Fred Grim
NOS Voetbal

Willem II neemt drastische maatregelen: ontslag voor Grim én Mathijsen

Willem II heeft Fred Grim ontslagen als trainer van de Tilburgse club. Grim wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte prestaties van de club. Technisch directeur Joris Mathijsen is door het bestuur op non-actief gesteld.

"De raad van commissarissen van de club stelt dat een verschil van inzicht over het technische beleid van de club aanleiding is voor het op non-actief stellen van Mathijsen. Van trainer Grim wordt afscheid genomen vanwege de lange reeks tegenvallende sportieve resultaten", aldus het persbericht van de club.

Joris Mathijsen

Willem II staat op dit moment vijftiende in de eredivisie. Van de laatste achttien competitiewedstrijden werd er maar één gewonnen, waardoor de degradatiestreep de laatste weken steeds dichterbij is gekomen. Tussendoor werd ook nog in de beker verloren van RKC.

De club begon het seizoen nog uitstekend met vijf zeges in de eerste zeven wedstrijden. Eind september wonnen de Tilburgers met 2-1 van PSV en klommen naar de tweede plaats in de eredivisie.

'Erg zonde'

Grim werd in mei 2021 gepresenteerd als nieuwe trainer van Willem II. Hij werd overgenomen van RKC Waalwijk, waar hij met een promotie en handhaving indruk had gemaakt. Mathijsen is sinds 2016 technisch directeur in Tilburg.

"Het is erg zonde dat aan mijn nog korte periode bij Willem II een einde komt", reageert Grim op de site van de Tilburgers. "Ik heb hier samen met mijn collega's goed kunnen werken, maar om meerdere redenen staan we na 25 wedstrijden niet daar waar we willen staan."

Willem II-directeur Van Geel: 'Inktzwarte dag, hakt er ongelofelijk in'

Jan van der Laak (voorzitter rvc): 'Het valt ons zwaar om na bijna zes jaar waarin we lang, intensief en goed met Joris hebben samengewerkt, hem op non-actief te moeten stellen. Met de directeur en mens Joris hebben we al die jaren een erg goede relatie gehad."

"Het is een moeilijke beslissing geweest om in Fred zijn eerste seizoen al afscheid te nemen. De samenwerking van de spelersgroep, stafleden en overige medewerkers van de club met Fred is goed. Maar in het belang van de club en lijfsbehoud in de eredivisie moeten we dit noodzakelijke en vervelende besluit nemen."

Landzaat voorlopig voor de groep

Willem II speelt zondag in Limburg tegen Fortuna Sittard, de nummer zeventien van de eredivisie. De overgebleven stafleden gaan de ploeg voorbereiden op dat degradatieduel.

De rvc heeft algemeen directeur Martin van Geel gevraagd om te helpen bij de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. Tot die tijd neemt Denny Landzaat de honneurs waar.

Van Geel: 'De combinatie Willem II-Advocaat zie ik niet zo, Dick is gestopt'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl