Fred Grim
NOS Voetbal

Trainer Grim keert terug op Nederlandse velden bij gedegradeerd Emmen

Net bekomen van de schrik van de degradatie naar de eerste divisie is FC Emmen al bezig met een terugkeer op het hoogste niveau. Trainer Fred Grim moet die wederopstanding vorm gaan geven.

De 57-jarige Amsterdammer is de opvolger van Dick Lukkien, die komend seizoen bij FC Groningen voor de groep staat. Grim tekent een contract voor twee seizoenen.

Aan de slag bij de club die hem liet degraderen

Na zijn loopbaan als doelman bij Ajax en SC Cambuur werkte Grim als jeugdtrainer en assistent bij Ajax en Sparta, voor hij bij Almere City op eigen benen stond. Daarna werd hij coach van Jong Oranje, assistent-coach bij het grote Oranje en na het ontslag van Danny Blind in 2017 zelfs even interim-bondscoach.

Eén keer degradeerde Grim als coach: in 2018 werd Grim, destijds als assistent van trainer Dick Advocaat bij Sparta, uitgerekend door FC Emmen verslagen in de play-offs.

2018: Fred Grim als assistent van Dick Advocaat op de dag dat Sparta door Emmen veroordeeld wordt tot degradatie.

Die nare smaak wiste hij uit door een jaar later met RKC Waalwijk via een gedenkwaardige 5-4 zege in Deventer op Go Ahead Eagles promotie af te dwingen naar de eredivisie.

Zijn laatste werkgever was Willem II, waar hij in maart 2022 na slechts één overwinning in een reeks van 18 duels werd ontslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl