NOS Voetbal

Met Grim en Landzaat moet alles beter bij Willem II: 'Ik loop er niet voor weg'

Met trainer Grim moet alles beter bij Willem II: 'Ik loop er niet voor weg'

Na een dramatisch seizoen, waarin Willem II op het nippertje degradatie uit de eredivisie wist te voorkomen, moet de nieuwe trainer Fred Grim voor een frisse wind gaan zorgen in Tilburg. De 55-jarige coach zette vandaag officieel zijn handtekening onder een tweejarig contract.

Het klinkt als een pittige klus voor Grim. "Maar ik loop daar niet voor weg. Zaterdag gaan we beginnen en ik ga het op de manier doen zoals ik bij al mijn clubs heb gedaan. En ik heb daar heel veel fiducie in", aldus de zelfverzekerde coach.

Grim krijgt daarbij hulp van Denny Landzaat, die assistent-trainer wordt bij de club waar hij zelf 160 wedstrijden voor speelde. "Ik ken nog veel mensen binnen de club, dat maakt het voor mij erg speciaal om terug te keren", aldus Landzaat.

Schouders eronder

Grim wist zich vorig seizoen met RKC Waalwijk knap te handhaven in de eredivisie. De club werd vijftiende, één plek onder Willem II. Komend seizoen moet het allemaal veel beter in Tilburg, erkent Grim, die staat voor aanvallend en verzorgd voetbal.

Fred Grim werd woensdag gepresenteerd bij Willem II

"Dat wil Willem II ook graag. Het is voor mij een uitdaging als coach om hier iets neer te zetten", stelt Grim. "Ik ben niet degene die het van de hoogste daken roept, maar ik heb dat natuurlijk ook bij RKC neergezet. En ik ga hier ook mijn schouders eronder zetten."

'Alles moet beter'

Technisch directeur Joris Mathijsen denkt niet graag terug aan vorig seizoen, waarin het verval groot was, trainer Adrie Koster werd ontslagen en de club na een moeizame handhaving afscheid nam van Zeljko Petrovic. "We willen niet meer zo'n seizoen meemaken als vorig jaar", aldus Mathijsen. "In alles moet het beter. We moeten professioneler worden en doorbouwen aan de speelstijl. En uiteindelijk ook verbeteren op de ranglijst."

Om dat voor elkaar te krijgen, zijn er volgens Grim wel wat versterkingen nodig. "Sommige plekken, zoals de linker- en rechtercentrale verdediger, zijn niet dik bezet, als ik het heel netjes zeg...", aldus Grim. "Daar moeten inderdaad spelers bij. Toch denk ik dat er ook veel spelers zijn die het vermogen hebben om die stap te maken."

Ajax van het Zuiden?

De vraag is nu of Willem II, met een trainer met een Ajax-verleden en een aanvallende voetbalfilosofie, zijn oude bijnaam 'Ajax van het Zuiden' weer in ere kan herstellen. "Ajax van het Zuiden, dat heb ik nou al een paar keer gehoord", verzucht Grim. "Ik denk dat we gewoon Willem II moeten zijn."

"Willem II wil op een bepaalde manier spelen en daar hebben ze een trainer bij gezocht. We gaan dat zo goed mogelijk wegzetten met elkaar. Het zal aanvallend en attractief voetbal zijn, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de punten."

Als voormalig assistent- en interim-bondscoach van het Nederlands elftal kijkt Fred Grim ook met bovengemiddelde aandacht naar de verrichtingen van Oranje op het EK.

Voormalig interim-bondscoach Grim: 'Ben erg gecharmeerd van Wijnaldum'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl