Javier Vet scoort namens NEC tegen Almere City FC ProShots

Drie clubs zijn nog in de race om promotie naar de eredivisie, maar het door de coronapandemie ingekorte programma maakte van het speelschema een ingewikkeld rekenmodel. Inmiddels weten de clubs wel waar ze aan toe zijn.

NEC speelt donderdag in de halve finale thuis tegen Roda JC. In de andere wedstrijd gaat NAC Breda op bezoek bij de nummer zestien uit de eredivisie. De winnaar van dat laatste duel speelt volgende week zondag thuis in de finale van de play-offs om een eredivisieticket.

Programma play-offs

Halve finale NEC-Roda JC Kerkrade donderdag 18.45 uur
Halve finale Nummer 16 eredivisie-NAC Breda donderdag 21.00 uur
Finale Nr. 16 ere/NAC-NEC/Roda zondag 23 mei, 18.00 uur

Alle tweekampen worden op basis van één duel beslist, net als die om Europees voetbal die woensdag en zaterdag worden gespeeld.

Grote vraag is natuurlijk nog wel wie er vanuit de eredivisie in deze play-offs belandt. Die strijd gaat tussen FC Emmen en Willem II, al zou theoretisch gezien ook RKC nog zestiende kunnen worden. Maar dan moeten er extreem hoge uitslagen worden neergezet op de slotdag.

RKC heeft drie punten en dertien goals voorsprong op FC Emmen, de huidige nummer zestien.

Emmen gaat op bezoek bij het al gedegradeerde VVV-Venlo en heeft zijn kansen niet in eigen hand. Want als Willem II thuis van Fortuna Sittard wint, ontspringen de Tilburgers de dans sowieso.

RKC moet het niet te bont maken op bezoek bij Feyenoord om verzekerd te zijn van nog een jaar eredivisievoetbal.

STER reclame