Willem II verzekert zich van lijfsbehoud na krappe zege op Fortuna Sittard

Bekijk de samenvatting van Willem II - Fortuna Sittard

Opluchting in Tilburg; Willem II heeft zich zondagmiddag verzekerd van lijfsbehoud in de eredivisie. Dankzij een 2-1 overwinning op Fortuna Sittard eindigt de ploeg op de vijftiende plek, waardoor het nacompetitie ontloopt.

Voor de wedstrijd was de opdracht voor Willem II helder: winnen van de Limburgers. Bij verlies of gelijkspel zou de ploeg afhankelijk zijn van het resultaat van concurrent FC Emmen op bezoek bij VVV-Venlo.

Fortuna Sittard kon FC Emmen dus een plezier doen, wat de reden zou zijn dat de Drentenaren een aanmoedigingspremie van 25.000 euro zouden hebben geboden aan Fortuna. Emmen ontkent de aantijging.

Willem II op jacht

De ophef vlak voor de wedstrijd veranderde niets aan de missie van Willem II. De ploeg was dan ook vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk op jacht naar de overwinning. Vlak voor rust wist Willem II zichzelf te belonen dankzij een weergaloze actie van Vangelis Pavlidis.

Bekijk hieronder de reacties van Willem II-trainer Petrovic, Pavlidis en Holmén.

Pavlidis blij met 'Zlatan-achtig' doelpunt, Petrovic geeft spelers de credits

De topscorer van Willem II liep vier man van Fortuna Sittard voorbij, stiftte de bal vervolgens in het doel van Yanick van Osch en zette zijn ploeg daarmee op een 1-0 voorsprong.

De Tilburgers konden niet veel langer dan de rust genieten van het voordeel. Na een goede aanval kreeg Fortuna-middenvelder Zian Flemming de bal net buiten het strafschopgebied voor de voeten. De middenvelder twijfelde niet en schoot hard langs Arijanet Muric.

Fortuna Sittard, dat nog een heel kleine kans had de play-offs om Europees voetbal te bereiken, liet daarna even weinig zien als in de eerste helft terwijl Willem II weer op zoek ging naar de voorsprong. Die kwam er via Sebastian Holmén, die na een hoekschop goed werd bediend door Ché Nunnely en hard binnenschoot.

Het doelpunt bleek de verlossing voor Willem II, dat zich ondanks de 4-0 zege van VVV-Venlo op FC Emmen, verzekerde van nog een seizoen in de eredivisie.