NOS Voetbal

Spanje treft Kroatië in eindstrijd Nations League na late zege op Italië

Spanje speelt zondag in Rotterdam de finale van de Nations League tegen Oranje-bedwinger Kroatië. Door een late treffer van goudhaantje Joselu kreeg Italië met 2-1 klop.

Daardoor speelt het Nederlands elftal de troostfinale tegen de Italianen, die in Enschede onderuit gingen.

Het topaffiche in het oosten van ons land ontbrandde donderdagavond razendsnel. Al na drie minuten lag de bal in het net bij de Azzurri, na een fatale opbouw van achteruit.

Doelman Gianluigi Donnarumma speelde in op centrale verdediger Leonardo Bonucci en de ervaren kracht liet zich vervolgens in de luren leggen door Yeremi Pino. De aanvaller profiteerde optimaal.

Handsbal

De 1-0 voor Spanje brak het duel meteen open, al kregen de Italianen na tien minuten wel hulp van de debuterende verdediger Robin Le Normand.

De in Frankrijk geboren Le Normand, uitkomend voor Real Sociedad, kreeg de bal na een uithaal van Nicolo Zaniolo op de arm. De gegeven penalty werd benut door Ciro Immobile.

Immobile de gevierde man na de 1-1

Het leek nog mooier te worden voor de regerend Europees kampioen, maar er ging op advies van de VAR een streep door het doelpunt van Davide Frattesi. Buitenspel, zo was het oordeel.

In het restant van de eerste helft kregen beide landen nog enkele mogelijkheden. Een schot van Álvara Morata kon met moeite gekeerd worden door Donnarumma en aan de overzijde zeilde een poging van Rafael Toloi over het doel van Unai Simón.

Diezelfde Simón voorkwam na rust met een knappe reflex een treffer van Frattesi. Daarvoor kregen de Spanjaarden nog een enorme kans. Zowel Mikel Merino (redding Donnarumma) als Morata (rebound net naast) verzuimde te scoren.

Spitsuur voor het doel van de Italianen

Nadat de zon onder was gegaan in Enschede, was het wachten op een bevrijdende goal. Met name Spanje maakte er aanspraak op en enkele minuten voor tijd viel deze toch nog.

Uitgerekend de net ingevallen Joselu (33), die in maart als debutant tegen Noorwegen al twee keer scoorde, gaf de bal het laatste zetje.

Zo kreeg het topaffiche dezelfde uitslag als twee jaar terug, toen ook in de halve finales van de Nations League. Spanje neemt het nu op tegen Kroatië. Italië treft Oranje in de troostfinale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl