Pro Shots
NOS Voetbal

Grim na promotie: 'Ik heb best wat meegemaakt, maar dit gaat in de boeken'

De voetbalsupporter is tegenwoordig best iets gewend als het gaat om bizarre ontknopingen. Maar op een slotfase als in de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk had bijna niemand gerekend. Door een 4-5 overwinning promoveert RKC volgend seizoen naar de eredivisie.

Ook Fred Grim, trainer van de Waalwijkers, wist bijna niet wat hij zag. "Dit is ongekend. Ik denk dat ik best wel wat meegemaakt heb, maar dit gaat wel in de boeken."

De ploeg van Grim kwam op de Adelaarshorst tot twee keer toe op achterstand. Net toen Go Ahead Eagles bij 4-3 de overwinning over de streep leek te trekken, scoorde RKC diep in blessuretijd nog twee goals.

Herpakt

De prestatie van RKC was extra bijzonder omdat de clubarts in de rust onwel werd en naar het ziekenhuis werd gebracht. Grim zag dat zijn spelers hier goed op reageerden. "Het is niet niks als er iemand op de grond ligt. De jongens hebben zich herpakt, zo goed mogelijk. Als je er dan toch in blijft geloven op het moment dat je op achterstand komt, dan is dat een groot compliment voor mijn ploeg."

RKC maakte de aflopen weken indruk door in de play-offs eerst al NEC en Excelsior uit te schakelen. "Dit is wel een aanslag geweest op mijn spelersgroep. Ook op de staf trouwens", aldus Grim. "Maar als het op deze manier iets oplevert, denk ik dat je alleen maar heel erg gelukkig kan zijn met elkaar."

De late nederlaag kwam hard aan bij Go Ahead Eagles. Trainer John Stegeman greep met zijn ploeg net naast promotie. "Dit doet pijn. Vooral de manier waarop is pijnlijk, in de dying seconds."

Stegeman had eerder Heracles Almelo onder zijn hoede en coachte het afgelopen seizoen in de eerste divisie. "Ik heb dit jaar een stap teruggedaan om heel veel basisdingen te leren. Het is voor mij heel erg leerzaam geweest."

"We moeten nu zorgen dat we dit verwerken met elkaar. Dit zal altijd wel een krasje op je ziel blijven. Maar dat is ook het voetballeven. Sometimes you win, sometimes you lose."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl