NOS Voetbal

Twente-keepster Van Domselaar naar Aston Villa: 'Zij willen hogerop, ik ook'

Van Domselaar: 'Superblij dat ik het vertrouwen heb gekregen'

Daphne van Domselaar stapt over naar het Engelse Aston Villa. De Oranje-keepster tekent een contract voor drie seizoenen. "Na zes jaar Twente ben ik toe aan een nieuwe stap."

Ze is pas 23 jaar, maar praat opvallend weloverwogen over haar keuze, die op het eerste gezicht verrast. Aston Villa eindigde het afgelopen seizoen als vijfde in de Engelse Women's Super League. Dat is nog steeds op enorm hoog niveau vergeleken met de Nederlandse eredivisie, maar geen top-3. En dat was toch wel de verwachting van velen.

De 13-voudig international staat echter liever bij een club als Aston Villa onder de lat dan dat ze bij landskampioen Chelsea de bank warm houdt. "Ik wil speelminuten maken en niet bij de beste club ter wereld op de bank belanden."

Blik van de bondscoach

Na het EK vorig jaar stonden topclubs voor Twente-keeper Daphne van Domselaar in de rij. In de eerste groepswedstrijd tegen Zweden raakte eerste keepster Van Veenendaal geblesseerd, waarna Van Domselaar in de 20ste minuut haar plaats onder de lat overnam.

Ze stond die plek niet meer af. Tot en met de kwartfinales, waarin Nederland werd uitgeschakeld door Frankrijk, was ze de grote uitblinker. Sindsdien is ze de vaste doelvrouw van Oranje.

Dat wil ze blijven, maar ze voelt de hete adem van Ajax-keepster Lize Kop in haar nek. "Jazeker, dat speelt mee. De bondscoach kijkt ook naar speelminuten."

Familiegevoel

Van Domselaar vertelt enthousiast over de ambities van Aston Villa die goed passen bij die van haar. "Zij willen hogerop en naar de top groeien. Dat is precies wat ik ook wil. Ik ben nu 23 en een keeper is op haar top als ze 26 is, dus mijn ontwikkeling is belangrijk."

Daphne van Domselaar op het EK van 2021 in Engeland

Bovendien hebben ze bij haar nieuwe club de beste faciliteiten en een sfeer die ze herkent van Twente waar ze zes jaar speelde.

"Ik word in het diepe gegooid. Dat is goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Maar ik had echt een familiegevoel bij Aston Villa."

Ze is blij dat het hoge woord eruit is voor het WK, dat op 20 juli begint in Australië en Nieuw-Zeeland. "Nu kan ik de focus leggen op het Nederlands elftal, honderd procent."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl