloren halve finale in de Nations League tegen Kroatië aan dat hij graag wilde vertrekken bij Club Brugge.

"Het is voor mij de hoogste tijd om weg te gaan uit België", zei de uitgesproken aanvaller. "Ik houd oprecht alles open. Nederland is ook een optie. Misschien is het wel iets verrassends. We gaan het zien."

Is er veel interesse? "Ik kan niet ontkennen dat ik veel heb gesproken."

Lang wil weg uit België: 'Nederland is ook een optie'

Heracles Almelo strikt Willems

Heracles Almelo heeft zich versterkt met 22-voudig international Jetro Willems. De 29-jarige linksback tekent een eenjarig contract met optie tot een extra seizoen. Hij werd in februari door FC Groningen vastgelegd in een poging van de noorderlngen om degradatie te voorkomen. Dat lukte niet. Met Heracles, de kampioen van de eerste divisie, blijft Willems alsnog op eredivisieniveau actie.

"Met Willems trekken we een zeer gelouterde speler aan", aldus technische directeur Nico-Jan Hoogma. "Jetro is een 22-voudig international, hij heeft zich bewezen op het hoogste niveau en zijn ervaring geeft onze selectie een boost richting het nieuwe seizoen in de Eredivisie."

Willems doorliep de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en speelde daarna voor PSV, Eintracht Frankfurt, Newcastle United, Greuther Fürth en FC Groningen. Hij was in 2012 actief op het EK met Oranje.

Noorse vleugelaanvaller voor NEC

NEC haalt de 24-jarige Lars Olden Larsen. De Noorse vleugelaanvaller tekent voor vier seizoenen. Olden Larsen speelde het afgelopen anderhalf jaar op huurbasis uit voor het Zweedse BK Häcken, omdat zijn contract bij Russische Premier League club FK Pari Nizjni Novgorod werd geschorst vanwege de oorlog.

Olden Larsen maakte dit seizoen vijf doelpunten in twaalf wedstrijden. Ook gaf hij vijf assists.

NEC haalde eerder al Mees Hoedemakers van Cambuur en Sontje Hansen van Ajax.

Milner (37) transfervrij naar Brighton

De 37-jarige James Milner speelt het komende seizoen voor Brighton & Hove Albion. De nummer zes van Engeland neemt de ervaren Brit transfervrij over van Liverpool. Hij tekent een contract voor één seizoen met een optie voor nog een seizoen. Milner speelde acht jaar voor Liverpool en won met de club onder meer de Champions League en de landstitel.

Milner debuteerde op 16-jarige leeftijd in het shirt van Leeds United in de Premier League. Hij speelde tot dusver 619 duels in de hoogste voetbalklasse van Engeland. Alleen veldspelers Gareth Barry (652 duels) en Ryan Giggs (632) speelden meer wedstrijden in de Premier League.

Grim nieuwe trainer FC Emmen

Fred Grim is de nieuwe trainer van FC Emmen. De 57-jarige coach volgt Dick Lukkien op, die naar FC Groningen verhuist. Grim tekent voor twee jaar bij de club.

FC Emmen speelt volgend seizoen in de eerste divisie. De Drenten verloren in de play-offs om een eredivisieplek van Almere City FC. De laatste trainersklus van Grim was bij Willem II. Hier werd hij in maart 2022 ontslagen. Eerder was de oud-doelman van onder meer SC Cambuur en Ajax hoofdtrainer bij RKC Waalwijk en Almere City FC.

Fred Grim

Presentatie Steijn bij Ajax live op NOS.nl

Ajax geeft om 14.00 uur een persconferentie waarin de club de nieuwe trainer Maurice Steijn zal presenteren. Deze persconferentie is live te zien op NOS.nl en in de NOS-app.

Bellingham tekent voor zes jaar

Een week geleden maakte Borussia Dortmund al bekend dat het Jude Bellingham voor 103 miljoen euro verkoopt aan Real Madrid, vandaag maakt ook de Spaanse club de transfer wereldkundig.

De afgelopen dagen werden de laatste details besproken. De 19-jarige Bellingham tekent een contract voor zes jaar in Madrid.

Ajax bevestigt komst Steijn

Sven Mislintat (l) samen met Maurice Steijn

Het was al een paar dagen bekend, maar nu is het ook officieel. Maurice Steijn is de komende drie jaar de trainer van Ajax.

Technisch directeur Sven Mislintat: "Maurice heeft bij alle clubs waar hij werkzaam was veel betere resultaten behaald dan vooraf werd verwacht. Hij heeft dus meermaals met zijn teams aangetoond een echte overperformer te zijn. Hij is klaar voor de stap omhoog, daar ben ik van overtuigd."

Said Bakkati wordt zoals verwacht als assistent-trainer aan de technische staf toegevoegd. De 28-jarige Duitser Max Lesser komt over van VfB Stuttgart en wordt hoofd analyse eerste elftal. Daarnaast is de club nog op zoek naar een extra assistent naast Steijn. Hedwiges Maduro lijkt daarvoor de voornaamste kandidaat te zijn.

'Bakkati rond met Ajax, Almere dwarsboomt Maduro-stap vooralsnog'

Na de komst van Maurice Steijn heeft Ajax ook assistent Saïd Bakkati (41) vastgelegd, tot de zomer van 2026. Dat meldt De Telegraaf.

Ajax wil Hedwiges Maduro strikken als andere assistent, maar zijn huidige werkgever Almere City werkt nog niet mee. De oud-speler van de Amsterdammers heeft nog een contract tot medio 2024 in Flevoland.

Said Bakkati

Helemaal rond: Romeny transfervrij naar FC Utrecht

Ole Romeny (22) is gepresenteerd bij FC Utrecht. De transfer leek al zo goed als zeker, maar vandaag hebben de Domstedelingen er een klap op gegeven. Hij tekent voor drie seizoenen.

Afgelopen weekend degradeerde Romeny met FC Emmen. Ondanks dat kreeg de aanvaller dit seizoen vaak lof in Drenthe: hij maakte twaalf doelpunten.

"Hij is een ambitieuze speler en wil zichzelf graag ontwikkelen. Wij hebben het vertrouwen dat er nog veel rek in zijn kwaliteiten zit", reageert Jordy Zuidam, technisch directeur bij FC Utrecht.

Ole Romeny

Brian de Keersmaecker gaat naar Heracles

Brian de Keersmaecker verruilt FC Eindhoven voor Heracles Almelo. De Belg heeft tot medio 2027 getekend.

"Brian is een middenvelder die onze scouting al een langere tijd intensief volgt en we wilden hem heel graag hebben. We zijn blij dat we hem nu voor vier jaar hebben vastgelegd", reageert technisch directeur Nico-Jan Hoogma.

De Keersmaecker is een middenvelder en groeide bij Eindhoven uit tot een belangrijke kracht. Hij maakte vijf assists en zes goals.

Brian de Keersmaecker

Doelman Jurjus van De Graafschap naar FC Groningen

Hidde Jurjus vertrekt bij De Graafschap. De 29-jarige doelman, die transfervrij was, maakt de overstap naar het gedegradeerde FC Groningen.

Jurjus begon zijn profloopbaan bij De Graafschap en maakte in 2016 de overstap naar PSV. In Eindhoven wist de keeper niet door te breken. Naast De Graafschap kwam Jurjus ook nog uit voor Roda JC en de Duitse club KFC Uerdingen.

Bij Groningen moet Jurjus de concurrentie aan met Michael Verrips, die opnieuw van Fortuna Sittard wordt gehuurd.

Mbappé reageert

LEUGENS...

Kylian Mbappé slaat van zich af na berichtgeving van Le Parisien. Het Franse dagblad zegt dat Mbappé na het vertrek van Benzema graag bij Real Madrid zou willen tekenen. En op weg naar de uitgang is bij PSG.

"Ik heb al gezegd dat ik volgend seizoen verder ga bij PSG waar ik heel gelukkig ben", aldus de 24-jarige Fransman op Twitter.

'Heerenveen aast op Feyenoord-verdediger Hall'

Milan van Ewijk lijkt zo goed als zeker te vertrekken bij SC Heerenveen. En daarom zijn de Friezen al druk bezig met een opvolger.

Dat moet Denzel Hall worden, volgens VI. Afgelopen seizoen huurde ADO Den Haag de 22-jarige verdediger van Feyenoord.

Hij speelde 32 wedstrijden bij eerstedivisionist. Heerenveen zou zich al gemeld hebben in Rotterdam.

Denzel Hall

Wie hebben we daar? Narsingh op Cyprus beland

Luciona Narsingh (32) is opgedoken op Cyprus. De negentienvoudig Oranje-international gaat aan de slag bij Nea Salamina Famagusta.

De vleugelaanvaller speelde in het verleden bij SC Heerenveen, PSV, Swansea City, Feyenoord, FC Twente (op huurbasis), Sydney FC en Miedz Legnica uit Polen. In Legnica liep zijn contract deze zomer af

Go Ahead haalt Deense jeugdinternational

De Deense jeugdinternational Jakob Breum speelt de komende seizoenen voor Go Ahead Eagles. De 19-jarige vleugelaanvaller komt over van Odense BK en heeft in De Adelaarshorst een contract getekend voor vier seizoenen. Technisch manager Paul Bosvelt omschrijft Breum als "een lichtvoetige en technische speler die met zijn inzicht en passing veel creativiteit kan brengen."

Breum debuteerde op 16-jarige leeftijd bij Odense BK, de club uit zijn geboortestad. De aanvaller speelde inmiddels 51 duels. "Voetballen in de eredivisie beschouw ik als een geweldige stap voor mijn ontwikkeling", reageert de Deen op zijn overstap naar de nummer 11 van afgelopen seizoen.

Mbappé gaat weg bij Paris Saint-Germain

Sterspeler Kylian Mbappé (24) heeft de clubleiding van Paris Saint-Germain in een brief laten weten zijn contract in de Franse hoofdstad niet te verlengen. De aanvaller ligt nog een jaar vast bij de kampioen van de Ligue 1.

Aangezien PSG hem niet transfervrij wil laten gaan, lijkt een transfer aankomende zomer steeds waarschijnlijker te worden. En dus siert Mbappé, overigens niet voor het eerst, de voorpagina's van de Spaanse sportkranten. Bij Real Madrid zou hij de aangewezen persoon zijn om Gouden Bal-winnaar Karim Benzema op te volgen.

'PSV heeft Wijnaldum op het oog'

PSV heeft volgens VI en het Eindhovens Dagblad Georginio Wijnaldum op het lijstje met mogelijke versterkingen staan. De Oranje-international staat nog tot 2024 onder contract bij Paris Saint-Germain, maar lijkt daar te mogen vertrekken. Hij werd het afgelopen jaar al verhuurd aan AS Roma.

Wijnaldum speelde van 2011 tot 2015 ook al voor PSV.

Wijnaldum

'Rice gaat voor Arsenal'

De gewilde Engelse middenvelder Declan Rice lijkt voor Arsenal te kiezen, schrijft The Guardian. De huidige speler van West Ham United zou voor meer dan 100 miljoen pond plus bonussen vertrekken naar de stadgenoot. Als dit werkelijkheid wordt, dan is Rice de duurste aankoop van The Gunners ooit.

De 24-jarige Rice was in zijn jeugd een fan van Chelsea, weer een andere Londense club.

Arsenal betaalde tot nu toe het meeste voor Nicolas Pépé, die in 2019 voor 72 miljoen pond de overstap van Lille naar Londen maakte.

Feyenoord huurt Minteh (18) van Newcastle

Voor de tweede keer vandaag meldt Feyenoord de komst van een jong talent uit de Premier League. Nadat vanochtend al Antef Tsoungui van Brighton werd vastgelegd, volgt nu Yankuba Minteh van Newcastle United.

De 18-jarige vleugelspits uit Gambia maakte dit seizoen vier doelpunten in zeventien duels voor het Deense Odense. Dat leverde hem een transfer voor 7 miljoen euro naar Newcastle op. De Engelse club stalt de pijlsnelle rechtsbuiten nu eerst een jaar op huurbasis in Rotterdam.

Maduro kan overstap naar Ajax niet bevestigen

Maduro kan overstap naar Ajax niet bevestigen: 'Eerst genieten van huldiging Almere'

Hedwiges Maduro promoveerde zondag als assistent-trainer van Almere City naar de eredivisie. Op maandag werd bekend dat hij de assistent van Maurice Steijn wordt bij Ajax. Maduro wilde vlak voor de huldiging het nieuws nog niet bevestigen.

Nijkamp bevestigt: Steijn naar Ajax

Maurice Steijn is de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. De oefenmeester tekent voor drie jaar bij de Amsterdamse club, die na de teleurstellend verlopen competitie - derde achter Feyenoord en PSV - en verloren bekerfinale niet verder ging met interim-coach John Heitinga.

Ajax betaalt een gelimiteerde transfersom voor Steijn. "Maurice heeft ons vanochtend in een gesprek laten weten dat hij naar Ajax wil", zegt technisch directeur van Sparta Gerard Nijkamp. "Er stonden bepaalde voorwaarden in zijn contract en daar heeft Ajax aan voldaan. We vinden het erg jammer dat Maurice vertrekt, maar als we als Sparta een trainer aan Ajax kunnen afleveren, dan maakt dat ons als Spartanen trots."

Steijn geen eerste keus: geen Ajax-dna, geen aanvallend voetbal en geen grote spelerscarrière

Stanley Menzo ontslagen bij Chinese club

Voormalig Ajax-keeper Stanley Menzo is volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua ontslagen bij Beijing Guoan. De club bevestigt het nieuws in een verklaring.

Lees hier meer over het ontslag van Menzo:

Steijn akkoord met Ajax, driejarig contract aanstaande

Maurice Steijn is hard op weg naar Ajax, zo werd zondagavond al duidelijk.

Ajax wil de komst van hoofdtrainer Maurice Steijn de komende dagen afronden. Het gaat om een driejarig contract bij de club uit Amsterdam. Momenteel heeft Steijn nog een lopende verbintenis bij Sparta, die loopt tot volgende zomer.

Steijn heeft Sparta laten weten dat hij graag in Amsterdam aan de slag wil. Ajax moet nog wel een afkoopsom voor de 49-jarige Hagenaar betalen. De verwachting is dat beide clubs elkaar snel vinden in een akkoord.

Maduro en Bakkati beoogde assistenten

Ook de clubs van de beoogde assistenten Hedwiges Maduro (Almere City) en Saïd Bakkati (ADO De Haag) zijn benaderd.

Mertens blijft jaar langer bij Galatasaray

Dries Mertens speelt ook volgend seizoen bij Galatasaray. Dat laat de 36-jarige Belg op Twitter weten.

Vorige zomer verruilde Mertens Napoli voor de club uit Istanbul. In dertig wedstrijden scoorde hij zes keer. Twee weken geleden pakte Galatasaray voor het eerst in vier jaar weer de Turkse landstitel.

Feyenoord haalt 20-jarige Tsoungui binnen

Feyenoord neemt Antef Tsoungui over van Brighton & Hove Albion. De 20-jarige verdediger uit België tekent een tweejarig contract, met de optie voor nog een jaar.

"Het spreekt voor zich dat ik erg trots ben om bij een club te mogen tekenen die een prachtige historie bezit, in een geweldig stadion speelt en uitzinnige supporters heeft", zegt Tsoungui. "Ik wil het nieuwe seizoen zo veel mogelijk wedstrijden spelen en aan iedereen laten zien wat ik in huis heb."

Tsoungui speelde in de jeugd bij Chelsea en maakte in 2018 de overstap naar Brighton. Afgelopen seizoen werd de Belgisch jeugdinternational kortstondig uitgeleend aan Belgische tweedeklasser Lommel. Na enkele weken werd de huurdeal echter alweer beëindigd.

Bevestigd: Bosz als hooftrainer aan de slag bij PSV

PSV heeft de komst van Peter Bosz als nieuwe hoofdtrainer officieel aangekondigd. De 59-jarige trainer is de opvolger van de recent opgestapte Ruud van Nistelrooij.

De deal met de Bosz leek al enkele dagen een zekerheid. De Apeldoorner werkte eerder voor onder meer Heracles, Vitesse, Ajax, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon.

Lees hier meer over zijn nieuwe klus in Eindhoven:

Frankfurt strikt voormalig Bayern-assistent Toppmöller als hoofdtrainer

Dino Toppmöller is de nieuwe hoofdtrainer van Eintracht Frankfurt. De 42-jarige Toppmöller volgt Oliver Glasner op en tekent tot 2026.

Toppmöller is geen onbekende in Frankfurt. Tussen 2002 en 2003 speelde hij voor de club. Zijn vader Klaus was in de jaren 90 ook al trainer bij Die Adler. "Door mijn verleden heb ik altijd een speciale band gehad met Eintracht Frankfurt en heb ik de club altijd gevolgd", verklaarde de nieuwe trainer. "De ontwikkeling van Frankfurt in de afgelopen jaren is indrukwekkend. Ik wil graag deze positieve ontwikkeling voortzetten met staf, spelers en iedereen bij de club."

De afgelopen jaren was Toppmöller junior assistent-trainer van Julian Nagelsmann. Eerst bij RB Leipzig, later bij Bayern München. In Beieren werden in maart zowel Nagelsmann als Toppmöller ontslagen vanwege tegenvallende resultaten.

'Emmen gaat voor Grim'

De kersverse degradant FC Emmen richt zijn pijlen op Fred Grim, meldt VI. De 57-jarige voormalig trainer van onder meer RKC Waalwijk en Willem II moet de opvolger worden van Dick Lukkien, die naar FC Groningen vertrekt. Volgens VI moeten er alleen nog wat formaliteiten afgehandeld worden.

Jans denkt nog wel wat in voetbal te gaan doen

Trainer Ron Jans sloot zondag zijn periode bij FC Twente af met een zege op Sparta Rotterdam (1-0) in de finale van de play-offs en kwalificatie voor de voorronde van de Conference League. De club gaat Europa in, de coach niet.

"Ik ga nu even andere dingen doen. Ik ben niet definitief weg, ik denk dat ik nog wel wat ga doen in het voetbal. Maar voorlopig even niet."

Jans is na sabbatical beschikbaar: 'Ik denk dat ik nog niet klaar ben'

'Steijn topkandidaat om trainer van Ajax te worden'

Sparta-trainer Maurice Steijn ligt volgens De Telegraaf en Voetbal International op 'poleposition' om de vacante trainerspositie bij Ajax te gaan bekleden. De krant meldt dat de 49-jarige Steijn morgen om 10 aan Gerard Nijkamp, de technisch directeur van Sparta, laat weten dat hij in contract wil treden met Sven Mislintat, directeur voetbalzaken van Ajax.

Ajax schakelt volgens de Telegraaf door omdat de gesprekken met de beoogde trainer Kjetil Knutsen stuk zijn gelopen.

Steijn leed vandaag nog een nederlaag tegen FC Twente (1-0). Voor die wedstrijd hulde de trainer zich al in nevelen wat betreft een langer verblijf in Rotterdam. "Het is nog niet honderd procent. Morgen gaan Gerard Nijkamp en ik met elkaar zitten."

Steijn over toekomst bij Sparta: 'Maandag om de tafel'

Tielemans naar Aston Villa

Ondanks de degradatie van Leicester City blijft Youri Tielemans in de Premier League actief. De Belgische middenvelder tekent bij Aston Villa. Hij was transfervrij.

De 26-jarige Tielemans speelde 46 interlands voor België en maakte de WK's van 2018 en 2022 mee, net als het EK in 2021. Eerder kwam hij uit voor Anderlecht en AS Monaco.

Youri Tielemans

Engels talent voor FC Utrecht

FC Utrecht is dicht bij het aantrekken van Adrian Blake, zo meldt transfergoeroe Fabrizio Romano. De 17-jarige linksbuiten komt over van Watford.

De jonge Engelsman was transfervrij en stond ook in de belangstelling van clubs uit de Premier League. Bij FC Utrecht verwacht Blake meer kans op speeltijd te krijgen.

Transfer Kökcü rond

Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü heeft een nieuwe club. De 22-jarige middenvelder is een vijfjarig contract overeengekomen met Benfica, zo hebben de kampioen van Portugal en Feyenoord bekendgemaakt.

Benfica meldt dat het gaat om een transfersom van 25 miljoen euro, maar dat dat bedrag door bonussen nog met 5 miljoen euro kan oplopen.

Met de transfersom van 25 miljoen euro evenaart Kökcü de duurste verkoop ooit van Feyenoord. Vorig jaar werd Luis Sinisterra ook voor 25 miljoen euro verkocht aan Leeds United.

Diaz van AC Milan naar Real Madrid

Hij speelde liefst drie seizoenen op huurbasis bij AC Milan, maar na de zomer mag Brahim Diaz weer voor zijn kans gaan bij Real Madrid. De 23-jarige aanvallende middenvelder had afgelopen seizoen een vaste basisplaats bij Milan, al viel zijn rendement wat tegen. In 33 duels maakte hij zes doelpunten en gaf hij zeven assists.

Real verlengt het contract van Diaz tot medio 2027. Hij moet de opvolger worden van Marco Asensio, die de club transfervrij verlaat.

Lammers en Dessers spitsenduo Rangers?

Sam Lammers

Sam Lammers en Cyriel Dessers zouden komend seizoen weleens het spitsenduo van Rangers FC kunnen gaan vormen. De Nederlander en de Nigeriaanse Belg degradeerden met respectievelijk Sampdoria en Cremonese uit de Serie A.

Sky Sports meldt dat de gesprekken tussen de Schotse topclub en de twee aanvallers in volle gang zijn. Rangers zou ook dicht bij de komst van middenvelder Jose Cifuentes zijn. De Ecuadoraan speelt nu nog in de MLS bij Los Angeles FC.

Cyriel Dessers

Assistent-trainer Veldman moet weg bij Anderlecht

De Nederlandse trainer Robin Veldman moet weg bij Anderlecht. De 37-jarige Veldman was afgelopen seizoen nog even interim-hoofdtrainer bij de club uit Brussel en werd na de aanstelling van de nieuwe coach Brian Riemer zijn assistent. Maar het komende seizoen is er helemaal geen plek meer voor de Nederlander.

Veldman kwam twee jaar geleden over als trainer uit de jeugdopleiding van Ajax. In Brussel kreeg hij de beloften onder zijn hoede, totdat hij afgelopen najaar de ontslagen hoofdtrainer Felice Mazzu bij het eerste elftal moest vervangen.

'Toulouse ontslaat trainer Philippe Montanier'

Trainer Phillippe Montanier moet volgens Franse media vertrekken bij Toulouse. Onder leiding van de 58-jarige Fransman werd Toulouse vorig seizoen kampioen in de Ligue 2. Dit seizoen won de club mede dankzij Branco van den Boomen, Stijn Spierings, Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal de Franse beker.

Vanwege meningsverschillen met de directie en een 'teleurstellende' dertiende plaats in de Ligue 1 zou de club nu toch afscheid van hem willen nemen.

Dit weekend handtekening Bosz bij PSV

PSV verwacht snel een definitief akkoord te bereiken met de nieuwe hoofdtrainer Peter Bosz. "Wij hopen dit weekeinde of uiterlijk maandag op een handtekening", zegt algemeen directeur Marcel Brands.

De 59-jarige Bosz, die een contract voor drie jaar gaat tekenen, wordt in Eindhoven de opvolger van Ruud van Nistelrooij. De oud-spits stapte kort voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op.

PSV en Bosz zouden akkoord zijn, maar club en trainer zelf nog stil

Verschillende media, waaronder Eindhovens Dagblad en VI, melden dat PSV en Peter Bosz een akkoord hebben bereikt. PSV zelf heeft nog niets bekend gemaakt. Ook uit het kamp van Bosz blijft het stil. Tegen de NOS bevestigt PSV nog niets.

Het Eindhovens Dagblad zegt dat de club het nieuws binnen afzienbare tijd bekend zal maken. Maar mogelijk wel pas na het weekend. Het zou gaan om een contract van drie jaar.

Kökcü op vliegveld in Lissabon

Orkun Kökcü lijkt dicht bij een overgang naar Benfica. De middenvelder kwam vrijdagavond aan op het vliegveld van Lissabon. Daar kreeg hij al gauw een sjaaltje van Benfica omgehangen.

Volgens Portugese media zal Kökcü deze dagen een medische keuring ondergaan en een contract tekenen bij de Portugese kampioen tot 2028. Bevestiging van de club is er nog niet.

Eerder sijpelde al door dat een overgang van Rotterdam naar Portugal in de maak is. Volgens het Algemeen Dagblad zou het gaan om een recordtransfer voor Feyenoord: tussen de 25 en 30 miljoen, iets meer dan de transfer van Luis Sinisterra naar Leeds United van zo'n 25 miljoen euro.

Kökcü was afgelopen seizoen aanvoerder van Feyenoord. Onder zijn aanvoering veroverde de Rotterdamse club overtuigend de landstitel.

FC Twente legt Ajacied Regeer voor vier jaar vast

Youri Regeer stapt over van Ajax naar FC Twente. De 19-jarige Haarlemmer die zowel als verdediger als middenvelder kan spelen heeft een contract getekend tot medio 2027.

"We zijn blij dat we Youri voor lange tijd aan FC Twente hebben kunnen binden", zegt Jan Streuer op de website van de club. "Youri is een groot talent en een vrij complete en multifunctionele speler."

"Ik ben ontzettend blij en trots met deze mooie stap in mijn carrière", zegt Youri Regeer. "Ik hoop mij verder te ontwikkelen binnen deze prachtige club. Tot snel in de Grolsch Veste!"

Regeer maakte in 2020 als zestienjarige speler zijn debuut voor Jong Ajax in de eerste divisie, waar hij 91 wedstrijden speelde. Regeer kwam zes keer uit voor het eerste van Ajax.

Twente heeft ook Younes Taha van PEC Zwolle overgenomen. De 20-jarige aanvaller promoveerde dit seizoen met de club uit Zwolle naar de eredivisie.

Taha tekent voor vier jaar in Enschede.

'Pepi wil naar PSV'

Een overgang van de jonge Amerikaanse spits Ricardo Pepi naar PSV komt dichterbij. Volgens het Eindhovens Dagblad heeft Pepi tegen zijn huidige club FC Augsburg gezegd dat hij naar Eindhoven wil vertrekken.

De Duitse club is volgens het ED in gesprek met PSV, en alleen PSV. Ook zou het eerder gevraagde transfersom van 11 miljoen worden verlaagd naar tussen de 8 en 9 miljoen. Enfin, Pepi's komst naar Eindhoven lijkt aanstaande.

Ricardo Pepi

KKD-kampioen Rente verruilt Heracles voor gedegradeerde FC Groningen

Een opvallende stap van Heracles-verdediger Marco Rente: hij vertrekt naar het gedegradeerde FC Groningen. De Spanjaard werd dit seizoen kampioen met Heracles in de eerste divisie.

"Voor anderen is deze stap wellicht lastig te begrijpen, maar voor mij was het geen moeilijke keuze. Ik ben blij", zegt Rente op de clubwebsite.

"Ik heb FC Groningen altijd als een hele grote en mooie club gezien. Na de gesprekken met de directie en de nieuwe trainer Dick Lukkien had ik meteen een heel goed gevoel."

Real Madrid haalt Fran García terug

Fran García (23) komt terug naar Real Madrid. Drie jaar geleden verkochten de Madrilenen de linkervleugelverdediger aan Rayo Vallecano. In het contract stond wel een optie om García terug te halen.

En daar is nu gebruik van gemaakt. De Spanjaard werd verkocht voor twee miljoen euro en is nu voor vijf miljoen teruggehaald.

Met García heeft Real zijn tweede zomeraankoop binnen. Eerder werd Jude Bellingham overgenomen van Borussia Dortmund.

Foster (40) blijft nog jaartje langer bij Wrexham

Veertig jaar is 'ie, maar keeper Ben Foster gaat gewoon nog een seizoen door bij Wrexham AFC uit Wales. Hij heeft een contract getekend tot de zomer van 2024.

Wrexham, de club van acteur Ryan Reynolds, promoveerde onlangs naar de League Two en heeft alweer nieuwe doelen gesteld. Foster moet onderdeel blijven van de groep.

Vorige zomer kondigde de doelman zijn afscheid als prof aan, maar in maart werd hij toch geontracteerd. Door Wrexham. Hij speelde acht duel waarin hij regelmatig belangrijk was.

Ben Foster

Keita van Liverpool naar Bremen

Werder Bremen maakt de komst van Naby Keita bekend. De 28-jarige middenvelder uit Guinea komt transfervrij over van Liverpool.

Keita speelde vijf jaar voor de Engelse topclub. Daarvoor was hij ook al actief in de Bundesliga, bij RB Leipzig.

'Benfica staakt gesprekken met Kerkez'

Milos Kerkez

Benfica heeft zich teruggetrokken in de onderhandelingen met Milos Kerkez, zo meldt de Portugese sportkrant A Bola. De financiële eisen van de linksback van AZ - hij zou een salarisvoorstel 1 miljoen per jaar netto hebben afgewezen - zijn de Portugese club naar verluidt te gortig.

Omdat ook AZ een flinke transfersom vraagt, zou Benfica hebben besloten om op zoek te gaan naar een andere linksback.

Buijs volgt Velázquez op bij Fortuna Sittard

Danny Buijs is door Fortuna Sittard aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De (nog net) 40-jarige Dordtenaar is de opvolger van Julio Velázquez, die na één seizoen zijn biezen weer pakt. De Spaanse coach loste vorig jaar september Sjors Ultee af, toen Fortuna op de achttiende plaats in de eredivisie stond. De Limburgers eindigden uiteindelijk als dertiende.

FC Utrecht-operatie geslaagd: 'Azarkan tekent meerjarig contract'

Marouan Azarkan verkast naar FC Utrecht. Dat melden meerdere bronnen. De vleugelaanvaller maakt al twee jaar indruk bij Excelsior, dat hem huurde van Feyenoord.

FC Utrecht was al langer geïnteresseerd in de diensten van Azarkan, die nog tot medio 2024 onder contract staat bij Feyenoord. Nu is de club uit de Domstad er in geslaagd.

Azarkan gaat zich voor een langere periode binden aan FC Utrecht. Over de transfersom is nog weinig bekend.

Marouan Azarkan

Bayern haalt Laimer gratis binnen

Konrad Laimer

Konrad Laimer maakt transfervrij de overstap van RB Leipzig naar Bayern München, zo meldt de Duitse kampioen. De 26-jarige middenvelder speelde zes jaar bij Leipzig.

De Oostenrijker is de eerste aanwint van Bayern voor komend seizoen en moet gaan concurreren met onder anderen Ryan Gravenberch.

'Ajax aast op assistkoning Russische competitie'

Ajax heeft zich bij FK Krasnodar gemeld voor Eduard Spertsyan, zo melden VI en de Telegraaf. De aanvallende middenvelder uit Armenië is de 'assistkoning' van de Russische competitie, met 12 voorbereide doelpunten. Zelf scoren lukt de 23-jarige Spertsyan ook regelmatig: hij maakte er vorig seizoen tien in de Premjer Liga.

Naar verluidt moet Spertsyan zo'n 9 miljoen euro kosten. Hij kan de tweede zomeraanwinst van Ajax worden, dat eerder defensieve middenvelder Branco van den Boomen transfervrij binnenhaalde.

Spertsyan

'Cerny rond met Wolfsburg, FC Twente niet onder indruk van eerste bod'

FC Twente-aanvaller Vaclav Cerny is volgens de Telegraaf persoonlijk rond met VfL Wolfsburg. Er ligt een vierjarig contract klaar bij de club uit de Duitse Bundesliga.

Toch lijkt een definitieve transfer nog wel even op zich te laten wachten: volgens TC/Tubantia zijn FC Twente en VfL Wolfsburg "ver verwijderd van een akkoord". Cerny heeft nog een tweejarig contract in Enschede, maar wil zelf een stap hogerop.

'Bij het juiste bedrag, werken we natuurlijk mee'

In gesprek met de NOS zei Jan Streuer, technisch directeur in Enschede, eerder: "Hij wil het hoogst haalbare niveau bereiken. En dat is logisch, dat wil iedere sportman. Als er een club komt die het juiste bedrag biedt, werken we natuurlijk mee."

Tijdens de play-offs gisteren leek Cerny nog de schlemiel van de avond te worden. Hij bracht Kiko Saito naar de grond in de zestienmeter, waarna Sparta een penalty kreeg. Die werd benut en Twente leek af te steven op een 0-1 nederlaag. In blessuretijd bracht Ramiz Zerrouki de stand weer op gelijke hoogte.

Saito gaat naar de grond in duel met Cerny

'PSV verwacht Bosz snel te presenteren'

Na dagenlang onderhandelen bevinden de gesprekken tussen PSV en Peter Bosz zich in de afrondende fase, zo meldt Eindhovens Dagblad. De 59-jarige oud-trainer van onder meer Ajax, Borussia Dortmund en Olympique Lyon zal naar alle waarschijnlijkheid een meerjarig contract tekenen in Eindhoven.

PSV staat "aan de vooravond van een behoorlijke reorganisatie", meldt de regionale krant. Zowel in de spelersgroep als in de staf wil Bosz een groot aantal veranderingen doorvoeren. De club zit sinds 24 mei zonder hoofdtrainer, toen Ruud van Nistelrooij plotseling opstaopte.

'PSV heeft spits Pepi bijna binnen'

De Amerikaanse spits Ricardo Pepi lijkt komend seizoen bij PSV te gaan spelen. Volgens de transfer-goeroe Fabrizio Romano heeft de Eindhovense club de Amerikaan bijna binnen. Pepi speelde dit seizoen bij FC Groningen, dat de spits huurde van Augsburg. In het shirt van Groningen scoorde hij twaalf keer, maar daarmee kon het pas 20-jarige talent niet voorkomen dat zijn ploeg uit de eredivisie degradeerde.

'Feyenoord gaat transferrecord verbreken met transfer Kökcü naar Benfica'

Benfica heeft Feyenoorder Orkun Kökcü bijna binnen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Het gaat om een recordtransfer volgens de krant: tussen de 25 en 30 miljoen. De transfer van Luis Sinisterra naar Leeds United leverde zo'n 25 miljoen euro op.

Kökcü was afgelopen seizoen aanvoerder van Feyenoord. Onder zijn aanvoering veroverde de Rotterdamse club overtuigend de landstitel.

Hadouir wordt assistent van Fraser bij RKC

Anouar Hadouir gaat hoofdtrainer Henk Fraser assisteren bij RKC Waalwijk. De voormalig middenvelder heeft voor twee seizoenen getekend.

De 40-jarige Hadouir komt over van Willem II, waar hij in de jeugdopleiding werkzaam was. Bij Willem II begon hij ook zijn loopbaan als voetballer. Daarna speelde hij in Nederland ook voor Roda JC, NAC Breda en Excelsior.

"Ik kijk enorm uit naar de samenwerking en hiermee deel uit te maken van deze ambitieuze club", aldus Hadouir. "Ik ben dan ook vastberaden om mijn kennis en ervaring over te brengen op de spelers. Samen gaan we er alles aan doen om successen te behalen en het team en individu verder te ontwikkelen."

RKC werd afgelopen seizoen negende in de eredivisie. Half mei werd Fraser al aangesteld als opvolger van Joseph Oosting, die overstapt naar FC Twente.

Xavi respecteert keuze Messi

Xavi heeft begrip voor de keuze van Lionel Messi om bij het Amerikaanse Inter Miami te gaan spelen. "De afgelopen twee jaar had hij het niet naar zijn zin bij Paris Saint-Germain en wilde dit soort druk niet meer. Hij is de beste speler ooit. Maar dit is zijn persoonlijke beslissing die we moeten respecteren."

De coach van Barcelona sprak de afgelopen periode veel met Lionel Messi over zijn mogelijke terugkeer bij de Spaanse club. Tijdens die gesprekken merkte Xavi de afgelopen dagen een verandering bij Messi. "We waren allemaal opgewonden door de gesprekken. Eerst hij, toen ik en toen de club. Maar vaak wil je iets en lukt het toch niet omdat de omstandigheden er niet naar zijn. Misschien was het plaatje bij hem niet zo duidelijk."

Xavi: "Maar vaak kunnen we niet bedenken hoe het is om in iemand anders zijn schoenen te staan. Het is ook zeker niet makkelijk om Messi te zijn. Hij moet zich altijd perfect gedragen, hij moet perfect zijn op het veld en moet altijd de beste zijn."

Mac Allister naar Liverpool

Liverpool heeft zijn eerste grote aanwinst van deze zomer binnen. De Engelse club neemt Alexis Mac Allister over van Brighton & Hove Albion. De 24-jarige middenvelder, die in december met Argentinië wereldkampioen werd, tekent voor vier jaar bij Liverpool.

Mac Allister maakte tijdens het afgelopen WK in Qatar indruk in de Argentijnse ploeg, maar een transfer in de winterperiode zat er nog niet in.

Sinds januari 2019 stond Mac Allister bij Brighton onder contract, maar werd eerst twee keer verhuurd aan Argentijnse club . Zijn debuut in de Premier League volgde ruim een jaar later alsnog in dienst van Brighton.

Alexis Mac Allister

Rice gaat West Ham verlaten

Declan Rice mag West Ham United deze zomer verlaten. Dat heeft voorzitter David Sullivan na het winnen van de Conference League verteld tegenover talkSPORT. "We hebben hem beloofd dat hij mocht gaan."

En het plan van 41-voudig international Rice is duidelijk, volgens Sullivan. "Hij is vastbesloten om te gaan. Je kan je geen man wensen die zich meer voor ons heeft ingezet dit seizoen dan hij. Het is niet iets wat we willen dat gebeurt. We boden hem 200 duizend pond (ruim 230 duizend euro, red.) per week achttien maanden geleden, hij wees het af."

De middenvelder, die sinds 2014 bij West Ham United onder contract staat, wordt onder meer in verband gebracht met Bayern München.

Declan Rice

Gaat ook Zaha naar Saudi-Arabië?

Hij is natuurlijk lang niet van het kaliber Cristiano Ronaldo, Karim Benzema of N'Golo Kanté, maar met Wilfried Zaha lijkt er weer een bekende speler van Europa naar het Midden-Oosten te verkassen. Bij het Engelse Sky zijn ze ervan overtuigd dat de Ivoriaanse dribbelaar van Crystal Palace naar Al-Nassr gaat.

'Utrecht wil Janssen halen als assistent-trainer'

VI meldt dat FC Utrecht Willem Janssen aan wil trekken als assistent-trainer van Michael Silberbauer. Momenteel is Janssen technisch manager bij VVV-Venlo.

Als voetballer was Janssen jarenlang aanvoerder van FC Utrecht.

Geen enkele twijfel meer: Messi naar Miami

Lionel Messi is van plan zijn loopbaan bij Inter Miami in de Verenigde Staten te vervolgen. De 35-jarige Argentijn laat dat weten in een exclusief interview aan de Spaanse krant Mundo Deportivo.

"Ik heb de beslissing genomen dat ik naar Miami ga. Ik wilde Europa verlaten, uit de schijnwerpers stappen en meer aan mijn familie denken", laat hij weten.

"Het is nog niet honderd procent rond, er mist nog iets, maar we hebben besloten wel die kant op te gaan."

Sparta probeert Strootman terug naar Kasteel te halen

Gerard Nijkamp, technisch directeur van Sparta, heeft in een podcast van RTV Rijnmond bevestigd dat er met Kevin Strootman is gesproken over diens eventuele terugkeer naar Rotterdam. Strootman is 33 en heeft er een goed seizoen met het gepromoveerde Genoa op zitten.

'Voor de wedstrijd tegen Feyenoord hebben we een gesprek gehad', zei Nijkamp. 'Dat was een goed gesprek. Maar het is aan Kevin wanneer hij besluit om thuis te komen. Wat ons betreft het liefst eergisteren.'

Kanté onderweg naar Al-Ittihad, club van Benzema

Ook de Franse middenvelder N'Golo Kanté vervolgt zijn loopbaan bij Al-Ittihad. De transfervrije middenvelder van Chelsea tekent volgens verschillende media een contract van drie jaar bij de kampioen van Saudi-Arabië, die zich dinsdag al van de komst van Karim Benzema verzekerde.

Kanté, WK-winnaar van 2018 in Rusland, kwam het afgelopen seizoen bij Chelsea niet veel aan spelen toe door een hamstringblessure. Daardoor lag hij zes maanden uit de roulatie. De verdedigende middenvelder kwam in 2016 over van Leicester City, waarmee hij toen net kampioen van Engeland was geworden.

Saudi-Arabië wil de eigen voetbalcompetitie met veel buitenlandse sterren versterken. Zo kwam Cristiano Ronaldo afgelopen winter al voor de oliedollars naar het Midden-Oosten. De Portugees speelt bij Al-Nassr.

'Messi vertrekt naar Verenigde Staten'

Naar Inter Miami om precies te zijn. Althans, dat melden de BBC en L'Equipe. Messi gaat in Miami naar verluidt 400 miljoen euro per jaar verdienen. Hij was transfervrij na zijn vertrek bij Paris Saint-Germain.

NEC-aanvaller Cissoko voor veel geld naar Toulouse

NEC-aanvaller Ibrahim Cissoko is hard op weg naar Toulouse. De Nijmegenaren ontvangen zo'n 2.5 miljoen euro voor de 20-jarige Cissoko, die daarmee een van de duurste uitgaande transfers ooit is.

Ibrahim Cissoko

Welkom!

Clubs gaan de komende periode weer massaal op zoek naar nieuwe spelers en trainers. In dit blog houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in binnen- en buitenland.