RKC keert na knotsgekke wedstrijd in Deventer terug in eredivisie

RKC Waalwijk keert na vijf jaar terug in de eredivisie. De Brabanders wonnen een spectaculaire wedstrijd bij Go Ahead Eagles met 5-4 en dat was na het eerdere 0-0 gelijkspel genoeg voor de ploeg van coach Fred Grim om te promoveren.

Kort samengevat zag het duel er voor RKC zo uit: een snelle 2-0 voorsprong pakken, in de rust - als het net 1-2 is geworden - de clubarts onwel zien worden, daarna met 3-2 en vlak voor tijd met 4-3 achter komen, maar toch nog twee keer scoren in blessuretijd.

De teleurstelling is groot bij Go Ahead

De beslissende 4-4 viel in de vijfde minuut van de extra tijd en kwam op naam van Stijn Spierings. Daarna benutte Mario Bilate ook nog een strafschop namens de uitzinnige bezoekers.

Clubarts RKC onwel in de rust

Nadat Emil Hansson (strafschop) en Spierings RKC op 2-0 hadden gezet en Jeroen Veldmate (strafschop) de Eagles vlak voor rust met de 1-2 terug in de wedstrijd had geholpen, schrok de selectie van RKC zich rot.

De clubarts van de Waalwijkers werd in de rust getroffen door een hartaanval. Hij werd direct gereanimeerd en daarna naar een ziekenhuis gebracht. Hij is buiten levensgevaar. Zijn toestand is stabiel.

Na de pauze was RKC aangeslagen en tekende Richard van der Venne voor de gelijkmaker (2-2) en leek Istvan Bakx de thuisclub met de 3-2 naar de eredivisie te schieten. Invaller Hans Mulder zorgde echter voor de 3-3 van RKC, maar daarmee was het nog lang niet gedaan.

Pieter Langedijk bracht Go Ahead in de voorlaatste minuut opnieuw op voorsprong en dit keer leek het eredivisieticket dan toch echt naar de Eagles te gaan. In de blessuretijd verrichte RKC echter een wonder.